Istoria?

Cum toata lumea stie istoria a fost, este si va fi scrisa de invingatori. Istoria trecutului este obscura, scrisa intradevar de invingatori dar cenzurata de marii dictatori, regi sau imparati. Tineretul nostru, al zilelor prezente, si aici ma refer la adolescenti, indemnati de libertate de cunoastere nu pot cunoaste cu exactitate cursul adevartei istorii. Sa luam de exemplu istoria recenta, Romania comunista. Ce stim noi despre “neagra perioada” a Romaniei sub comanda lui Ceasusescu? Mai nimic, si ceea ce stim sunt povestile auzite de la parinti sau bunici nostri. Istoria si politica sunt de lucruri pe care omul de rand nu va putea patrunde vreodata in adevaratele ei adancuri si intelesuri. Misterele trecutului nu vor fi elucidate desi sunt enorm de multe teori despre ele, isa raman doar simple teorii, iar generatiile urmatoare nu ne vor sti istoria caci azi nu ne mai lovim de milenara cenzura ci de biracratia sitemului politic. Manuscrisele vor fi greu de descrifrat si tehnologia noatra va ramane invechita fata de performantele propuse in viitor. In schimb exista si un dar… dar este posibil ca la nivelul la care distrugem Pamantul pe care traim sa mai existe pentru mult timp generatii viitoare sau cineva sa sarbatoreasca un nou mileniu IV cum l-am sarbatorit noi pe al III-lea. Istoria ne dezamageste, nu ne spune adevarul, adevar pe care noi nu putem decat sa il speculam, si decat sa ne bazam pe speculatii mai bine nu mai stim. Dar nici asa nu este bine, caci omul s-a nascut curios, cu dorinta de cunostere si asa se va si stinge. Si in continuare vom citi, vom invata si vom cunoaste mincinoasa istorie ce ne urmareste si ne-a urmarit inca de la inceputul inceputurilor. De acum o vom scrie noi, si sper sa o scriem cat mai bine!

2 comentarii:

  1. Salut.Si cum crezi ca vei putea scrie istoria mai bine, daca noi - dupa cum zici- nu cunoastem adevaratul sens,fir al ei?! Sunt tare curiso. Caci ca sa o poti scrie va trebui sa continui ce a fost scris pana acum si sincer cred ca vei fi influentat de asta! Sa speram totusi la mai bine. Hai, o seara placuta!!!(CK)

    RăspundețiȘtergere
  2. ceea ce urasc eu cel mai mult sunt sobolanii ca tine anonim, care se folosesc de orice metoda ca sa-i critice pe cei care AU CURAJUL DE A-SI EXPUNE PAREREA, istoria a fost scrisa de cei care au castigat, a fost scrisa cu sange si bani, iar cei care o vor scrie, vor tine cont de aceleasi principii ale puterii, sau se vor schimba...

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!