Imobiliare

Niciodata nu mi-a placut sa apelez la o agentie de imobiliare cu sediul in cine stie ce apartament cu semne mari si luminoase despre activitatea lor. Mereu mi s-au parut cele mai obscure locatii in care sa mergi sa te interesezi de un apartament sau sa iti vinzi locuinta prin intermediul lor.

Mereu am avut impresia ca oamenii din acele birouri cauta sa te goleasca de bani si impun comisioane foarte mari pentru un simplu apartament. Sa nu mai vorbesc ca sunt agentii cu angajati foarte dubiosi si iti vine destul de greu sa le dai cheia sa mearga sa faca poze si sa programeze eventuali cumparatori in caz ca apar pe parcursul anunturilor. Stai si te gandesti de cateva ori inainte de a face acest lucru.

Acum sunt de parere ca cea mai buna solutie pentru a cauta si pentru a vinde apartamente este mediul online. Iti faci cateva fotografii, le dai un upload pe o agentie imobiliara online si pto fi sigur ca mai multe persoane vor vedea oferta ta decat daca mergi la o agentie traditionala cu sediul intr-un apartament de bloc obscur.

Am stat si am cautat si eu cateva situri pentru imobiliare online avand in vedere ca doresc sa cumpar un teren pe care sa imi fac o casuta si o mica plantatie de ceva. Astfel inainte am incercat o agentie traditionala, i-am intrebat cat m-ar costa sa dau un anunt ca eu sunt in cautare de teren iar raspunsul a fost un pret cam piperat. Mai bine dau anunt intr-un ziar national si tot ies mai ieftin decat la ei.

In acelasi timp sunt in cautare si de o alta locuinta. Astfel am dat de apartementele agentiei Royal. Am gasit acolo tot ce am vrut si ce nu am vrut. De la garsoniere la case, terenuri si multe altele. Pe orase, cu filtru de cautare si culmea, fara un comision gras la intrare. Ce sa vrei mai mult? Sa iti vinzi proprietatea cat mai repede si sa nu trebuiasca sa te coste atat de mult faptul ca cineva iti administreaza banalul anunt pe un site.

35 de comentarii:

  1. Pentru cei care vor teren in Bucuresti sau langa Bucuresti, recomand zona Berceni. Inca este ieftina, teren bun (eu am verificat care sunt zonele proaste din punct de vedere seismic), se pare ca partea de Berceni sta bine. Cat despre apartamente, ansamblurile rezidentiale de acolo chiar sunt ok, caramida, joase si ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper si cred ca agentia pe care ai gasit-o sa fie altfel. Alte agentii au grija sa tina pretul sus, ca ei sa ia comisioane mai mari.

    Mi-a placut cum ai spus ca vrei sa-ti faci: "o mica plantatie de ceva". De "iarba" m-am gandit eu. Ha, ha.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum as putea sa aflu pretul unui pamant extravilan dintr-un oras diferit de cel in care ma aflu .. ? Din anunturile de pe Internet am gasit preturi diferite de cat se "zvoneste in sat" ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am cautat ceva de inchiriat si mi s-a parut fain sa fac o selectie pe net si doar pt decizia finala sa merg sa vad. Am economisit timp si bani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu as recomanda la nimeni sa iti vinzi apartamentul sau astea cu un agent imobiliar. Poti frumos sa iti pui anuntul pe 500 de anunturi si forumuri, si nu cred ca ai mai mult sanse, plus de asta enonomistesti niste bani la urma urmelor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Recomand sa inchiriati apartamenturile, pentru ca nu se merita ca tot timpul sa faceti vreo alta nebunie, si sa platiti foarte multi bani inutil.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ba as zice fix invers: mai boine dai un ban lunar dar stii ca e pentrtu tine. Si nu stai dupa proprietari sa iti vina pe cap cand ai chef si sa le suporti toanele

    RăspundețiȘtergere
  8. Imobiliare si multe altele .....http://buzzanunt.eu/imobiliare

    RăspundețiȘtergere
  9. In 2008 era cate o ganetie imobiliara la fiecare scara de bloc si visul fiecarui tanar era sa devina agent imobiliar. Deci...

    RăspundețiȘtergere
  10. Și eu îmi caut un teren, dar în Măgurele și nu am apelat la nimeni și nimic, m-am dus direct și am văzut și am vorbit.Nici o sursă nu e mai sigură ca asta... Zvonurile mai rău te zăpăcesc și te induc în eroare, părerea mea..

