Carti recomandate

Nu am scris de foarte mult timp despre carti si cred ca a venit timpul sa o fac acum. Nu de mult am terminat de citit cartea "Marele Gatsby" de Fitzgerald. Spre rusinea mea am devorat cartea abia dupa ce am vizionat filmul produs anul acesta cu Leonardo DiCaprio in rol principal. Oricine a vazut filmul si l-a savurat asa va savura si cartea dar si viceversa. Trebuie sa fi totusi foarte atent la emotiile transmise, la povestea din spatele povestii si la timpul scurs foarte rapid, chiar si in viata reala.

Nu pot spune altceva decat ca este o poveste excelenta, o lectura usoara si foarte placuta. Este o carte scrisa cu pasiune despre povestea unui om indragostit, atat de indragostit incat si-a gasit sfarsitul scarificandu-si viata pentru ceea ce a crezut el ca iubeste. Visul acela construit in fiecare clipa, paradisul imaginat pentru femeia vietii lui, lumea zugravita in cel mai estetic mod posibil pentru a aduce liniste iubitei lui.
Este demna de citit si nu merita cumparata numai pentru a fi decor in biblioteca. Nu ala este rolul cartilor.

Apoi inainte de a pune ochii pe "Marele Gatsby" am citit un roman incredibil, un roman exceptional, un roman din care am reusit sa invat putin din cultura japoneza, un roman care m-a impresionat prin modul in care a fost scris si prin modul tragic care iti prevestea finalul. Nu stiu daca poti numi finalul chiar tragic, scopul urmarit initial este atins. Tragic este dragostea neconsumata si terminata mult prea brutal dintre cei doi jucatori importanti ai romanului.

Romanul are 3 volume si minim 1500 de pagini de lecturat si relecturat. Cartea se numeste "Shogun" si este scrisa de James Clavell. Nu voi spune mai multe despre carte doar ca am terminat cele 3 volume in mai putin de o saptamana. Atat de exceptionala este. Bibliotecile o cam au pe rafturi. Daca nu o gasiti si aveti vreun prieten care are colectia de la ziarul Adevarul (cred) o veti gasi printre ele.

Spor la citit.

P.S. Acum continui lectura tot cu un roman al lui James Clavell - "Tai Pan". Pana acum este la fel de bun romanul ca si primele doua.

28 de comentarii:

  1. Trebuie sa-mi iau concediu vreo doua luni sa citesc cartea asta

    RăspundețiȘtergere
  2. MI se pare de admirat ca cinevas mai scrie si despre carti pe internet...mai am un priten bloger care scrie tot asa despre carti Tudor "Stau pe net" daca il sti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru cartile citite !
    si Spor in continuare la citit si inspiratie la scris !

    RăspundețiȘtergere
  4. Shogunul cred ca l-am citit prin 86, inainte sa vad filmul. Nu este o lauda, dar nu am mai citit nici o carte de mai bine de 10 ani. Nu am mai avut timp. Ultima carte citita a fost Stapanul Inelelor a lui Tolkien, dupa ce am vazut filmele.

    Am ascultat audiobook-uri pe youtube cu cartea lui Murray Rothbard - For a New Liberty. Nu este beletristica precum Marele Gatsby, dar cred ca este cel putin la fel de valoroasa si recomand sa aruncati un ochi. Este pentru cultura filozofica si politica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu in acest moment m-am apucat sa citesc O calatorie spre centrul pamentului, din cartile de la adevarul. Multa lume spune ca nu este frumoasa, insa mie imi place foarte mult. Deja am citit 100 de pagini in 2 zile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre romanul Marele Gatsby am auzit multe vorbe bune.

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar cautam o carte buna, o sa vad. Merci1

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt niste carti foarte interesante, dar necesita timp.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vad ca te pasioneaza mult sa citesti ,si plus de asta cartile sunt de-a dreptul incredibile, pentru ca ajuta mult in absolut orice chestie, imbogatirea vocabularului, la o chestie si a imaginatiei si nu numai. O carte pe care ai enumerat-o am citit-o si eu, si este extrem de interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este foarte frumos sa citesti, si reusesti sa intri direct in aventura din carte. Momentul ala este unic, parca visezi cu ochii deschisi.

    RăspundețiȘtergere
  11. In opinia mea, cu o carte in mana este cel mai placut mod de a petrece timpul. Multumesc pentru recomandari, poate o sa incerc si eu aceste carti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am privit filmul Marele Gatsby si acum astept cu nerabdarea sa incep si citirea cartii. Este vreo diferinta intre acestea doua?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur cand gasesc un site din care poti invata cate ceva ..nu doar filmari cu oameni in stare de ebrietate.uita-ti inca un site care imi place :http://just-learning.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate au ramas foarte putine librari si lumea citeste din ce in ce mai putin

    RăspundețiȘtergere
  15. am vazut filmul marele Gatsby insa nu cred ca seamana cu ce e in carte...majoritatea filmelor sau cartilor nu seamna prea mult una cu cealalta..

    RăspundețiȘtergere
  16. Shogun este un roman superb si captivant, eu unul l-am citit in 4 zile :D, uitam sa mai las cartile din mana. Lectura placuta in continuare

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca n-am mai citit o carte de doi sau trei ani. Am sa citesc Shogun-ul, multumesc pentru recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  18. Spui James Clavell si ma gandesc automat la biblioteca parintilor, la Tai - Pan, Gai - Jin si, nu in ultimul rand, la... Richard Chamberlain :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Incearca si Nobila Casa, tot de James Clavell, e o combinatie unica intre cultura asiatica si strategie de business.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa isi faca timp macar cateva ore pe zi pentru citit. Felicitari pentru cartile citite si multumim pentru recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  21. Shogun l-am inceput cand eram in liceu, dar nu mai tin minte de ce anume l-am abandonat, sta si acum in biblioteca parintilor, poate imi fac timp sa vad ce e cu el si poate imi aduc aminte de ce nu l-am terminat. Marele Gatsby este in planurile din viitorul apropiat. Pacat ca in ziua de azi e mai greu sa-mi fac timp de citit.

    RăspundețiȘtergere
  22. pentru unii ultima carte citita este asul de trefla

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru mine ultima carte citita a fost si inca o citesc "Noul Cod Rutier" :))

    RăspundețiȘtergere
  24. trebuie neaparat sa citesc romanul Shogun

    RăspundețiȘtergere
  25. da,intradevar MARELE GATSBY FILMUL este total diferit ca abordare fata de romanul MARELE Gatsby

    RăspundețiȘtergere
  26. aceasta carte nu am citito "Marele Gatsby" ,multumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  27. Bun indemn, pacat ca gasim mereu scuze... sa nu mai rasfoim o carte, sunt prea obosit, de maine sigur ma apuc.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!