CV - ul si profesorul de engleza

Particip in acest moment la un curs de engleza pentru incepatori, imi place. Studentii invata despre crearea unui CV in limba engleza. Stiu ca se spune despre romani ca sunt foarte multi vorbitori de limba engleza. Imi este groaza de sunetele scoase de aceste persoane. Nivelul la care se preda este cel de B2 adica cel de utilizator independent. Groaznic, groaznic iar nivelul real al acestor studenti este ceva de genul utilizator foarte incepator. Nici cei mai rasariti dintre ei nu pot lega mai mult de 3 cuvinte fara romanescul ăăăă.
Avand in vedere ca studentii sunt de anul doi, ultimul an in care se invata limba straina, ultimul fiind in mare parte ocupat de lucrarea de licenta.

Nu doresc sa ma laud, dar totusi indiferent de accent, cred ca pot pronunta corect majoritatea cuvintelor in engleza. Acum, auzind si profesoara cum pronunta si corecteaza gresit studentii ma face sa ma ridic si sa plec, dar nu inainte de a le da o lectie, suntem o tara europeana, ce naiba!

6 comentarii:

  1. Cata dreptate ai...mai ales ca pe mine m-a lasat cu sechele o profesoara de limba engleza in liceu punandu-mi note mult sub merit doar pentru faptul ca imi permiteam s-o corectez des...pana si accentul ei te face sa crezi ca a facut engleza cu Iliescu"zaa" si pe langa acest lucru avea si probleme grave cu limba romana,ce sa mai vorbim de engleza ei.La liceu se mai iarta faptul ca ducem lipsa de profesori buni,dar ce te faci cand dai de ei intr-o universitate...fiecare se descurca cum poate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am facut un curs de engleza si pot sa spun ca am fost multumita. Profesoara chiar a avut rabdare cu noi si ne-a explicat foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. la fel am procedat si eu cu limba germana...super incantat..chiar pot spune ca am invatat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar in tara asta "toata lumea" vorbeste limba engleza ... insa mai conteaza si la ce nivel sau cum ... de exemplu eu recunosc ca imi place sa discut in engleza mai mult in scris pentru ca pronunt destul de gresit cuvintele engeleze. Bine asta e cazul meu, dar sunt foarte multi care nu recunosc !

    RăspundețiȘtergere
  5. asa am invatat si eu limba engleza

    RăspundețiȘtergere
  6. Un curs te poate ajuta daca este sustinut de multe ore in care elevul invata singur..

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!