Veste proasta navetisti

Ce faci cand firmele de transport pe care le folosesti in a calatori spre munca sau scoala primeste o lovitura sub centura si dispare brusc din statia de autobuz? Traind intr-o perioada in care microbuzele, vestitele Mercedes Sprinter modificate pentru a primi persoane nu marfa, au ajuns sa fie numite microbuze si modalitati de transport persoane intre punctele A si B. Trenurile nu mai au asa priza la public pentru ca ajungi mai greu la gara, merg ceva mai incet decat un microbuz pe sosea si de cele mai multe ori se afla la ora total nepotrivita pentru a merge la munca sau mult prea tarziu pentru a mai pleca de acasa pentru a rezolva treaba. In judetul Covasna, firma Ecosil, devenita recent CipData, facea transport persoane pe mai multe rute. Aceasta firma prin microbuzele sale lega cateva orase si sate de municipiul resedinta de judet Sfantu Gheorghe si facilita accesul persoanelor la munca sau la a elevilor la scoala. Recent licenta de transport a acestei firme a fost contestata si i-a fost retras temporar autorizatia de a transporta calatori pe rutele Covasna-Sfantu Gheorghe, Covasna-Brasov, Dobarlau-Sfantu Gheorghe si Santionlunca-Sfantu Gheorghe. Toate persoanele care calatoreau pe aceste rute au ramas brusc fara o modalitate de a circula iar majoritatea nu cunosc alte modalitati de a ajunge in aceste orase in afara de traditionala ocazie luata de la iesirea din oras. Sute de abonati au ramas acum in pozitia de a cauta o modalitate urgenta de a ajunge la locul de munca pentru ca seful nu intreaba daca ai sau nu ai cu ce sa ajungi la munca, seful iti spune ca programul incepe la ora 8 nu la 8 si jumatate. Pentru persoanele care circula pe ruta Dobarlau-Sfantu Gheorghe si Santionlunca-Sfantu Gheorghe nu stiu o alta modalitate de a ajunge in municipiul resedinta de judet. Persoanele care doresc sa ajunga in Sfantu Gheorghe din Covasna au in schimb posibilitatea de a circula cu trenul. Cei care se intreaba la ce ora este tren spre Sfantu Gheorghe iata programul: Plecari din Covasna 05:50, 07:05, 13:40, 18:23, 20:12 si 21:07. Plecarile din Sfantu Gheorghe spre Covasna se fac la orele: 04:05, 08:20, 14:45, 16:23 si 19:17. Cei din Covasna care vor sa ajuna in Brasov pot merge linistiti in Sfantu Gheorghe deoarece de aici exista numeroase posibilitati de transport: autobuz, microbuz, tren. Pe final de drum anunt navetistii de pe aceste trasee ca informatiile cu privire la reintroducerea microbuzelor pe aceasta ruta se va face in luna mai la realizarea urmatoarei licitatii de transport pe aceste trasee!

Update: microbuzele circula pe rutele interne din judetul Covasna de luni pana vineri sub insemnul "cursa ocazionala". La final de saptamana in continuare nu exista al mijloc de transport decat trenul!

13 comentarii:

  1. Foarte probabil astfel de firme, ca si CFR de altfel, pica tot din cauza noastra, a calatorilor, care preferam sa dam cu 2 lei mai putin soferului/nasului decat sa ne cumparam bilet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Concluzia, cumparati-va masini ! :) se gasesc la toate preturile! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa apara cei care fac transport cu masinile personale. Incepe economia sa se miste :)

    RăspundețiȘtergere
  4. in curand vor privatiza si cfr-ul si vom avea si noi cale ferata adevarata...

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta se intampla mereu intr-o societate in care nu se urmareste bunastarea contribuabilor. Nu intereseaza pe nimeni ca sunt atatea persoane care au nevoie de transport poate nu neaparat de calitate ci de existenta lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sau si mai simplu, mersul pe jos face minuni :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Este din in ce mai greu pentru navetisti sa ajunga la serviciu, in conditiile in care un microbuz are putin peste 20 de locuri, iar calatorii care asteapta in statii sunt de doua ori pe atat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cunosc si eu ceva oameni care fac naveta cu trenul....vai de ei

    RăspundețiȘtergere
  9. Eventual un vecin cu masina sa ii duca, iar navetistii sa ii plateasca, ma rog, doar nu face naveta tot satul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut o chestie foarte tare la un vecin de la mine de la tara. In fiecare zi duce vecini in Calarasi cu o dubita contra cost. Si s-au invatat toti:)).

    RăspundețiȘtergere
  11. Cineva destept sunt sigur ca va profita si va scoate bani frumosi din asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. E foarte urat ca nimeni nu modifica aceste metode de transport, ceva frumos pentru toata tara nu doar gunoaie pe sosea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa au facut si in apropiere de Craiova cu anumite rute, in weekend nu au cu ce sa ajungi in oras!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!