O alegere perfecta

Eu nu ii inteleg pe cei care vara alearga la mare. Pe cei care ar da orice numai sa ajunga sa stea sa se prajeasca ca micii pe gratar dar la soare stand pe nisip. Nu am inteles niciodata placerea de a sta intr-un mediu sarat, pe un nisip fierbinte in toiul verii. Nu ajunge ca e cald afara caut sa merg si pe nisipul fierbinte sa ma prajesc bine la soare, ca doar cancerul la piele este la moda acum.

Decat marea eu prefer sa merg la munte. Da domnule, aerul este curat, timpul este frumos, cald si racoros in acelasi timp, poti face si o baie intr-un lac sau intr-un rau curat de munte. Si ca vine vorba de curatenie, mai bine ma balacesc intr-o apa limpede ca si cristalul la poalele vreunui munte decat sa ma gandesc cate mizerii sunt duse numai de Dunare in Marea Neagra sau alte fluvii in orice alta mare.

O fi apa mai rece la munte dar ai garantia ca nu te intoric cu vreo iritatie acasa din concediu. In zona de munte cazare Poiana Brasov gasesti, si daca ai noroc poti da inca de zapada pe creste, asa sa te joci si sa iti aduci aminte cat de grea a fost iarna care a trecut. Cazare PoianaBrasov gasesti oriunde: hotel, pensiune sau persoana fizica. Iar din Poiana Brasov muntele este la o aruncatura de bat, padurea este mare si lata, aerul este mult mai respirabil decat praful din marile orase, in special Bucuresti.


Cu siguranta nu am dubii nici anul acesta si stiu unde sa merg. Sau poate ca ma voi lasa convins sa dau o fuga pana in Vama Veche de dorul unei nopti pierdute pe plaja.

14 comentarii:

  1. Mie unu imi place apa, si abia astept vara pentru a merge la mare, la piscina, strand etc. Fiecare isi gestioneaza timpul liber dupa bunul sau plac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu prefer muntele vara. E frumos si la mare dar dupa ora 6 seara sau dimineata pana in 10-11. La munte beneficiezi de aer curat, de racoare si de peisaje extraordinare. Oricum, gusturile clar nu se discuta. Exista o multime de oameni ce prefera sa se prajeasca ca ouale ochiuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu toate ca prefer muntele din multe motive mai am si scapari si vara merg uneori si la mare , dar la munte merg vara mai mult pentru a ma trezi dimineata pe un varf de munte cu aer curat si pentru verdeata din jur dupa care deja tanjim mereu la oras .

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi place si marea si muntele...le iubesc pe aman2 agal

    RăspundețiȘtergere
  5. Din punct de vedere al sanatatii, ambele sunt binevenite. La munte e aerul mai curat, la mare ne incarcam cu vitamina D si, cel mai important, ambele combat stresul. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu intotdeauna am fost fermecata de munte, mi se pare ca are mai multe de oferit decat marea. Sunt peisaje mult mai diversificate, simti altfel traseele si prospetimea aerului din zorii zilei nu se compara cu nimic!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu prefer sa merg la munte... nu e atat aglomeratie!

    RăspundețiȘtergere
  8. O vacanta la munte face bine sanatatii oricand

    RăspundețiȘtergere
  9. muntele iti ofera mai multe clar..insa eu vad o vacanta perfecta combinate..gen 3 zile la mare si o saptamana la munte :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Cel mai frumos este la mare,mai ales ca vezi fetite.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nimic nu se compara cu o baie vara in lacul Sf. Ana.

    RăspundețiȘtergere
  12. sunt perfect de acord cu tine, decat vara la mare mai bine la munte. totusi muntele este foarte frumos vara liniste, soare, aer curat (fara manele din bmw-ul la vreun taran ) il poti explora si se intuneca foarte tarziu

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!