Plus Confort

Mi se pare foarte interesant faptul ca nu multi oameni inteleg conceptul de confort termic si foarte multi aleg sa se planga de mucegai, umiditate ridicata, curent la coltul geamurilor si o racire rapida a casei din acuza geamurilor. Cine a inteles conceptul de termopan si a investit niste bani in acest lucru acum se bucura de un plus de confort in interiorul casei. Caldura nu se mai pierde atat de repede si pe timp de iarna, mai ales, se simte acest lucru in factura de gaz, intretinere, etc.

Un geam termopan este intr-adevar putin mai scump decat un geam clasic. De ce? Pentru ca majoritatea producatorilor aleg sa faca profilul din aluminiu, izolat iar geamul fiind dublu este umplut cu un gaz rar numit Argon. Acest gaz creaza o bariera foarte puternica intre temperatura din interior si cea din exterior facand schimbul de caldura mult mai greu decat geamul clasic. Cu un timp mai indelugat in care se face schimbul de caldura racirea se face mai greu si confortul termic al casei tale este mult mai ridicat.

M-am decis sa va mai ofer inca o informatie foarte folositoare. La schimbarea gemurilor de catre firma specializata se utilizeaza materiale foarte bune la izolat termic, se reface tencuiala din jurul ferestrei si se elimina posibilitatea de curent. In acelasi timp geamurile termopan regland temperatura din casa, regleaza inclusiv umiditatea si se reduce posibilitatea sa apara mucegaiul. Nu elimina complet aceasta posibilitate intrucat nu este singura cauza a acestuia dar reduce considerabil acest factor.

Acestea fiind spuse in articolul anterior am facut mentiune la nevoile personale, in caz ca o asemenea investitie este prea mare poate gasesti acolo o solutie de finantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează-mă!