Ochelari Pinhole

Multa lume privea ciudat in anii trecuti cand vedeau pe strada diverse personaje care purtau ochelari si in loc de lentila aveau gaurele, multe, mai mici, mai mari. Am aflat si eu zilele astea ca se numesc ochelari pinhole. M-am documentat si eu despre acest tip de ochelari si care e treaba cu ei. E doar ceva "accesoriu fashion" ce e necesar sa il porti ca sa fi modern zilele astea sau sunt intr-adevar o unealta de corectat vederea?

Ei bine se pare ca acest tip de ochelari are treaba atat cu moda, pentru ca ii poti purta si sub forma unor ochelari de soare mai mult decat moderni dar acesti ochelari stenopici au treaba si cu corectia de vedere. Acest tip de ochelari ajuta persoanele care sufera de miopie sau astigmatism, fortand practic ochiul sa focalizeze imaginea prin acele gaurele si sa faca exercitii de focalizare pentru a corecta vederea.

Un test simplu al ochelarilor arată că aceştia ascut vederea utilizând o tehnologie destul de diferită faţă de lentilele de corecţie. Într-adevăr, chiar şi oftalmologii folosesc instrumente cu perforaţii pentru a verifica ochii împotriva tulburărilor de refracţie în cadrul examinărilor oftalmologice.
Asta spune destul de multe spun eu. Si purtati o anumita perioada de timp in fiecare zi corecteaza vederea si nu trebuie facute vizite la oftalmolog pentru marirea diametrului lentilei ci doar pentru control. O idee noua si destul de buna.

In acelasi timp am aflat ca acesti ochelari sunt buni si impotriva cataractei, actionand asemanator ca si in cazul astigmatismului, dar si celor care sufera de miopie. Un alt beneficiu ce se poate adauga acestui tip de ochelari este faptul ca pot fi purtati ca si ochelari de soare, din moment ce filtreaza lumina care ajunge direct in ochi si practic nu foloseste o lentila colorata care utilizata pe termen lung poate afecta ochiul.

Ochelarii pinhole pot fi folositi si la a filtra lumina emanata de monitorul unui calculator, folositoare mai ales in cazul celor care lucreaza mult in fata unui calculator si acel alb mult ajunge sa devina deranjant si sa provoace dureri de cap in fiecare seara cand ajungem acasa.

 Exista pe piata astfel de ochelari pe diverse marimi si modele. Acest lucru nu poate fi decat avantajos, poti sa iti iei acest accesoriu si sa iti antrenezi ochiul Si dupa cum bine se stie orice antrenament lungeste durata de viata si functioneaza mai bine. De la muschi la inima, plamani, creier sau chiar si ochi!

14 comentarii:

  1. Foarte tare! N-am auzit niciodata de Ochelarii pinhole, dar cu prima ocazie ii voi incerca si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu auzisem de acesti ochelari...un articol informativ bun. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inteles ca nu poti sa conduci cu acesti ochelari si ca iti pot afecta vedere periferica..

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit si eu de acesti ochelari..stiu ca trebuie sa ii folosesti in jur de 15 minute pe zi..si ajuta vederea foarte mult daca ii porti pe termen mai lung.

    RăspundețiȘtergere
  5. Par interesanti acesti ochelari...poate am ocazia sa ii folosesc si eu..

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca or sa devina un trend la cum arata :))

    RăspundețiȘtergere
  7. designul e aiurea dar daca sunt intradevar si medicali sunt o inventie excelenta

    RăspundețiȘtergere
  8. :))ce haiosi sunt.... pe strada sigur nu ii porti:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Atat timp cat ii porti intr-adevar te ajuta sa focalizezi si sa vezi mai clar in departare...dar pe termen lung oare chiar ajuta?

    Adica dupa ce dai ochelarii jos revii la aceeasi vedere perturbata in departare sau pe parcurs se imbunatateste sia ceasta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe termen lung te ajuta daca ii porti zilnic in jur de 15-20 minute astfel incat vederea ti se imbunatateste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Par cam...ciudati ochelarii acestia...dar sper ca sunt de ajutor..prea multe nu am auzit de ei..

    RăspundețiȘtergere
  12. Par haiosi, dar poate sunt buni la ceva.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar azi am auzit si eu de ei , si am comandat prin ebay.Este o multime de oferte acolo , majoritatea din China(cu livrare free), eu am ales un vanzator din Londra, cotat de incredere.Chiar si asa , astept coletul prin Posta Romana,in cel mult 13 zile, la un pret pe jumatate(29 lei) in comparatie cu magazinele online romanesti(60lei).Plata am facut-o prin Paypal.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!