Soarele si vara asta

Chiar daca nu putem spune ca am avut o vara foarte caniculara cum anuntau meteorologii soarele a fost si anul asta destul de puternic. Poate ca e chiar mai bine asa pentru ca daca este prea multa caldura atunci ne plangem si vrem iarna, asa avem ocazia sa ne racorim putin din cand in cand cu cate o ploaie.

Dar oricum calculam soare este aproape in fiecare zisi chiar daca nu ajungem la temperaturi de 40 de grade un bronz frumos tot putem face fara a fi nevoie sa apelam la solutii autobronzante sau la aparatele UV din solarii si saloane de infrumusetare.

Tot asa cum nu este nevoie sa apelam la diverse elemente ajutatoare pentru bronz nu este nevoie sa ardem nici gazul "aiurea" pentru a incalzi apa sa spalam vasele sau sa facem un dus. Pentru asta ne putem folosi tot de soare si de panouri solare. Pentru un dus in fiecare zi si pentru a spala diverse lucruri cu apa calda panourile solare isi fac treaba foarte bine. Spun acest lucru pentru ca eu am un dus de gradina montat cu panou solar deasupra pentru a face un dus seara!

Un panou solar, in functie de capacitatea rezervorului si a tuburilor vidate poate face fata unei familii cu multi membri. Totusi este pacat ca oamenii inca nu inteleg conceptul de panou solar si stau cu gandul ca o asemenea investitie este scumpa si nerentabila. Dar cand luam in calcul pretul acestuia, pretul gazelor in crestere din cauza guvernarii noastre "socialiste" si a liberalizarii preturilor, poate si din cauza Gazpromului si comparam cu durata minima de viata a unui astfel de instrument iesim in castig de multe ori.

Acest articol are un scop educativ. Sa folosesti tehnologii alternative poate ca suna a lucru scump, dar am avansat suficient de mult incat "pretul mare" este doar o umbra a trecutului si nici decum a prezentului. Se intampla la fel precum cu geamurile termopan. La inceput erau scumpe, dar lumea a inteles ca izoleaza termic si fonic foarte bine si a crescut cererea, crescand cererea a crescut si oferta si au scazut preturile. La fel s-a intamplat si cu panourile solare, acum 10-15 ani acestea erau scumpe intr-adevar, acum in schimb nu mai reprezinta un lux sau un moft, ci un lucru mai mult decat accesibil.

La acest lucru adaugam si numarul caselor nou construite, aflate in crestere, pentru ca lumea s-a saturat de blocuri si apartamente deci cererea este mare iar oferta este aici!

14 comentarii:

  1. Daca e sa-l folosim doar pentru un dus seara, nu stiu sigur cat este de rentabil. Ca pentru un dus de 7 minute, nici prea mult gaz nu consumam.

    Acum na, depinde pretul si utilizarea sa. Pentur unii, un panou solar este chiar convenabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au devenit accesibile la pret si chiar merita investitia intr-un panou solar.

    RăspundețiȘtergere
  3. De aproape un an de zile am si eu panou solar si pot spune ca sunt multumit de aceasta investitie. A meritat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca pentru unii un panou solar ar fi convenabil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca pe termen lung investitia pentru un panou solar este foarte buna...si lucrul acesta a inceput sa ia amploare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am un astfel de dispozitiv de cativa ani. Merge foarte bine, dar cum excelent observau si ceilalti nu se poate folosi pentru a-ti asigura necesarul de energie in intreaga casa. In schimb reduce extrem de mult consumul clasic de curent.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vara asta nu prea a fost soare, in mare parte a fost firg si ploaie :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Un panou solar reduce consumul de curent si cred ca se merita o investitie pe termen lung intr-un panou solar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca pe viitor or sa fie si mai utilizate.

    RăspundețiȘtergere
  10. O investitie intr-un panou solar cred ca este o investitie bune pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  11. Panourile solare sunt cea mai buna investitie, se reduc semnificativ costurile cu facturile, in plus vara avem apa calda fara sa mai fie nevoie de o alta sursa de energie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Panourile solare sunt o investitie buna, mai nou cei de la enel subventioneaza prin firme partenere aceste panouri.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!