Pana in Anglia

Nu surprins am ramas sa aud ca exista serviciu de transport anglia romania oferit de aceeasi firma din Arad care m-a ajutat data trecuta a introdus inclusiv un serviciu de tractare peste granita. Cum este posibil? Simplu, ii suni si le spui ca ai nevoie sa iti aduci masina din afara tarii pentru ca (s-a stricat, ti-ai cumparat una noua, etc.). Optimal Auto a introdus un serviciu de tractare auto pana la limitele Europei astfel incat acum este posibil inclusiv un transport anglia romania. Hehee... care este partea buna a acestui serviciu? Pai sistemul rutier din Anglia e un pic mai ciudat, adica are volanul pe dreapta si este foarte greu sa conduci o astfel de masina pe drumurile din restul Europei.

Se stie foarte bine ca o masina ce costa undeva la 5-6000 de euro o poti cumpara la 5-600 de lire sterline si daca mai adaugi inca vreo 1000 de euro sa iti schimbi bordul de pe o parte pe cealalta iti scoti pretul de cumparare la mai putin de jumatate fata de pretul din restul Europei. Foarte multi cumparau masini din Anglia dar au recunoscut ca este greu sa ajungi cu ele pana in tara pentru ca nu poti conduce la fel de bine daca esti obisnuit in sistemul rutier normal (numai cateva tari din lume au sistemul invers - Singapore, Australia, Noua Zeelanda - cred, Africa de Sud si daca mai exista una apare in timp).

Cunosc pe cineva care si-a cumparat o masina cu volanul pe dreapta si circula in afara orasului cu 50-60 km/h pentru ca nu nimerea schimbatorul cu mana stanga. Unde mai pui inclusiv pericolele pe autostrazile din vest cand vine vorba de o depasire - vizibilitatea este foarte redusa si riscul de accident este mult mai mare.

Nu este mai simplu sa o pui pe o platforma si sa ii faci transport anglia romania si in timp ce masina ta traverseaza Europa pe o platforma tu stai linistit in avion in drum spre casa? Ba eu cred ca este o solutie mult mai comoda decat sa te chinui sa conduci o masina pe care abia ai apucat sa o "cunosti" (majoritatea solicitarilor sunt pentru masini achizitionate acolo). Te scapa de grija condusului cu volan pe dreapta, de costurile pe autostrazi, de costurile cu carburantul si de oboseala unui drum de peste 2000 de km.

42 de comentarii:

  1. Da, e misto serviciul... daca stai sa te gandesti au si in state asa ceva, chiar daca la ei e doar national. Pana la urma SUA este la fel de mare cat Europa, deci un serviciu de tractari pentru toata EU e ceva similar...

    RăspundețiȘtergere
  2. SUA e mult mai mare decât Europa ... Din filmele online nu ai învățat chiar nimic?

    RăspundețiȘtergere
  3. In cazul de tractari peste granita din nefericire am apelat si eu la unii cand am ramas cu loganul in Ucranina...si m-a cam costat...!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca as putea sa conduc o maisina din Anglia. Mi se pare complicat cu volanul pe dreapta. E foarte buna ideea cu schimbarea bordului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta chestie. Faza cu bordul e destul de simpla , gasesti asa ceva foarte usor si ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-o perioada tot urmaream autotrader si ai dreptate, e o diferenta asa de mare incat chiar e o afacere buna sa iti cumperi o masina din UK, ii schimbi bordul si te-ai scos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mare pericol cu masinile asta cu volanul pe dreapta. Ar trebui interzisa utilizarea lor in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt de acord cu interzicerea inmatricularii acestor masini in Romania.Referitor la serviciul de tractari,cred ca mai bine se preteaza o platforma,si din considerentul actelor necesare pt a circula.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu conteaza pe ce parte e volanul, cu cat de ponderat esti la volan.

    RăspundețiȘtergere
  10. normal, ca nu era deja tara plina de troace pe bulgaria si cazane cu volan pe dreapta, acum o sa ne umplem si mai mult. ca orice roman care se respecta pune bani la pusculita ca sa isi ia un passat sau un bmw din 2000 cu sute de mii de km la bord, doar asa poti fii "boss"

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bun serviciul dar cred ca te costa mai mult de 1000E sa treci volanul pe stanga, trebuie schimbate foarte multe chestii, iar masina mai este lafel de safe dupa treaba asta
    ??

