Mandru produs al...

Calatorind prin diverse locuri am observat ca brandul nationa este respectat cam peste tot. Chiar numai cei care sunt la limita foametei apeleaza la produse de gradul 2 importate din China. In rest brandul national primeaza peste tot!
Momentan petrec un timp pe taram britanic si ma vad inconjurat peste tot de aceleasi fraze "Made in England" sau "Proud product of UK". Si oamenii prefera aceste produse in fata altora de 1000 de ori. Isi sustin singuri bussinesul, afacerile, finantele si economia. Firmele lor sunt prospere si o duc bine.
Mituri exista peste tot intr-adevar dar sa nu uitam ca in fiecare legenda exista si un gram de adevar!
Lumea ar putea spune ca in Anglia se castiga bani si ca toti traiesc bine. Ei bine nu e chiar atat de roz. Multi dintre ei lucreaza pe salariu minim sa plateasca taxe mai mici. La fel de multi platesc chirii si taxe la primarie, facturi de utilitati mult mai mari decat am plati noi acasa si totusi aleg sa mearga pe brandul national. De ce ar face ei asta? Pentru ca decat sa cumpere carne congelata adusa din alte tari aleg sa cumpere carne proaspata din propria lor ograda! Si asa fac cu toate produsele. Pentru ca ei stiu ca daca fermierul isi primeste banii si ei isi vor primi la randul lor recompensa.
Despre ce recompensa putem vorbi noi aici? Despre starea spitalelor spre exemplu. Sau despre calitatea serviciilor oferite de stat si de guvern.
Pentru ca fermierul vanzandu-si produsele poate plati taxele la stat. Din taxele colectate statul poate functiona corect si poate investi in sectoare cheie!

8 comentarii:

Comentează-mă!