Cum gasim un fotograf profesionist

Casatoria este un moment special, in care protagonistii viseaza sa surprinda fiecare emotie traita, astfel incat s-o poata resimti si in viitor, cu acceasi bucurie. Fiecare poate realiza o fotografie, chiar si voi, iar cu putin noroc, calitatea acesteia se poate apropia de asteptarile pe care le aveti. Insa pentru cea mai importanta zi din viata, daca aveti in vedere serviciul fotografic, nvalentintulea.comu prea este timp pentru a va incerca norocul in cautarea metodelor de imortalizare a momentelor esentiale. Din acest motiv, serviciul unui fotograf nunta profesionist este un fel de ”mana cereasca” salvatoare.

Experienta face diferenta

Figura profesionala a fotografului este asociata de cele mai multe ori, cu abilitatea si talentul acestuia de a realiza fotografii in timpul unor evenimente speciale. Fotografiile de nunta sunt ocazia ideala pentru ca un fotograf sa-si demonstreze profesionalismul si avand in vedere importanta momentului, erorile nu sunt permise.

Pentru un incepator sau amator, lipsa de experienta are ca efect acumularea stresului si prin urmare, este foarte posibil ca lucrurile sa nu-si urmeze cursul dorit. Rezultatul? O pereche de tineri insuratei cat se poate de dezamagita.

Cum sa evitati erorile in alegerea artistului fotograf?

Diverse persoane, cand se hotarasc sa aleaga un fotograf nunta, pornesc de la criteriul economic, adica de la pretul practicat de acesta, uitand sa arunce o privire mai atenta si asupra calitatii serviciului oferit. Nu uitati ca persoana la care apelati sa va imortalizeze in format digital sau pe pelicula momentele cele mai fericite din viata, trebuie sa fie prezenta cu trup si suflet alaturi de voi, pe tot parcursul zilei respective.

·         Cereti parerile prietenilor sau cunostintelor care au trecut prin experienta ”marelui pas” sau in alternativa, puteti incepe prin a studia piata specialistilor fotografi. Fie ca treceti pragul studiourilor fotografice, fie ca rasfoiti paginile virtuale ale site-urilor de specialitate, asigurati-va ca fotograful pe care urmeaza sa-l alegeti, este in masura sa va ofere cele mai bune servicii raportate la comisionul solicitat.

·         Aruncati o privire peste albumele de nunta realizate si cum fiecare fotografie este o piesa importanta a portofoliului, verificati daca stilul corespunde asteptarilor voastre si imaginii pe care o aveti despre ”ziua cea mare”. Daca nunta va avea loc in nocturna sau in sezonul invernal, de exemplu, solicitati sa va fie prezentate imagini surprinse in conditii similare.
·         Nu ezitati sa stati de vorba face-to-face cu fotograful aflat in topul preferintelor voastre, inainte de a va hotari asupra lui, verificandu-i astfel seriozitatea si caracterul. Prezenta acestuia in preajma voastra si a invitatilor, trebuie sa fie agreabila, simtindu-va cu totii in largul vostru si relaxati, incepand de la intrarea in biserica si pana in zorii zilei.

·         Asigurati-va ca acesta are in dotare toata aparatura profesionala de care va fi nevoie, un aparat purtand emblema Nikon sau un nume similar, putand fi o garantie ca nu veti ramane in ”pana” de fotografii. Desigur ca prezenta unui aparat de rezerva este binevenita, avand in vedere ca mici incidente se pot intampla oricui, oricand si oriunde, indiferent daca este vorba despre persoane sau lucruri.

In concluzie, alegerea unui fotograf nunta nu trebuie facuta in pripeala. Incepeti cu stabilirea unui colocviu cu
persoana ce va imortaliza cel mai important moment al vietii voastre. Solicitati un portofoliu care sa infatiseze surprinderea unor evenimente si locatii similare. Nu uitati sa verificati raportul intre calitatea serviciului oferit si pretul practicat si asigurati-va ca dispune de echipament profesional, Nikon fiind o marca ce va confera o garantie in plus.

Esenta fotografiei perfecte este mai mult decat povestea pe care ti-o spune in momentul in care este realizata. Conteaza ceea ce iti va transmite peste un deceniu, doua sau mai multe, cand privind-o, vei retrai aceleasi senzatii de acum.

29 de comentarii:

  1. Portofoliul unui fotograf spune totul

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai important este sa vezi ce poate face, sa iti arate lucrari facute de el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua dragi prieteni online :) O poza face cat o mie de cuvinte...parca asa era vorba nu ? :) In subiectul de fata se potriveste perfect. Inainte sa angajezi un fotograf pentru nunta cel mai bine sa ii ceri portofoliul ! Nu de altceva dar este cel mai important moment din viata :D Va doresc sa aveti parte de o zi superba alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei "aleg" un fotograf daca imi este recomandat sau binenteles portofoliul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu o sa ma limitez la un fotograf care-mi este prieten, el va intruni cu sigurata toate criteriile :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca fotograf de nunta pot spune ca se pricepe tipul....este foarte bun...dar cred ca si pretul lui este pe masura probabil ca sare de 1000 de euro....dar...sa fiu sincer isi merita banii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce e drept, acum sunt o multime de fotografi ce au devenit profesionisti si ai de unde alege cu usurinta. Problema este intotdeauna pretul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place foarte mult acest fotograf la care i-ai facut review ....si crede-ma ca sunt pretentios de fel si il admir ca este unu dintre fotografii care trage pe lumina ambientala ...adik nu foloseste blitzuri ...ceea ce crede-ma ca nu este usor ...!

