Alternativ sau complementar?

Desi in tineretile mele, copilarie mai exact vroiam sa merg la medicina cursul vietii m-a dus intr-o alta directie. Totusi am ramas relativ conectat de medicina citind si informandu-ma des despre diverse subiecte, boli, tratamente si asa mai departe. Medicina clasica, tratamentele cu medicamente, diverse terapii folosite in aceasta medicina, am documentat, am citit. 

Recent vad la televizor sau oriunde in media, inclusiv internet, foarte multe reclame despre diverse plante medicinale care ar inlocui tratamentele clasice, la cancer spre exemplu. Toate aceste reclame promoveaza medicina alternativa, vindeca miraculos si asa mai departe. Stau si ma intreb cati consumatori au fost inselati de asemenea reclame?

Pot spune ca mama, diagnosticata cu cancer de ceva vreme a incercat aceste tratamente miraculoase, mai ales reteta aia zisa de Tatoiu parca la emisiunea lui Maruta. Dupa vreo 2 luni de tratament din reteta doamnei a inceput sa se simta mai rau nu mai bine si atunci am renuntat. Ea promova acest lucru ca pe un medicament alternativ. 

Ce inseamna acest concept de alternativ pentru mine? Medicamentul alternativ inlocuieste medicamentele clasice, tratamentele clasice si de cele mai multe ori daca nu inrautatesc situatia nu ajuta cu nimic. Lasand cale libera bolii sa mearga mai departe si sa cucereasca portiuni tot mai mari din corpul uman. Tot acest lucru inseamna ca este reclama mincinoasa, foarte mincinoasa si as interzice acest cuvant din reclamele pentru medicamente. Ceai de plante, tratament alternativ pentru nu stiu ce boala. Gresit! Foarte gresit! Ceai de plante, tratament complementar pentru nu stiu ce boala. Mai credibil. Ceaiul de plante ajuta medicamentul sa ajunga mai repede si sa isi faca efectul mai bine decat fara acest ceai. O promovare mult mai buna si mai credibila decat sa faci omul sa renunte la medicina clasica si sa isi inrautateasca sanatatea!

Nu mai plecati urechea la medicina alternativa, medicina clasica se dezvolta de ani, se fac cercetari, teste si asa mai departe. Nu se ambaleaza niste produse, etichetate frumos apoi vandute prin supermarket - medicina alternativa, vindecare miraculoasa. Nu face bine la sanatate!

16 comentarii:

  1. Important este sa faci ce vrei tu in viata... interesant
    https://www.youtube.com/watch?v=lb7KpoRV4nc

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai rau este faptul ca aceste "medicamente" sunt avizate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca medicina alternativa face bine pentru scurt timp la sanatatea mintala, ofera o speranta desarta. Este o minciuna frumoasa contra unor boli grele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca este bine ca fiecare sa aiba o mica speranta..bazandu-se pe aceste remedii naturiste...homeopate.

    Am tot citit si eu in utlima vreme despre diverse tratamente naturiste si homeopate, iar multe persoane afirma ca s-au vindecat.

    La urma urmei parerile sunt impartite si nu cred ca sunt atatia care spun ca au reusit prin medicina complementara daca nu au fost si cazuri care s-au bucurat de scuces.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, pentru ca nimeni nu e tras la raspundere pentru comercializarea si promovarea acestor " videcari miraculoase" . televiziunile si radiourile accepta reclama datorita profitului iar oamenii cred in " minunile " vazute la televizor .
    sunt oameni care au pierdut lupta cu boala tocmai datorita renuntarii la aceste medicamente .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai perfecta dreptate in legatutra cu medicina clasica!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate, dar multe dintre ele sau o parte dintre ele am observat ca sunt avizate. Chiar m-am documentat in acest sens ma intrebam tot timpul. Daca nu sunt atat de benefice, pe ce criterii sunt avizate?

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare rau de mama ta.... chiar m-ai facut sa am un moment trist din viata. Ai foarte mare dreptate in ceea ce priveste medicina alternativa sau complementara, cea mai buna este cea clasica, se dezvolta de mult timp si asta care tot se face reclama la tv nu are nici o treaba cu realitate.

    RăspundețiȘtergere
  9. poate depinde de fiecare persoana si de organismul lui :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord cu tine, sunt foarte multi cei pacaliti. Intr-un timp era si sloganul: "mintim poporul cu televizorul"

    RăspundețiȘtergere
  11. Medicina alternativa, pt mine, inseamna automotivarea. Daca vrei sa-ti imbunatatesti starea, e bine sa incerci, pe cat posibil sa fii "cat mai" pozitiv (a nu se intelege gresit, nu te vindeci de cancer prin pozitivism)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bio manca Bunica, si cred ca atat. Noi putem papa sanatos, cu foarte mari eforturi, fara carbohidrati, fara prajeli, sa ne facem cumparaturile de la tarani.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!