Radarele si autostrazile noastre

Nu stiu cum as putea interpreta acest lucru dar cu siguranta nu este unul pe placul meu. Citesc de diminteata in ziarul local un anunt util cu privire la pozitionarea radarelor in judet pe ziua de azi. Ce frumos si usor anuntam soferii: bai azi o sa fim acolo, acolo si acolo, deci aveti grija conduceti cu viteza in celelalte parti ca nu ne intereseaza, dar cand ajungeti acolo, acolo si acolo reduceti viteza ca nu avem chef sa lucram prea mult.

Avand in vedere starea drumurilor din majoritatea judetelor noastre mi se pare foarte, dar foarte inutila aceasta informatie. Inutila pentru unii soferi care conduc prudent sa nu isi distruga masina, pentru cei care respecta regulile de circulatie dar foarte utila pentru cei cu masini capabile sa mearga cu viteza pe orice hartoape.

De ce as anunta prezenta unui radar cand scopul meu este tocmai sa ii prind pe cei care incalca legea? Pe langa asta incurajez sa se incalce legea pe alte segmente ale drumurilor pe care soferii stiu in mod clar si sigur ca nu sunt supravegheate de echipaje ale politiei rutiere. Adaugam la toate astea faptul ca suntem la un nivel foarte mic al kilometrilor de autostrada si majoritatea drumurilor noastre nationale, judetene, comunale, etc. traverseaza zeci de localitati, locuite evident de diversi cetateni care in mod constient se asigura sau nu cand traverseaza.

Cele mai multe accidente soldate cu morti sunt in localitati. Prin satele si comunele Romaniei traversate de drumuri nationale. Pe acolo. Soferii afla din ziar ca doar peste 5 localitati se vor intalni cu radarul si in rest calca pe pedala de acceleratie. Degeaba citim pe masinile politiei rutiere sa conducem preventiv, pentru tot cum stim noi o vom face. Si daca mai si stim ca nu sunt cu ochii pe noi, pai legea e a noastra. Tot acest lucru suna ca si un control anuntat cu zile inainte. "Auzi sefu? Maine vin sa iti verific actele, vezi sa le ai in regula! Daca ai vreo frauda ai timp sa o acoperi sa nu gasim noi nimic." E ca si cum te duci la pescuit dar inainte sa arunci momeala arunci bolovani si faci galagie sa sperii pestii. Sau mergi la vantoare dar haitasii ii pui sa alunge animalele. Si aici pot fi adaugate zeci de analogii.
Un exemplu clar de "sase, politia":

In acest ritm evolutia nu va avea loc, va ramane acolo sau se va intampla o involutie. Dar nu ma mira toate astea cu actuala guvernare pontista. Peste se impute de la cap dar pacat ca se curata de la coada!

3 comentarii:

  1. Clar este o tampenie sa se anunte unde sunt radare..de ce ai face asta? Scopul este sa-i prinzi pe cei inconstienti care conduc cu viteza si din cauza lor se intampla atatea accidente..nu-i sa protejezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai la noi in tara vezi asa ceva.De aceia la noi sunt numa oameni care conduc cu viteza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi se pare in regula ca sa se stie din timp unde or sa fie radare. Pai asa ce rost mai au?

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!