Perfecţionism

Azi o să vorbesc puţin despre perfecţionism şi despre cei care practică aşa ceva. Consider că perfecţionismul se potriveşte oamenilor leneşi, să vă spun şi de ce. Acşeti perfecţionişti iau anumite decizii, iar daca aceste decizii nu au rezultatul scotat încep să ocolească în a mai lua decizii. Astfel în jurul lor va ajunge să stea un morman de gunoi şi nu vor şti ce să facă cu el, să îl ţină sau să îl arunce? Mai rău este pentru un colecţionar perfecţionist. Într-un anumit interval de timp acesta va colecta tot felul de lucruri în jurul său şi nu va mai putea lua decizii în privinţa lucrurilor colectate. Hmm... asta înseamnă că de cele mai multe ori nu este nici sănătos şi devine afectat şi din punct de vedere psihic deoarece nu se poate detaşa de obiecte. Neavând un control asupra mediului în care trăieşte ajuge de cele mai multe ori să se sinucidă sau să fie internat într-un azil. Astea sunt doar câteva argumente de ce eu nu sunt perfecţionist şi nici nu colectez obiecte, fie ele utile într-un anume viitor. Gândiţi-vă la aceste aspecte!

3 comentarii:

  1. Compulsiile obsesive. Constau, în primă instanţă din tendinţa involuntară, izvorâtă din sine şi repetitivă de a efectua un act comportamental sau lingvistic, deseori cu încărcătură agresivă (a înjura, lovi, distruge, omorî); subiectul e chinuit de aceste trăiri, luptă împotriva lor şi de obicei le inhibă sau le deviază. Există şi acte obsesive ritualice (a verifica, a colecţiona, a se spăla pe mâini) care sunt egodistonice şi totuşi efectuate de subiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Alin, după felul în care ai scris postul, pot spune: cu siguranță nu ești un perfecționist! Și nu e un compliment, cu tot respectul (hhhhm-hhhm). Hai sa nu confundăm normalul si convenționalul cu patologicul. Dacă tot intri in subiecte de genul acesta, atunci fii mai exact.
    Si dacă nu ești perfecționist pot trage așadar concluzia ca esti superficial, nu? Ce ar fi ca de acum să ne facem cu toții treaba doar pe jumătate, doar pentru a nu fi considerați bolnavi la cap de non-perfectioniști ca tine?
    Si daca tot te legi de colecționari, nu crezi totuși ca această activitate/hobby/pasiune poate fi constructivă? Dupa cum vorbești tu de colecționari, am impresia că te-a agasat batrânica de la parter, proprietara tuturor pisicilor din cartier, care colecționează pet-uri, capace de bere,coji de cartofi, etc.
    După cum spuneam, dacă ataci o anumită categorie de persoane, nu generaliza. Cred că exista destul spațiu vitual ca să îți poți exprima ideile crețe în detaliu...
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!