Online banking

Lucrand ultima vreme din ce in ce mai mult in mediul online am observat ca din ce in ce mai multe servicii sunt disponibile atat offline cand si in vastul internet. Recent mi-am reincarcat cartela telefonica folosind un site specializat pentru asa ceva, plata direct cu cardul online, fara alte batai de cap sau alergaturi, pentru ca reincarcarea a fost urgenta seara la 23:00. Unde mai gaseam eu la ora aia un magazin deschis sa imi cumpar o cartela reincarcabila? Numai daca rugam pe cineva sa imi transfere de pe abonament, dar a prins foarte bine, miscandu-se foarte repede.

Mai departe de asemenea servicii precum cumparaturi online, reincarcari, rezervari in turism, plata biletelor la concerte sau calatorii au aparut acum servicii specializate pentru piata creditelor bancare. Avand in vedere ca foarte multi avem un program la servici destul de incarcat, cu un orar foarte prost realizat, lucrand deseori peste program iar dimineata te grabesti sa ajungi la servici sa nu intarzii din diverse motive (trafic, lipsa de cafea, adormit si asa mai departe) te poti orienta spre un serviciu de creditare online.

Acum nu ai de unde sa stii daca banca cu care lucrezi are cel mai eficient sistem de creditare, calcul al creditelor, al dobanzilor al comisioanelor si ai dori sa afli daca o alta banca ar avea o oferta mai buna. Tocmai pentru a afla aceste lucruri a aparut portalul Vreaucredit.ro, un portal foarte inteligent. L-am studiat, am simulat cateva creditari si am vazut ca acest portal calculeaza, compara si aplica la credit imediat, cu acordul si specificatiile utilizatorului, evident.

Poate ca pentru un credit major precum ar fi cel ipotecar ai prefera sa mergi din banca in banca, sa vezi detalii, sa iti explice tanti de la ghiseu cum devi sclavul bancii pentru urmatorii 25 de ani si abia apoi sa te decizi. Dar pentru un credit de nevoi personale poti alege acest portal cu maxima incredere. Are o baza de date de peste 36 de banci, dobanzile actualizate de la fiecare dintre ele si peste 700 de modele de credite disponibile pe piata bancara romaneasca. Practic poti vedea ce suma poti imprumuta maxim de la fiecare banca cu venitul pe care il ai, care este rata lunara, care este costul total al creditului, care este dobanda, rata de schimbare a dobanzii, DAE, etc.

Serviciul este disponibil atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice, astfel face totul mai simplu pentru oricine. Pe langa aceste servicii poti afla noutatile din domeniul bancar, noutatile cu privire la fiecare banca in parte si ratele interbancare sau cursul valutar actualizat. Conform datelor de pe site peste 100.000 de oameni deja utilizeaza serviciul cu o vechime de 7 ani deja, deci este un portal de incredere. Daca aveti nevoie, eu spun sa il folositi!


20 de comentarii:

  1. E foarte practica aceasta metoda, dar o fi securizata? Este recomandat sa apelam la astfel de servicii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa incepem sa avem incredere in serviciile online. Usureaza mult viata. Nu mai mergi la ghiseu, nu mai stai de vorba cu vreo tanti nervoasa. Eu folosesc online banking si nu am avut probleme de securitate cu bancile cu care am lucrat. Fiecare cum considera pana la urma...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de ce dar eu sunt genul de om care se fereste de banci ca de draculd e tamaie...nu cred ca as apela la un astfeld e credit decat in cazuri extreme.....!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt genul de om care apeleaza la credite insa tind sa cred ca e o solutie viabila, de viitor. Nu stiu daca imprima o incredere maxima in clipa de fata, probabil vor avea ceva de lucru la partea de promovare.

    RăspundețiȘtergere
  5. E mult mai bine , usor , accesibil si sigur sa-ti folosesti bani asa:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu aproape toate cumparaturile le fac online... Faza cu banca nu prea imi convine.. Adica eu is genu daca vreau ceva strang bani si dupa cumpar din banii stransi... Daca faci credit la banca platesti multi ani + ca e dobanda mare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu prefer sa platesc toate facturile online, astfel incat evit sa mai pierd timpul la cozi interminabile. Prefer sa nu apelez la credite bancare decat daca am neaparata nevoie, insa exista lucruri pe care nu le poti cumpara din banii proprii oricat ai economisi. Am un credit ipotecar de 3 ani, si poate ca portalul vreaucredit.ro m-ar fi ajutat sa imi restrang optiunile si sa nu mai pierd timpul cu toate bancile carora le-am trecut pragul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca un astfel de comparator pentru credite de nevoi personale este foarte util, fiindca te ajuta sa economisesti timp. In loc sa iei toate bancile la rand si sa pierzi timp, poti cauta intai variantele care ti se par cele mai potrivite, dupa care poti face o vizita la bancile selectate pentru a afla detalii suplimentare.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Afara" acest serviciu este foarte dezvoltat de ani de zile, doar ca noi, romanii, suntem in urma cu multi, multi ani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte util! Online banking-ul din fericire a reusit sa ia amploare si in Romania si sa se propage fenomenul. Comandand si platind dinrect din confortul casei este un castig al tehnologiei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Online Banking-ul si platile online le recomand - te scutesc de timp si uneori si de alte comisioane extra.

    Creditul in schimb nu il recomand, oricat de greu ar fi. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt 100% de acord cu online bankingul, era timpul sa devina mai popular si la noi. Eu recomand Home Bankingul de la ING in primul rand pentru profesionalismul de care dau dovada, design dar si ofertele lor in sine. Este adevarat ca ne scutesc de foarte mult timp stat la cozi insa aveti grija, nu tineti toti banii intr-o singura banca :)

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am 3D Secure activat la BCR , si de cativa ani nu pre am mai dat pe la banca sau pe la ghisee. Bine ar fi sa platesti online si intretinerea la bloc .... dar de .... incet incet

    RăspundețiȘtergere
  14. Teoria suna bine....abia dupa ce te bagi in chestii pe care nu le cunosti suficient te dai cu capul de pereti

    RăspundețiȘtergere
  15. Na nu stiu care e treaba dar eu am card la BRD si pentru online banking mi-a luat 25 de lei de pe card nici acum nu inteleg de ce... asta sa intamplat saptamana trecuta si vreau sa renunt la el ca nu il folosesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Online bankingul este mult mai usor. Am cont de Paypal atasat cardului si fac tranzactii pe internet fara probleme. Aveti MARE girja la virusi si keyloggere care va pot fura parolele. Scanati-va regulat PCul de virusi...doar nu vreti sa va treziti cu conturile golite :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Am 2 credite insa nu cred ca as mai apela la asa ceva...ratele au crescut simtitor in ultima vreme, totul culminand cu niste dobanzi exagerate!

    RăspundețiȘtergere
  18. Folosesc Internet Banking de foarte mult timp si toate facturile le platesc online. Este mult mai simplu decat sa iti bati capul cu cozile de la ghisee si cu mirosurile placute de pe timpul verii(si nu numai). Iti poti administra astfel si conturi de economii sau depozite si poti face tranzactii la orice ora nu numai in intervalul in care banca are program.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu folosesc Online Banking de la Raiffeizen Bank si vreau sa zic ca sunt foarte multumit. Este foarte securizat si te scuteste de multe drumuri!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!