Cele mai bune ceasuri smart

In secolul XXI, o epoca in plina dezvoltare, tehnologia trebuie sa tina in permanenta pasul cu cerintele vremii. Astfel, avem nevoie de instrumente cu functii multiple, portabile, cu autonomie mare de functionare, compatibile cu diverse gadgeturi, si, eventual la preturi avantajoase.
Ceasurile smart sunt un astfel de instrument. Pe langa functia clasica de a indica ora si data, acestea mai au si diverse aplicatii menite sa-ti faciliteze diverse activitati zilnice. Astfel, unele pot sa fie conectate la telefonul smart si la o pereche de casti, pentru a-ti permite sa raspunzi la telefon de pe ceas (implicit iti arata numele apelantului si iti permit chiar sa accesezi agenda telefonica pentru a putea efectua un apel). Din pacate, acesta este si un dezavantaj al unui ceas smart, deoarece este dependent de existenta unui telefon smart la care sa fie conectat pentru a putea functiona. In plus, in unele cazuri, in timpul functionarii, ceasul smart poate consuma din bacteria telefonului, ceeace, implicit, limiteaza autonomia de functionare a amandurora.
 Alte aplicatii monitorizeaza bataile inimii, sau orice forma de activitate fizica. De asemenea, in functie de modelul ales, ceasurile smart pot avea camera foto, cronometru, termometru si barometru, sistem GPS, calculator, dispozitiv pentru citirea mesajelor si pentru notificarile primite prin intermediul retelelor de socializare, microfon pentru interogarea aplicatiei Siri sau Google Now (in functie de tipul de telefon ales). Aceste caracteristici sunt alese de cumparator in functie de dorintele si nevoile sale.
Alte caracteristici pe baza carora iti poti alege ceasul smart sunt marimea ecranului, daca este color sau alb-negru si compatibilitatea cu un sistem de operare sau altul.
Pe baza tuturor caracteristicilor enumerate mai sus, am realizat un top al celor mai bune ceasuri smart.
Primul in aceasta ierarhie este Apple Watch. La un pret deloc de neglijat (intre cateva sute si cateva mii de dolari, in functie de varianta aleasa – sport sauplacat cu aur), acesta are un sistem compatibil cu IOS si care poate sustine aproape 3500 de aplicatii, cat mai diverse, monitor pentru bataile inimii, ecran colorat, si o baterie care tine pana la 18 ore.
Varianta pentru toate buzunarele este Pebble, al carui pret se situeaza in jurul a 100 $. Desi ecranul este unul alb/negru, avantajele lui Pebble sunt multiple: compatibilitate atat cu IOS dar si cu Android, monitor pentru activitatea fizica, numeroase aplicatii si o baterie a carei durata de viata este de pana la 7 zile.
Al treilea in aceasta ierarhie este LG Urbane, avand un sistem compatibil cu Android, si un ecran color de 1.3 inch.  Acesta are si monitor pentru bataile inimii, o gama larga de aplicatii similare lui Google Now si o baterie care rezista 2 zile.
Penultimul pe lista este Moto 360. Si sistemul de operare al acestuia este compatibil cu Android, are monitor pentru bataile inimii, este rezistent la apa si permite primirea alertelor de tip Google Now. Are un design interesant, un ecran de 1.56 inch color, si o baterie care dureaza pana la 2 zile.
In fine, va mai recomandam Samsung Gear 2. Datorita microfonului si speaker-ului incorporate, puteti efectua apeluri direct de pe ceas. Sistemul este compatibil cu Android, ecranul este color si are 1.63 inch, iar autonomia de functionare a bateriei este de 2 zile.

Ce ziceti, v-ati horatat?

Pana una alta, daca sunteti in cautare de cabinete de stomatologie oradea da un click, te poate ajuta!

6 comentarii:

  1. Eu imi doresc un Samsung Gear 2. Sper ca o sa mi-l iau un curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am incercat pe cel de la Samsung, foarte multumit...cu toate ca are un pret cam maricel..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceasul celor de la Samsung este doarte reusit! Un nou inceput pentru rapiditate si eficienta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Recomand ceasurile celor de la Apple, Samsung si Sony, toate sunt de calitate si fac cam acelasi lucru!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un astfel de ceas este cadoul perfect pentru orice barbat

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant acest articol.Eu cred ca Apple este cel mai bun telefon.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!