Calitatea si clientul

Azi voi scrie un alt articol pentru a evalua un serviciu destul de des folosit de fiecare dintre noi cand suntem pe fuga si nu dispunem de o masina. Serviciul despre care voi vorbi este cel de taximetrie, raspandit in toata lumea, facut de cei care sunt pasionati de soferie si care aduce un ban oricand, pentru ca intarziati vor fi mereu.

Nu pot evalua serviciul de taximetrie realizat de firme din alte judete decat cel de bastina, adica din Covasna. Nu prea am circulat cu taxiul din orase straine, din lipsa de incredere si lipsa de cunostinte de amplasament al strazilor. In schimb pot spune ca in judetul meu isi fac veacul zeci de taxiuri, in municipiul Sfantu Gheorghe fiind atat firme cat si foarte multe persoane fizice care ofera acest serviciu.

Din cele multe firme care se bat in piept cu taximetria de pe aici doar una singura pot spune ca se remarca prin loialitate, punctualitate si corectitudine atat din partea firmei cat si din partea soferilor. EuroTaxi din Sfantu Gheorghe este una din cele mai vechi societati de cand s-a liberalizat piata de pe aici. Soferii sunt vechi, respectuosi, cunosc fiecare strada, se straduiesc sa ajunga la timp si niciodata nu s-a intamplat sa fie reclamati pentru accidente sau alte incidente precum furturi de la calatori si asa mai departe. Personal consider ca cei de la EuroTaxi sunt cei mai buni, desi asta nu se reflecta in tariful practicat de acestia.

Tarifele pe aici sunt aproximativ la fel la nivelul fiecarui oras in parte. Difera de la o firma la alta cu maxim 10-20 de bani pentru ca exista o concurenta mare intre ele. In acelasi timp pot spune ca firma cu cele mai multe solicitari este una din cele mai slab cotate din punct de vedere al calitatii serviciului oferit. Firma cea mai slaba are norocul unui numar de telefon mai mult decat usor de retinut astfel orice cetatean oricat de turmentat ar fi isi aduce aminte de ei.

Daca se face sa ajungeti vreodata in Sfantu Gheorghe si sa aveti nevoie de un taxi, ca si pieton des intarziat si abonat la taxi ii recomand cu toata inima, se poate apela cu incredere. Chiar daca uneori se poate sa vi se raspunda in limba maghiara dupa ce da toata lumea buna ziua se vorbeste in limba clientului cu aceeasi amabilitate. Soferii vorbesc si ei ambele limbi si nu fac mofturi dupa clienti sau se fac ca nu stiu romaneste. Nu va mananca nimeni si nici nu va inseala pentru ca vorbiti romaneste.

Un numar te telefon de la EuroTaxi este intotdeauna util iar acesta se afla mai jos.


Daca te intereseaza si partea de web design ai la dispozitie o gama variata de modele si coduri. 

18 comentarii:

  1. Mare atentie daca vi in Bucuresti, aici e hotie pe fata, mai ales daca nu sti orasul si te miroase taximetristul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am patit-o si eu o data in Bucuresti, am luat un taxi si ma uitam la ceas... crestea suma de plata in ultimul hal... am ramas cateva secunde blocat ma uitam fix la ceas si nu imi venea sa cred

      Ștergere
    2. A se face diferenta intre persoanele fizice si firmele, tariful difera enorm

      Ștergere
    3. bine zis: mare atentie in bucuresti. nu stiu cum te miros astia din capitala. chiar daca te prefaci ca stii strazile ei tot stiu care vine din provincie. insa mai sunt si taximetristi cu bun simt. cum spunea cineva anterior, s-au mai calmat si astia.

      Ștergere
    4. Ia un taxi al unei firme mari si n-o sa ai probleme :)

      Ștergere
  2. S-au mai calmat si taximetristi in ultima vreme dupa ce au vazut ca incep sa se dea amenzi mari pentru inselaciune.
    Nu credeam ca in bucuresti e chiar asa cu taximetristi cum se vede la TV, pana am ajuns acolo si m-am convins.
    Acelasi Traseu cu 3 firm de taxi diferite , 3 preturi diferite , acelasi tarfi toate 3 :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Intamplarea face ca am fost de mai multe ori in Sf. Gheorghe si am avut ocazia sa folosesc serviciile de taximetrie locale. Totul a fost ok si ceea ce m-a uimit oarecum a fost faptul ca m-am inteles ok in romaneste cu soferul taxiului. Multi prieteni ma atentionau ca fiind tinut secuiesc se vorbeste doar maghiara. Insa nu e chiar asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. In Bucuresti majoritatea firmelor de taximetrie au un tarif de 1,4 RON/km, in Covasna care este tariful mediu pe km al firmelor de taxi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tin sa cred ca in bucuresti sunt cele mai mici tarife fata de restul tarii

      Ștergere
  5. lol.acum 3 saptamani am fost cu cativa prieteni la boa dupa care dimineata unul din ei a plecat la Kristal.Baut rau fiind,la plecarea de la Kristal,a luat un taxi si cand a scos banii sa plateasca...6ooo ron avea la el si un Iphone5...l a batut taximetristul,i a luat toti banii,telefonul,si l a lasat jos pe acolo.Pe cine sa reclame??

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna initiativa ta. Ar fi bine daca s-ar intocmi o lista cu firmele de taxi recomandate in orasele mari, din tara.

    RăspundețiȘtergere
  8. rar sa gasesti asa ceva in Bucuresti, daca nu stii drumul ai pus-o te fura cu minim 5 lei...

    RăspundețiȘtergere
  9. pe langa hotie, mai mare sau mai mica, am ajuns sa fac comanda stand la 200 m de statia de taxi, pt ca daca ma urc intr-un taxi, si comanda face 7 lei (ce sa fac daca distanta de unde plec pana unde treb sa ajung este mica?) mai au putin si iti dau in cap... mai ales daca ai tupeul si te sui si in primul din statie

    RăspundețiȘtergere
  10. In ultima perioada pot spune ca am circulat destul de mult cu taxiul prin București, așadar pot spune ca încep sa am o părere buna pentru majoritatea companiilor de taxi, excepție fac speculanții care ies doar la 2-3 noaptea la lupoaica sau la bariera din zona lipscani si te întâmpină cu niște preturi astronomice :)

    RăspundețiȘtergere
  11. De admirat modul in care se desfasoara lucrurile mai peste tot in afara Bucurestiului. Nu pot sa spun ca in Bucresti chiar este o situatie la polul opus, insa cu siguranta este mai complexa treaba: concurenta mai mare, calatori mai multi, cluburi mai nebune, strazi mai periculoase etc. Pe scurt, este mai dificil sa avem numai curse perfecte. Foarte buna ideea cu o lista de taxiuri recomandate in fiecare oras/ tara. Asta cu siguranta ar stimula concurenta si ar face taximetristii/companiile de taxiuri mai responsabile;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu sunt din Buzau si pot spune ca soferii si firmele de taximetrie sunt destul de ok. Totusi mai sunt unele persoane ce nu au prea mare chef de condus si vor sa faca totul cat mai rapid. Nu folosesc taxiul chiar daca sunt in intarziere. Parerea mea ca taxiul este " pentru cei care au bani", pentru ca este foarte scump.

    RăspundețiȘtergere
  13. In mod normal cei de la consiliul concurentei se ocupa de pastrarea corecta a preturilor taxinetrelor dar se pare ca nu si in Bucuresti. E bine totusi ca in provincii sunt taxati cum trebuie clientii.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!