Despre cum ti se poate termina viata intr-o clipa

Eu sunt ferm convins ca nu exista soarta, nu exista destin si nimic nu este predestinat. Consider ca viata o construim zilnic, pas cu pas, prin alegerile constiente sau inconstiente pe care le facem. Deciziile pe care le luam, modul de gandire al nostru si cat de mult insistam asupra unei alegeri sunt momentele care ne definesc in viata. Poate fi alegerea bine gandita inainte, poate fi una asa la nimereala ori pur si simplu luata prea in graba iar in clipa urmatoare sa te trezesti ca nu mai ai nimic si ca ai pierdut totul.
Aici ma refer la Nesu, Mihai Nesu, fotbalistul de la Utrecht fost stelist. Nu vreau sa il critic sau sa spun ca a gresit in viata. El a muncit mereu pentru banul pe care l-a castigat si niciodata nu s-a lasat doborat de problemele de zi cu zi. Ghinionul lui a fost alegere neinspirata care pentru moment se pare ca i-a adus paralizia, o alegere care i-a terminat viata intr-o clipa. Nu as vrea sa fiu in pielea lui absolut deloc si nici nu spun ca eu as fi facut mai bine. Dar aici atrag atentia asupra modalitatilor in care viata se termina brusc chiar daca nu mori. Si daca isi revine nu va mai reveni pe teren, cariera de fotbalist s-a terminat la un antrenament stupid.
Oricat de dur, curajos, las, naiv, neinspirat esti oricine poate lua o asemenea decizie fara sa se gandeasca la consecintele si implicatiile ulterioare.
Pe aceeasi cale spun si eu "Suntem alaturi de tine Bicho, fi tare Nesule"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează-mă!