Blog sustinut de

Ghidul tau de calatorie

IstGrun – Solutia ta pentru apa calda

Panouri solare IstGrun
Foarte multe personae incurca termenul de panou solar cu cel fotovoltaic. Sa lamurim acum diferenta dintre cele 2: panoul fotovoltaic este conceput special pentru a transforma energia solara in energie electric ace urmeaza a fi stocata ulterior in baterii si acumulatori pentru a fi redistribuita in reteaua electrica proprie. Panoul solar este un dispozitiv realizat special pentru a retine energia solara si care o transforma in energie termica ce incalzeste apa din tuburile colectoare si boiler pentru a fi folosita in scopuri precum: dusuri, bai sau orice alta actiune ce necesita apa calda.

Partea interesanta a acestor panouri solare este ca la un cost destul de scazut: 150-200 de euro beneficiezi de apa calda fara sa mai platesti gaz, sa folosesti lemne sau energie electrica pentru a o incalzi. O face natura pentru tine. Cei care au casa pozitionata astfel incat de dimineata pana seara beneficiaza de lumina soarelui pot face un lucru si mai genial: pot monta o pompa de apa si pe timp de zi pot folosi apa calda intr-un sistem alternativ de incalzire a unei camere sau chiar a intregii locuinte.

Avand in vedere ca anul acesta ne asteapta inca un rand de scumpiri la toate utilitatile panoruile solare sunt o investitie sigura astfel incat isi amortizeaza costul relativ repede iar apoi nu mai consuma resurse. Durata de viata a unui panou solar este de minim 15 ani si daca ajungi sa faci o economie de 50 de lei pe luna la facturi cu un calcul simplu pe termen lung si la preturile actuale iti ramane in buzunar o suma destul de consitenta si pe care o poti folosi in modernizarea garderobei (spre exemplu).

Un panou solar este o alegere corecta daca este sa privim la schimbarile meteo, ierni fara zapezi, veri lungi si secetoase, adica soare din plin.


Gama cea mai larga de panouri solare o gasesti aici. 

4 comentarii:

 1. un panou solar este foarte bun, dar pacat ca au inceput sa-l impoziteze si p-asta pentru ca soarelui nu trebuie sa-i platesti nimic ca straluceste...

  RăspundețiȘtergere
 2. Corect si simplu este sa ne intoarcem spre ce ne da Dumnezeu gratis.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este corect si simplu, dar nu este profitabil :)).

   Ștergere
 3. Panourile solare sunt cea mai sigura investitie in momentul de fata. Accize si taxe si scumpiri vor veni mereu. Odata montat, panoul nu se mai scumpeste!

  RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!