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am vandut apartamentul tot online ... am pus anuntul si in 3 zile era vandut. Poate am avut si noroc sau l-am dat prea ieftin :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Adevarul este ca in ziua de azi onlineul este baza! Pentru mine este indispensabil. Am prea putin timp ca sa mai hoinaresc prin oras, asa ca asta ma salveaza! Vand, cumpar, e simplu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca nu e bine sa te deplasezi decat dupa ce ai facut deja o selectie a anunturilor dupa criteriile tale. Si asa poti avea surprize.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am inchiriat de 2 ori apartament si am facut-o pe net. Am vazut poze si m-am deplasat doar pentru a negocia pretul.:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pacate, vorba "ati mintit poporul cu televizorul" se aplica si in cazul pozelor de pe internet. Exista mereu riscul sa para castel si sa fie cocioaba.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pe imobiliare.ro cu anunt premium merge cel mai ok

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand va cautati casa este bine sa analizati piata si in domeniul amenajarilor interioare si productiei de mobilier . Locuintele sunt atipice acum si este necesar sa va faceti mobilierul pe comanda . Va recomand sa vizitati www.prodesignart.ro fabrica de mobila.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si eu consider ca mediul online este o buna metota de a vinde un bun imobiliar, fie el teren sau apartament. Sansele sunt mult mai mari intr-un mediu online decat la o agentie imobiliara de apartament. O zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere
  19. Da intr-adevar, agentiile imobiliare sunt facute pentru a-ti lua banii, vad ca nu este doar parerea mea asta.

    RăspundețiȘtergere
  20. agentii imobiliari zici ca sunt ca soferii de taxi din Gara de Nord.
    sa traga de tine sa te jegmaneasca

    RăspundețiȘtergere
  21. cum este pentru masini autovit asa este si pentru imobiliare site-ul imobiliare.ro, restul site-urilor nu mai conteaza, aici gasesti si agenti imobiliare mai serioase! Din pacate anunturile costa cativa euro ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Si eu am vandut apartamentul tot online ... am pus anuntul si in 3 zile era vandut. Poate am avut si noroc sau l-am dat prea ieftin :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Este bine sa iti alegi cu atentie site-ul pe care postezi un anunt imobiliar, pentru ca acest lucru conteaza foarte mult la gasirea unui client. Eu majoritatea clientilor i-am gasit pe internet.

    RăspundețiȘtergere
  24. Agentiile sunt bune in felul lor pt ca te scutesc de multe drumuri cu proprietarii, dar totusi mi se pare ca au comisioane exagerate, sa plateste cate 1000-2000euro la agentie doar ca te plimba putin cu masina, este prea exagerat. intr-un timp ma batea gandul sa-mi deschid o astfel de agentie, dar am observat ca de cand cu criza asta lumea este mult mai atenta pe ce cheltuie banii, de aceea s-au si inchis atatea agentii imobiliare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Le merge bine, chiar si pe timp de criza. Problema e ca au acaparat orasele mari si cu greu mai gasesti un proprietar..

    RăspundețiȘtergere
  26. din pacate la noi in industria imobiliara locala e prea mare tiganie pentru ca sunt prea putine imobile de vanzare, fata de orase gen L.A., Londra, New York unde este loc pentru fiecare nu ca la noi unde apelezi la 2-3 agentii pt. un apartament si dupaia se bat intre ele care-ti gaseste cumparatorul ideal...

    RăspundețiȘtergere
  27. Cei de la imobiliare.ro au intr-adevar un site muncit si isi faca un munte de reclama. La fel si anuntul.ro este un site foarte util pentru imobiliare.

    RăspundețiȘtergere
  28. Agentiile au acaparat toate site-urile de anunturi imobiliare si rar gasesti unul particular.

    RăspundețiȘtergere
  29. Online cred ca mai scutesti un ban si nici nu tebuie sa iesi din casa ca sa ta duci la agentie sa intrebi ce te intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cautam recent Bloguri/Informatie despre Preturile Imobiliare pe piata, si am gasit acest blog.
    Este unul din blogurile preferate care il vizitez citeva ori in saptamana

    RăspundețiȘtergere
  31. In mod normal agentiile imobiliare trebuie sa-si asume un rol foarte important in domeniul imobiliar is sa nu se rezume doar la vanzarea propriu-zisa. Este normal sa apelam la ei pentru a primi toate informatiile despre proprietatea respectiva inclusiv viciile ascunse. Sunt sigur ca daca ne apucam sa cautam acum o locuinta ne-ar fi destul de greu sa finalizam tranzactia in mod favorabil de ambele parti fara a apela la specialisti. Avem nevoie de specialisti ceea ce lipseste cu desavarsire.

    RăspundețiȘtergere
  32. In Bucuresti cea mai ieftina zona ar fi Berceni clar si sincer e ok zona..

    RăspundețiȘtergere
  33. intradevar agentiile sunt sa te goleasca de bani, dar atunci cand n-ai timp sa te ocupi de vinderea/inchirierea apartamentului apelezi la ei cu riscul de a pierde niste bani

    RăspundețiȘtergere
  34. Si eu sunt foarte sceptica in ceea ce priveste agentul imobiliar. totusi am apelat la unul in criza de timp. Am scos un ban gramada atunci cand am incheiat contractul... Dar acum fiinf vorba de promovare anunt..nu stiu daca as plati.

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu cred ca a reusit cineva pana acum sa gaseasca o agentie imobiliara onesta si care sa nu aiba ceva ganduri de imbogatire subita, asa ca impartasesc ideea acestui articol. Intr-adevar pe online ai posibilitatea de a face singur comparatiile fara ati face capu mare nu stiu ce agent imobiliar.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!