Solutie pentru Guvern: Panouri Radiante Infrarosu pentru dezapezirea Romaniei

Am ales acest titlu nu neaparat ca ironie la adresa Guvernului, ci mai degraba ca amuzament combinat cu dezgust fata de toata zarva creata pe seama dezapezirii Romaniei.
Fiecare cauta tapul ispasitor, dar in realitate suntem cu totii vinovati, unii mai putin, altii mai mult.
Autoritatile nu pot fi acuzate de lipsa de interes, pentru ca interes a fost. Pot fi acuzate de interes gresit directionat, deoarece s-au preocupat mai mult de rotunjirea bugetului personal decat de curatarea drumurilor. Vina cetatenilor se orienteaza in doua directii: una se refera la gresita alegere a celor care sa ii ai economic de pe piata romaneasca.

Cand am spus ,,solutie pentru Guvern” am vrut sa scot in evidenta sumele imense cheltuite pentru gestionarea situatiei. Din datele prezentate la TV am inteles ca la noi, pentru dezapezirea drumurilor pe perioada unei ierni se cheltuieste de doua ori mai mut decat in tarile nordice, unde sunt cele mai grele conditii meteorologice. Astfel, ca o gluma la adresa autoritatilor si a romaniror nepasatori recomand atarnarea a cate un panou radiant in fiecare copac si astfel s-ar investi doar odata la 20-25 ani si nu ar mai fi nevoie munca.

Haideti sa trecem si la lucruri sconduca iar a doua se refera la faptul ca au stat cu mainile in san asteptand ca ,,statul” (aici statul este folosit cu sensul de autoritatile tarii, dar poate fi foarte bine luat si cu sensul de ,,statul pe scaun”) sa faca tot, eventual sa le dea si zapada de pe casa.

Urmarind cu atentie comportamentul romanilor am observant o mare agitatie combinata cu nepasare. Certuri peste certuri, acuze peste acuze, replici peste replici si fapte zero.

Decat sa luam o lopata in mana si sa ne dam zapada de pe strada mai simplu este sa ramanem izolati cu ochii pe televizor si sa injuram autoritatile, pe care le consideram singurele vinovate si singurele responsabile cu inteprinderea acestei activitati. Certuri au aparut si intre proprietarii de masini cu locuri neplatite pe tema ca unul a dat zapada iar altul a parcat in lipsa sa. Au considerat ca dand zapada se dobandeste un drept de proprietate pe toata perioada iernii.

Revenind la titlu, motivul pentru care am asociat aceasta situatie cu incalzirea cu panouri radiante infrarosu este de a va prezenta acest minunat sistem de incalzire, unul dintre cele mai economice, daca nu chiar cel merioase si sa vorbim cate ceva despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu reprezinta una dintre cele mai economice metode de incalzire dintre metodele actuale, ce functioneaza pe principiul cu care soarele incalzeste pamantul prin intermediul radiatiilor infrarosii.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu, asemeni incalzirii solare, este o incalzire curata, naturala si sanatoasa, un sistem inovator de incalzire, calitate recunoscuta pe plan mondial. Acest mod de incalzire este foarte eficient in sensul ca nu sunt pierderi de caldura deoarece corpurile sunt incalzite inaintea aerului si nu invers ca in cazul convectiei. Peretii fiind incalziti in acest mod raman uscati eliminand astfel igrasia si mucegaiul.

Soarele este cea mai cunoscuta sursa de caldura cu raze infrarosii. Razele solare infrarosii parcurg o distanta mare in spatiu cu pierderi minime de energie. Atunci cind in calea razelor apare o suprafata, energia lor este absorbita si se transforma in caldura.

Radiatiile infrarosii ce stau la baza incalzirii cu panouri radiante prezinta o multime de efecte benefice pentru organism. Tratamentul cu raze infrarosii ocupa un loc important in terapia si medicina multor tari. Medicina japoneza, cum scrie, de exemplu, doctorul Yamaiaki in cartea sa "Terapia infrarosie", a atins rezultate foarte bune: in limitele temperaturilor de 40-50 grade Celsius se micsoreaza durerile in cazul arsurilor, se reduce perioada de recuperare, raman mai putine cicatrice, scade tensiunea arteriala marita, reduce durerile musculare.

Multi oameni, in mod gresit, considera ca incalzirea cu panouri radiante infrarosu este daunatoare organismului. Controversa efectului daunator se datoreaza existentei cuvantului ,,radiatii”. Oamul cand aude cuvantul ,,radiatii’’ se duce automat cu gandul la ceva rau, daunator organismului, excluzand faptul ca sunt si radiatii folositoare. Adesea se face confuzie intre radiatiile infrarosii (emise de panouri radiante infrarosu) si radiatiile ultraviolete sau microundele emise de cuptoarele cu microunde.

Nu se poate pune semnul egal intre aceste trei tipuri de radiatii. Sunt total diferite.

Microundele sunt o forma de energie electromagnetica cu potentialul de a crea probleme sanatatii si sigurantei organismului uman. Acelasi lucru se poate spune si despre radiatiile ultraviolete. In schimb, radiatiile infrarosii, dupa cum am mai spus anterior, prezinta o serie de efecte benefice. Despre unele efecte am vorbit mai devreme, despre altele va las pe dumneavoastra sa va documentati. Nu vreau sa va plictisesc cu prea multa vorbarie.

Va pun la dispozitie si un link de une puteti culege si alte informatii despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu si efectele ei benefice: Popa Ion Bogdan PFA-Incalzire cu Panouri Radiante Infrarosu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează-mă!