IstGrun – Solutia ta pentru apa calda

Panouri solare IstGrun
Foarte multe personae incurca termenul de panou solar cu cel fotovoltaic. Sa lamurim acum diferenta dintre cele 2: panoul fotovoltaic este conceput special pentru a transforma energia solara in energie electric ace urmeaza a fi stocata ulterior in baterii si acumulatori pentru a fi redistribuita in reteaua electrica proprie. Panoul solar este un dispozitiv realizat special pentru a retine energia solara si care o transforma in energie termica ce incalzeste apa din tuburile colectoare si boiler pentru a fi folosita in scopuri precum: dusuri, bai sau orice alta actiune ce necesita apa calda.

Partea interesanta a acestor panouri solare este ca la un cost destul de scazut: 150-200 de euro beneficiezi de apa calda fara sa mai platesti gaz, sa folosesti lemne sau energie electrica pentru a o incalzi. O face natura pentru tine. Cei care au casa pozitionata astfel incat de dimineata pana seara beneficiaza de lumina soarelui pot face un lucru si mai genial: pot monta o pompa de apa si pe timp de zi pot folosi apa calda intr-un sistem alternativ de incalzire a unei camere sau chiar a intregii locuinte.

Avand in vedere ca anul acesta ne asteapta inca un rand de scumpiri la toate utilitatile panoruile solare sunt o investitie sigura astfel incat isi amortizeaza costul relativ repede iar apoi nu mai consuma resurse. Durata de viata a unui panou solar este de minim 15 ani si daca ajungi sa faci o economie de 50 de lei pe luna la facturi cu un calcul simplu pe termen lung si la preturile actuale iti ramane in buzunar o suma destul de consitenta si pe care o poti folosi in modernizarea garderobei (spre exemplu).

Un panou solar este o alegere corecta daca este sa privim la schimbarile meteo, ierni fara zapezi, veri lungi si secetoase, adica soare din plin.


Gama cea mai larga de panouri solare o gasesti aici. 

5 comentarii:

  1. un panou solar este foarte bun, dar pacat ca au inceput sa-l impoziteze si p-asta pentru ca soarelui nu trebuie sa-i platesti nimic ca straluceste...

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect si simplu este sa ne intoarcem spre ce ne da Dumnezeu gratis.

    RăspundețiȘtergere
  3. Panourile solare sunt cea mai sigura investitie in momentul de fata. Accize si taxe si scumpiri vor veni mereu. Odata montat, panoul nu se mai scumpeste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cumapati de la istgrun, eu am luat plasa cu un boiler din inox care avea in por si curgea. defect de fabricatie pe care nu vor sa i recunoasca, deci feriti va de ei

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!