Mobila, la loc comanda!


Am incercat sa facem urmatorul experiment: pe motorul de cautare am introdus cateva formulari, care aproximativ se reduc la ‘mobila la comanda bucuresti’ – se pare ca prepozitiile sau orice alte ‘detalii’ care tin de o limba romana corecta nu influenteaza deloc rezultatul, asta ca o prima concluzie, de fapt ca una secundara, ca o observatie.

Ei bine, experimentul nostru s-a derulat destul de anevoios,initial. Asta deoarece se pare ca oricare mic atelier, orice producator mai mult sau mai putin anonim, oricare furnizor recunoscut sau nu – cu totii incearca sa fie prezenti in mediul online, intr-o forma sau alta. Veti spune ca este un lucru absolut firesc si nu putem sa va contrazicem; dar trebuie sa ne dati, atunci, si noua dreptate cand ne plangem de dificultatea luarii unei decizii: suntem, practic, in fata unui camp pe care au rasarit ciupercile; care dintre ele sunt comestibile? Care este cea mai gustoasa?

Sa ne usuram putin munca: primele trei site-uri care apar sunt ‘sponsorizate’, deci trecem peste ele… Ei bine, am revenit de unde am plecat, pentru ca sunt prea multe! Aruncand o privire, la intamplare, putem observa ca, fara exceptie, ni se propun preturi ‘accesibile’! “Pentru mine, accesibil este ceva la 1 leu”, am putea sa le spunem. “Aveti ceva la 1 leu? “ Trecem peste raspunsul de atelier pe care, cel mai probabil, il vom primi.

Dincolo de preturi mici, iata ce ni se mai promite, fara exceptie: calitate, rapiditate, garantie, personalizare, transport si montaj gratuite. Superb. Aproape prea frumos ca sa fie adevarat. Si, atunci, daca ne-am hotarat pentru varianta de mobila la comanda, cum putem, totusi, alege??

Raspunsul este simplu: prin recomandari venite de la persoane de incredere. Daca nu stim pe nimeni care a incercat, ori daca vrem sa obtinem un pret mai bun, avem posibilitatea de a propune aceeasi comanda mai multor firme. Iar dintre cele care ne ofera conditii mai bune putem alege una vizitandu-i sediul, sau magazinul, sau showroom-ul, pentru a ne face macar o ideea asupra manierei in care se lucreaza efectiv.


29 de comentarii:

  1. Despre preturi accesibile te sustin. tare articolul

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am pierdut mult timp pe motoarele de cautare in speranta ca voi gasi ceva excesibil mie, sunt multe site-uri care nu raspund sau pur si simplu sunt doar pentru frauda!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articolul Alin, dar am insa o remarca de facut vis-a-vis de "preturi accesibile" pe acest segment al mobilierului la comanda. Remarca o fac in cunostinta de cauza deoarece sunt producator de mobila la comanda (www.mobilapegustultau.ro) si noi chiar avem preturi accesibile. Important este ca in preturile respective sa se regaseasca exact ceea ce isi doreste clientul - materiale, finisaje si accesorii de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine produce mobila trebuie in primul rand sa stie ca clientul are in totdeauna dreptate si producatorul trebuie sa-i faca totul pentru a nu-l pierde.

    Calitatea in cazul dat tot joaca un rol principal.

    Bafta

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai sigur mod sa vezi mobila este sa mergi intr-un magazin, pe net difera de foarte multe ori imaginile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-i drept,legat de finisaje si alte detalii,care pana la urma fac diferenta,este neaparat o vizita in magazin.Parerea mea,desi online este mai eficient,eu inca mai folosesc metoda clasica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mobila se cumpara (recomandat) din showroom, astfel puteti vedea exact ce cumparati si de multe ori se ofera serviu de transport si montare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevarat. Grea decizie cu alegerea mobilei...Totusi e bine ca ai de unde alege..:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Toata mobila am facut-o la comanda, si designul l-am facut singur in rhino 3d.. Daca ai vreo scara interioara ceva, da foarte bine daca iti tragi si o balustrada de inox, in loc de una de lemn sa zicem

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-adevar cum ai concluzionat: cel mai indicat ar fi sa-ti alegi un furnizor pe baza de recomandari. Insa si aici poti avea surprize. Depinde ce anume iti doresti tu. Se poate intampla ca 2-3 persoane sa fie incantate de produsele sau serviciile unei firme, insa pe tine sa nu te multumeasca. Cred ca este foarte important sa stii foarte bine ce vrei si in acelasi timp sa transmiti firmei cu care vei lucra acest lucru. Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesant articolul.
    Ce parere aveti despre calitatea Ikea?