    RăspundețiȘtergere
  9. De obicei iti alegi fotograful dupa portofoliu, dar si dupa recomandarile prietenilor. Acum sunt tot mai multe firme profesioniste, dar trebuie sa ai rabdare sa cauti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai ales pentru pozele de la nunta merita sa apelezi la un fotograf profesionist

    RăspundețiȘtergere
  11. Este foarte important sa ai un fotograf profesionist la nunta, pentru ca peste anii pozele sunt cele care raman.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca majoritatea dintre noi cerem indrumari la prieteni care deja au avut nunta. Si mai exista si targurile de nunti unde gasesti tot felul de oferte si de obicei fotografii prezenti la un astfel de eveniment au si portofolii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa e, cel mai bine e sa te bazezi pe recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  14. De cele mai multe ori fotograful este ales din recomandar dar si de la targurile de nunti, foarte putini miri isi cauta pe internet fotograful de nunta.

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu tot dupa recomandare l-am ales

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am ales un fotograf recomandat de niste prieteni care apeleaza la el de fiecare data cand este nevoie. Pot sa spun ca am fost extrem de multumita de rezultat. Bineinteles, am aruncat o privire asupra lucrarile lui inainte sa-l chem la nunta mea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Stiu eu cum gasesti : Cauti 'Valentin Tulea' pe Google.

    RăspundețiȘtergere
  18. Fiind un moment special, trebuie sa fii foarte rabdator si sa gandesti bine pe cine alegi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Un portofoliu cu lucrarile pe care le-a prestat spune totul si te poate convinge foarte usor, mai ales daca sunt si preturi accesibile in raport cu calitatea serviciilor!

    RăspundețiȘtergere
  20. Un fotograf bun este acela de care esti tu personal multumit, din ce observi la diferite evenimente poti tine legatura cu el pentru servicii personale :)

    RăspundețiȘtergere
  21. tocmai m-am uitat aseara pe niste oferte..ca incep sa ma interesez si eu ..ca, cam trebuie :D ... sunt pana in 1400 euro.. am inebunit... sunt destul de scumpi..

    RăspundețiȘtergere
  22. Ca sa faceti alegerea optima trebuie sa studiati cu atentie si rabdare portofoliile fotofrafilor din aceasta nisa. Majoritatea au site-uri de promovare cu nenumarate galerii foto. In acest fel veti gasi varianta ce vi se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
  23. Sunt foarte multi care isi fac reclama pe facebook si posteaza fotografii facute si prelucrate eventual. Cred ca tine loc si de portofoliu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumim pentru info , vreau sa va recomand si eu ceva un dj foarte bun din Bucuresti care e specializat pe nunti si botezuri. are si site http://www.dj.ro/ , succes la eveniment!

    RăspundețiȘtergere
  25. Folositor articolul tau, am nunta in mai si acum suntem la alegerea fofografului/videografului; ne-am intalnit cu 8 pana acum dar am decis sa alegem pachet foto/video pentru ca sunt obisnuiti sa lucreze impreuna si nu se vor incurca in ziua evenimentului.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa pomenit in cadrul articolului ceva despre talent, cred ca un fotograf fara talent mai greu se poate dace remarcta chiar daca are experienta, nu va avea acea sclipire si luciu in pozele lui. Sfaturi utile in articol, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  27. Da mi se pare si mie ca articolul e facut numai pentru acel fotograf link-at. Deci e de parte. Pentru camere foto putem spune ca toate marcile au camere entri level, semi pro, si pro. Nu poti spune Nikon "sau un nume similar". Nume similar ... care? "Nikkor"? Nikun? Nikan? .... cam absurda idea. Oricum poate sa aiba fotograful aparat de 10000 de euro, daca nu are creativitate si ochiul acela de fotograf ... degeaba. Si inca un lucru, nu stiu cati "clienti" se pricep si se uita la ce aparate foto folosesc. Sau face copy/paste si apoi cauta pe google sa vada cat valoreaza? :D Oricum eu personal pe site, nu am pus marca model si asa mai departe, deoarece cred ca e absurd ca un client sa se uite la ce aparate ai. El iti cumpara serviciul foto cnu iti inchiriaza aparatul. Apoi, daca un fotograf scoate o poza WoW folosind un telefon, aia e treaba tu. Tu cumperi creatia lui, disponibilitatea lui pentru evenimentul lui si asa mai departe. Fiti cu ochii deschisi. Da intradevar, fotograful cu pricina e unul bun, dar repet nu e bun, deoarece are Nikon, cum nu e bun un altul din cauza ca foloseste Canon. Si acuma va las cu o istorioara.
    "Se face ca un fotograf e invitat la masa unui bucatar. Fotograful se pune la masa si anainte sa serveasca ii arata bucatarului niste poze care le-a facut el, la care remarca bucatarului: "Dar ce frumoase poze faceti, se vede ca aveti camera foto foarte buna." La care fotograful dupa ce gusta din mancare: "Dar ce buna mancare ati facut, se vede ca aveti oale bune" VEDETI? Aceasi chestie. Nu camera/oala face poza/mancarea "buna" insa persoana care o manuieste. Respect.
    creatis.info

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!