Nu numai femeile poartă genţi, dar totuşi…

…ale lor sunt mult mai drăguţe! nu-i aşa? Căci îşi împrumută acea caracteristică specifică a frumuseţii, una – alteia. Pentru că au de unde: pe una a făcut-o Dumnezeu cu scule specifice unui genial creator, pe celelalte – ne referim la genţi de femei, pentru cine încă nu s-a prins– le-au proiectat şi confecţionat, cumpărat şi dăruit, doar bărbaţi pricepuţi, darnici şi… îndrăgostiţi. Din aceste motive, genţile de femei vor fi întotdeauna cel puţin la fel de drăguţe ca şi posesoarele lor care le poartă – iar în unele cazuri cu totul excapţionale, aceste genţi din piele pentru femei pot fi chiar mai drăguţe decât cele ce le poartă. Dar despre aceste rarisime cazuri, nu-i prea înţelpt pentru noi nici măcar să amintim.

Şi ce uşor se poate citi personalitatea femeii de pe geanta pe care o poartă; şi chiar şi starea ei materiala, sentmentală, emotivă şi aşa mai departe – cu condiţia ca ele să se implice cu toată sinceritatea în alegerea genţii care-i place, că dacă doreşte să joace teatru, sau să epateze printr-o stare străină personalităţii ei, o va face foarte uşor; depinde de talentul doamnei… actriţe de ocazie. De aceea, nouă cititorilor în stelele de pe genţile doamnelor, ne trebuie oarece talent în a decripta cele înscrise în formatul şi tipul de geantă, în comparaţie cu doamna care-o poartă. Asta ca să nu fim înşelaţi în vreo privinţă – sau de-a nu o mai păţi incă odată!

De-ar fi să dezvăluim câteva amănunte orientative în ceea ce priveşte compatibilitatea dintre caracterul unei femei şi geanta ei, mărturisim că nu ştim mai multe decât orice bărbat normal şi implicat. Iar vreun studiu de psihologie feminină cu conotaţii asupra marochinăriei purtătoarelor, nu cred că poate să intereseze pe cineva… – care suntem siguri că are cu totul alte treburi şi priorităţi. De aceea lăsăm la latitudinea fiecărui doritor de asemenea subtilităţi psiho-socio-feministe, să se descurce singur – orice ajutor în domeniu nu-l poate decât deruta.

Deasemenea, nu este indicat ca să facem vreo propunere sau să-i dăm vreo idee unei doamne în privinţa alegerii genţii de femei pe care să o poarte – ba dimpotrivă! Noi trebuie să le cerem părerea lor, chiar atunci când tot noi ne-am fi gândit ca să le facem vreun cadou de această natură. De gustibus non discutandum, spuneau strămoşii noştri latini, şi ei nici măcar nu se preocupau încă de… forma genţilor pentru femei – deşi s-ar crede din studiile recente în domeniu, cum că încă de atunci au început confecţionarea acestor genţi de femei. De la acele începuturi preistorice erau făcute nişte trăistuţe din pielea animalelor vânate de oamenii cavernelor, şi dăruite cu scop matrimonial ceva, acelor femei a cavernelor! Da, ştim că termenul nu-i deloc flatant pentru doamne, dar suntem nevoiţi să respectăm un adevăr istoric, indiferent de implicaţiile lui asupra afectivităţii, emotivităţii feminine… Oricum acele genţi purtând forma acelor vremuri poate reveni oricând ca modă retro, şi tocmai prin acest articol ce poate părea nonconformist, noi le îndemnăm pe doamnele interesate să se pregătească pentru a întâmpina acea modă în cunoştinţă de cauză.

3 comentarii:

  1. Geanta , pantofii pot spune multe despre personalitatea unei femeii. Cu siguranta o geanta noua o sa faca fericita o femeie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gentile, pantofii, accesoriile noi mereu o sa prinda la doamne. Dar nu cred ca le putem citiipersonalitatea dintr-o singura geanta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt de acord. Apare geanta ca un element care spune multe despre personalitatea unei femei. Este si sintagma aceea, cand o colega sau o prietena isi cumpara o geanta "e clar pentru tine"...adica ii defineste clar stilul si personalitatea.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!