Masina ta se parcheaza singura?

Piata de masini noi a cam cazut la noi in tara. Firmele sunt singurele care mai achizitioneaza masini noi dar si ele majoritatea prefera leasingul sau leasingul operational. Scaderea a fost doar de o singura parte pentru ca piata de masini vechi si rable nu pare a fi atat de afectata indiferent de cate taxe s-au tot instituit si cate timbre verzi trebuie sa luam in calcul atunci cand ne cautam o dacioara veche sa ne plimbe din punctul A in punctul B.

Totusi, daca stam sa ne gandim la masinile noi, sunt mult mai fiabile, mult mai bune, construite cu mai multa experienta.
In cazul acesta sunt de parere ca o masina noua, din conceptie pana la prima iesita pe poarta fabricii, este facuta in asa fel incat numarul de accidente sa fie mai mic, mult mai mic bazandu-se pe teste, mai multe teste si rezultatele masinilor vechi rulate pe drumuri sau lipsa de experienta a unor soferi.

Si ca tot vorbim despre experienta Ford B-Max se parcheaza singur, poti alege sa o parchezi si tu dar daca nu esti sigur sau esti blonda ca in bancuri, nici o grija – masina se ocupa singura de parcare.
Tehnologia asta, unde a ajuns nu? Imediat ajungem ca masinile sa se conduca singure, fara sa luam in calcul pilotul automat. Vom ajunge sa introducem adresa de la destinatie, sa ne intindem pe spate si sa lasam masina sa ne duca acolo. Daca este o distanta mai lunga poate tragem si un pui de somn, numai asa, sa ne odihnim mintea si corpul. Si cand ma gandesc ca ora aia de dimineata spre munca o pot dormi linistit, ma mut cu pat cu tot in masina si ma schimb in parcarea la firma.


Gluma, gluma dar daca o vedem si pe asta in timp ce cascam gura pe drumuri?

20 de comentarii:

  1. Ah... am uitat sa spun ca ziua in care se primesc castigurile e miercuri... in fiecare miercuri! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, masina mea nu se parcheaza singura :D Este foarte util acest sistem de parcare, mai ales pentru cei incepatori

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am, ba chiar nici senzori si nici nevoie, iar parerea mea este ca nu sunt constructive, dupa ce ca sunt din ce in ce mai multi soferi nepriceputi, le mai da si varianta asta, chiar ca va fi teroare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici masina mea nu se parcheza singura. Daca ar fi sa o invat ceva, ar fi sa-mi faca omleta. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa ajungem sa nu mai stim sa conducem.. parerea mea e ca ..intradevar este mai util si mai rapid si mai sigur..dar cred ca nu o as mai stim deloc sa conducem..

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare o asemenea masina se porneste impinsa in treapta a doua cu ridicat de ambreiaj daca din intamplare ramai noaptea la munte fara baterie, fara cabluri de curent, iar prin preajma nu gasesti pui de om? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Companiile cumpara masini, cu bani profitând de criza prin plata mai puțin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai dureaza putin pana se perfectioneaza si masina care se conduce singura. Era un reportaj pe discovery daca nu ma insel, unde faceau teste cu o astfel de masina. Usor usor totul devine automat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare cand apare masina pentru care nu mai ai nevoie de permis de conducere?

    RăspundețiȘtergere
  10. toate femeile isi doresc o asa masina

    RăspundețiȘtergere
  11. O masina care se parcheaza singura este la fel de utila ca si pilotul automat. Multi oameni sunt reticenti la NOU si tehnologiile care apar de la un an la altul. Dupa un drum lung si obositor de cateva sute/mii de KM te poti destinde in timp ce masina parcheaza singura.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-ar placea ca masina mea sa se parcheze singura, dar in Romania, chiar daca beneficiezi de un astfel de sistem, nu prea are unde sa se parcheze. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Adevarul este ca sunt noile modele de masini care vin cu o serie de facilitati la care nici nu visam in urma cu 5-10 ani :)

    RăspundețiȘtergere
  14. O sa se ajunga in cativa ani ca soferii de duminica( stiti categoria) doar sa se aseze pe scaun si sa ajunga la destinatie( stiti probabil de proiectele de genul care se afla in teste)

    RăspundețiȘtergere
  15. Noua Skoda Octavia parcheaza automat chiar si perpendicular. Minunatie, nu altceva.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am impresia ca la lansarea pe toate masinile a unui astfel de sistem, femeile vor deveni net superioare barbatilor in ale sofatului :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu siguranta asa vor ajunge toate masinile in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Apropo de pilotul automat, BMW dezvolta unul nou care va fi capabil sa mentina banda de circulatie chiar si in curbe.

    RăspundețiȘtergere
  19. eu visez la un audi TT dar nu ar fi rau nici o scoda care se parcheaza singura :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Dacia mea nu prea se parcheaza singura. :D

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!