    RăspundețiȘtergere
  12. Parerea mea este ca pentru cumparare de mobila ar trebui umblat prin magazinele de prezentare. Acolo se vede adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu prefer sa-mi fac mobila la comanda, pentru ca dupa cum zicea cineva mai sus, sa mergi in magazin, intr-un loc mai stramt 2cm conteaza foarte mult si detaliile precum parchet si tevi prin casa...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cel mai ok loc pentru mobila este ShowRoom-ul din Ghencea. Acolo sunt foarte multi producatori care au mobila la preturi accesibile. Raportul calitate / pret este foarte bun iar la mai multe lucruri achizitionate primesti si un discount bunicel. Recomand :)

    RăspundețiȘtergere
  15. off ce ti'e si cu mobila asta, atatea modele si atatea posibilitati si combinatii :D Da ala din ghencea stiu si eu ca e foarte ok chiar mi'am cumparat de acolo o canapea extensibila si sunt multumit de raportul pret calitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da.. preturile conteaza foarte mult, daca vrei sa te fasfeti cu ceva mai de ''firma''

    RăspundețiȘtergere
  17. Problema asta e una generala, indiferent ce cauti in primele pagini ai parte de oferte fara sens, eu m-am obisnuit sa merg prin pagina 10 casa gasesc ceva ok. Poate pe viitor va fece ceva mai mult si Google in acest sens, mai ales la site-urile de afiliere.

    RăspundețiȘtergere
  18. E clar ca cel putin research-ul il face fiecare , pana la urma funizorul ales difera in functie de pretentiile fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  19. cand vine vorba de mobila cel mai bine este sa faci "the old fashioned way" si anume sa te deplasezi la un magazin de specialitate

    RăspundețiȘtergere
  20. Mobila la comanda e cam scumpa, nu stiu daca merita, in general , poate cu exceptia bucatariior

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu optez pentru mobila la comanda, deoarece, pe langa faptul ca o faci pe dimensiunile exacte, poti opta pentru finisajele care iti plac. Buna idee cea cu ofertele! Trebuie sa ne obisnuim sa ne folosim de economia de piata.

    RăspundețiȘtergere
  22. Asa este, mobila la comanda este mult mai ok. Cum spune si dan popa o comanzi pe dimensiunile exacte si poti opta si pentru finisajele care iti plac. Daca nu te grabesti sa iei mobila, este mult mai ok sa o faci la comanda :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Frumos post cu informații referitoare mare folos! Modalități în care au ilustrat informații este impresionant. Vă mulțumim!

    implanturi dentare prêt |
    implanturi dentare preturi

    RăspundețiȘtergere
  24. Vorbesc din calitate de producator de mobila la comanda in Iasi - www.mobiera.ro, nu poti compara pretul unei mobile facute la comanda cu una facuta in serie. Cand faci mobila la comanda, ai costuri mai mari pe proiectare...noi de exemplu facem pentru un client 3-4 proiecte si devize pana la definitiarea comenzii. Desi e usor sa mergi intr-un magazin si sa alegi o mobila, lucrurile nu stau chiar asa de simplu cand ai si niste tevi de luat in calcul sau chiar pereti strambi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, de acord, dar avantajul mobilei serie pe linga pret, este faptul ca o vezi mai repede in casa ta. Dvs stiti foarte bine cit timp va ia sa onorati o comanda. Dvs va ia doua-trei saptamini, poate o luna sa faceti un proiect, inca o luna sa cautati si sa primiti materialele si inca una-doua luni de executie propriuzisa. Adunat fac cam 3 -4 luni, asta in cazul fericit in care nu se baga unul peste rind sau nu luati comenzi peste rind (ceea ce nu prea se intimpla!). Pentru cine are timp sa astepte e ok. Dar cine vrea mobila mai repede, trebuie sa ia serie. Chiar la Mobiera m-am referit mai sus!!!

      Ștergere
  25. Corect, fiecare amenajare are rezolvarea ei, cum noi cei ce facem mobilier la comanda nu putem ajunge la pretul celor de serie, nici ei nu pot rezolva toate problemele impuse de casele si apartamentele prost gandite si executate si nu ma spun de dorintele clientilor, si sa nu mai vorbim de calitatea materialelor si a accesoriilor folosite de cei ce fac mobilierul in serie. Am auzit de multe ori si cazuri in care produse de serie sunt aduse la comanda in 30-60 zile. Trebuie sa se inteleaga faptul ca daca un proiect dureaza 2-3 saptamani si livrarea si inca 4-5 saptamani, asta nu este ca noi suntem in vacanta si nu vrem sa muncim ci releva faptul ca ne facem treaba foarte bine si din aceasta cauza soliciratile sunt multe si se asteapta daca se doreste sa se lucreze cu noi.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!