Tratamente naturiste cu untură de bursuc

Medicina alternativă propune diverse tratamente ce nu implică consumul de substanțe dăunătoare corpului uman. Untura de bursuc este unul din produsele excepționale ale farmaciei naturiste, întrebuințat în tratarea diferitelor afecțiuni. Iată cum și pentru ce anume puteți întrebuința cu încredere untura de bursuc.

Șase remedii naturiste cu untură de bursuc

1. Afecțiuni pulmonare
Untura de bursuc este recomandată de către experții în medicina alternativă, în primul rând pentru tratament împotriva tuberculozei pulmonare. Această boală apare în urma infecției cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (cunoscută și sub numele de bacilul Koch), afectând plămânii prin distrugerea țesuturilor acestora.
Complexul de vitamine și minerale ajută la regenerarea țesuturilor, iar untura se poate consuma fie sub formă de capsule sau în stare brută. Indiferent de afecțiune, consumul în stare brută se face în combinație cu ceva dulce, cum ar fi  miere de albine, cacao sau ciocolată.
De asemenea, untura de bursuc are aceleași proprietăți de vindecare pentru astmul bronșic și pneumonie, fiind folosit și în tratarea cancerului pulmonar. Pentru cancer se recomandă consumul în stare brută deoarece, compoziției cu proprietăți antitumorale de acizi grași polinesaturați (în special Omega 9) și vitamina A.

2. Afecțiuni gastro-intestinale
Tot datorită efectului de regenerare a țesuturilor, consumul regulat de untură de bursuc crește eficacitatea de prevenire și tratare a afecțiunilor sistemului digestiv, precum gastrita, ulcerul duodenal, colita și enterocolita.
Untura de bursuc are un efect protector de ”învelire” a membranei mucoase, datorită vitaminelor A, E și B5 din compoziția sa.

3. Afecțiuni cardio-vasculare
Untura de bursuc contribuie la îmbunătățirea sistemului circulator, reducând riscul de ateroscleroză, tromboză și varice. Conține acizi grași Omega 3 și Omega 6 care duc la extinderea lumenului vaselor de sânge care alimentează inima, și reduc colesterolul din sânge.
Vitaminele E, B3, B6 și B12 reduc restrângerea trombocitelor și îmbunătățesc proprietățile reologice ale sângelui. Pe lângă acestea, vitamiele B2, B5, B9 și A, reglează nivelurile sanguine de hemoglobină, stimulând sinteza naturală a hemoglobinei.

4. Afecțiuni ale pielii
Untura de bursuc poate fi folosită și ca unguent. Pentru zgârieturi, tăieturi, piele crăpată, vergeturi, arsuri sau alte răni ușoare, este suficientă aplicarea unei cantități subțiri de untură pe suprafața afectată. Pentru mușcături de insecte, furuncule, abcese, acnee, herpes, psoriazis sau dermatită atopică, se recomandă atât uzul extern cât și cel intern al unturii de burusuc.
De asemenea, untura de bursuc previne îmbătrânirea pielii, datorită antioxidanților naturali și a acizilor grași organici și polinesaturați.
Dacă se folosește doar ca unguent, este indicată achiziționarea în stare brută. Există creme cu untură de bursuc, dar cantitatea acesteia este foarte redusă.

5. Afecțiuni musculo-scheletice
Tot ca unguent este fololsit pentru eliminarea durerii, inflamației și tumefierii mușchilor. Untura de bursuc se recomandă pentru uz intern și exten în tratarea artritei, rahitismului, osteoporozei, tendinitei, miozitei, luxațiilor de ligament și tendoane.

6. Afecțiuni hormonale
Untura de bursuc ajută la restabilirea echilibrului hormonal, reduce riscul de intertilitate și impotență, jucând un rol important în sinteza hormonilor sexuali masculini și feminini. Acizii grași nesaturați au un efect de protecție asupra ovocitelor și spermatozoizilor.


De reținut! Utilizarea unturii de bursuc nu implică sacrificarea bursucilor. În acest mod, bursucii ar deveni animale pe cale de dispariție într-un timp foarte scurt. Untura de bursuc se obține printr-un proces de ”lipoabsorbție”, care nu afectează sănătatea animăluțului. 

Nota: Nu comercializez acest produs! Acest articol prezinta doar informatii si aplicatii ale unturii de bursuc!


6 comentarii:

  1. Nu stiam de aceste proprietati ale unturi de bursuc..Cand am ocazia am sa o folosesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai auzit de acest tratament, este foarte bun si te simti excelent dupa.

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut intr-un serial "Suits" ceva tratament cu ceva noroi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da..are efecte bune aceasta untura de bursuc..

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru detalii si comenzi pentru Untura de Bursuc accesati https://www.naturasanat.ro/cautare?controller=search&s=bursuc

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru detalii si comenzi pentru Untura de Bursuc accesati siteul www.naturasanat.ro

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!