Generatia Y

In lumea moderna, oamenii nascuti dupa un anumit an sunt numiti generatia "Y", de la "young = tanar", cred. Aceeasi lume moderna, construita pe anumite tipare in general socialiste si presocialiste, vorbeste despre generatia "Y" ca despre o generatie pierduta, fara sperante, fara viitor si fara pic de indiciu despre ce inseamna viata. Generatia "X", a celor care ne vad asa nu isi dau seama ca noi am evoluat si ne-am adaptat unui format de viata mult mai usor decat al lor. Noi avem o viata mult mai bogata si mult mai conectata la tot ce se intampla pe toate continentele, tehnologia este de partea noastra, chiar daca multi inventatori fac parte acum din generatia "X".

Aceeasi generatie "X" spune ca suntem pretentiosi, ca nu gasim locuri de munca pe gustul nostru, ca vrem sa schimbam conceptul de munca si ca nu ne putem integra in sistem. Sincer, mi se pare absolut corect. Am crescut si am vazut cum parintii nostri nu sunt acasa cu zilele si noptile incercand sa ne puna o paine pe masa. Noi nu vrem ca familia noastra sa sufere din cauza asta, mai ales copii. Atunci cand ai un camin de ingrijit si copii de educat e mult mai recomandat sa fii alaturi de ei, sa ii educi si sa te asiguri ca vor ajunge oameni. Munca in 3 schimburi iti rapeste mult timp pretios de langa cei dragi, si pana la urma viata ce inseamna? Fuga dupa bani ca cei bogati sa devina si mai bogati sau timp de calitate petrecut alaturi de cei dragi?

Am in jurul meu prieteni, majoritatea din ei facand parte din generatia "Y', 99% din ei sunt de aceeasi varsta ca si mine. Eu nu ii vad oameni pierduti, dar chiar deloc. Sunt oameni care au o viziune mult mai larga decat a parintilor lor, care gandesc proiecte de infrastructura si dezvoltare mult mai viabile decat cele pe care le gasim pe masa multor primari din generatia "X". Vad in viitor si sunt capabili sa asimileze atat de multe informatii incat generatia "X" la un loc nu are aceasta capacitate.

Un exemplu din generatia "Y" este ea, o tanara care isi iubeste atat de mult comunitatea incat isi rupe timp oricand sa ajute. Stie ce inseamna conceptul de voluntar si stie sa scrie in limba romana la fel de bine ca un academician octogenar. Kary se lupta in fiecare zi ca urmatoarea sa fie mai buna iar sportul ei preferat nu e numaratul banilor ci baschetul.

Despre generatia "Y" se pot spune multe, se pot da multe exemple si toate vor arata ca noi avem o viata contrar parerilor din generatia "X". Noi avem un viitor mult mai stralucit si vom lasa in urma noastra copii la fel de talentati si de implicati in construirea binelui.

5 comentarii:

  1. Intotdeauna generatia din urma va avea ceva de spus asupra generatiei urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. tot timpul o sa fie neintelegeri intre generatii, pentru ca fiecare cu ideile lor si cam greu se schimba omul dupa o anumita varsta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenii se schimba in fiecare zi. De aceea sunt atatea neintelegeri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii se schimba in fiecare zi. De aceea sunt atatea neintelegeri.

    RăspundețiȘtergere
  5. am vazut raportajul pe Pro-tv ! F bun!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!