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu ma bucur cel mai mult pentru faptul ca evoluam si ca luam si lucruri bune de la altii. Decat dacii si alte dulapuri, mai bine bmw-uri :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu am fost niciodata pana in Anglia, dar daca as merge cred ca as alege sa zbor cu avionul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vecinul are un seria 3 cu volan pe partea dreapta si circula fara probleme in tara, s-a obisnuit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Te obisnuiesti, dar parerea mea e ca e mult mai complicat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Intradevar, te costa un pic mai mult dar esti sigur ca si tu si masina ta ajungeti in siguranta in tara!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu zic ca se merita serviciul de tractare pentru ca iti ofera siguranta, iar asta costa

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai uitat sa precizezi ceva la costurile unei maisni achizitionate din Anglia: 1.000 lire (la 5-600 nu gasesti ceva bun) + mutarea bordului (1.000 euro) + costul trasnportului (al tau personal cat si a masinii) cam inca 1.000 euro sau mai mult si iesi cu un total de 3.000+ euro. E ok, dar conteaza ce masina iei.

    RăspundețiȘtergere
  19. Un asemenea serviciu rutier este intotdeauna bine venit. Problema cu care se confrunta toata lumea este aceea a preturilor mari dar am tras un ochi pe site si preturile practicate de ei sunt omenesti!

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte tare , cred ca multi folosesc serviciul asta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte frumos blog. Iată că blogspotul poate fi folosit inteligent.

    Din păcate, pentru că ai link do-follow, ești plin de comentarii spam, care nu au altă rațiune decât de auto-promovare. Cu nickuri dintre cele mai amuzante, și după cum vezi, fără avatar, pentru că... :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Suna ok serviciul si banuiesc ca iesi destul de bine. E adevarat ca pretul unui astfel de serviciu poate fi destul de piperat(numai daca pui benzina, masa+cazarea soferului)... si partea nasoala e ca daca pui cap la cap totul(presupunem o masina noua: schimbare bord, transport, masina, bilete avion, timp etc.) nu o sa ai prea mult de castigat(undeva pe la ~500 de euro la o masina de 3-4000euro). Totusi, decat nimic... e bine si asa ca nu-ti da nimeni ~500 de euro degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  23. E o problemă să dai voie oricăror mașini să circule în România.

    E și un banc pe tema asta - cu Românii care au vrut să schimbe sensul la autostradă:

    "Politia engleza se hotaraste sa treaca de la circulatia auto pe stanga la cea pe dreapta. Cum sa faca ?... nu au "know-how", deci cauta sprijin pe la altii.
    -La cine sa mergem? Hai la politia franceza, ca si asa ne-am legat cu ei prin Canalul Mainecii...
    Francezii :
    -Din pacate nu va putem ajuta, noi le stim pe toate dar pe asta nu .
    -La cine sa mai mergem? Hai la politia germana, ca ei sunt mari sunt cei mai tari in toate.
    Nemtii:
    -Da, suntem cei mai tari si mai organizati, putem face orice cu mare exactitate, dar chiar la chestia asta nu avem experienta.
    -La cine sa mai mergem? Hai la politaii romani, ca ei sunt mari mesteri in tranzitie.
    Romanii:
    -Da, suntem cei mai experimentati in tranzitii, ca doar de ani asta facem, doar tranzitii si adaptari de modele.
    Chiar pentru un caz complicat ca al vostru avem solutia imediata. Dar, ca orice solutie viabila, trebuie facuta treptat, in pasi mici.
    Deci in prima etapa va propunem ca, timp de doi ani, doar camioanele sa circule pe dreapta."

    RăspundețiȘtergere
  24. Este o varianta destul de buna si cu transportul pe platforma, insa nu cred ca pretul este prea accesibil.Cu ce dai pe platforma cu cat mai dai si pe schimbarea volanului dupa dreapta pe stanga cred ca nu este o economie foarte mare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte interesanta treaba cu tractarea, doar cred ca pretul este destul de costisitor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu inteleg de ce nu se interzice circulatia masinilor cu volan pe dreapta. Mi se par un de adevarat pericol pentru participantii la trafic.

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca ne-am respecta mai mult si nu ne-am grabi as fi loc pentru toata lumea din trafic...

    RăspundețiȘtergere
  28. Parerea mea este ca daca nu te increzi in tine nu ai nici o sansa sa aduci o masina din alta tara, deoarece sunt multe probleme una din ele este oboseala care multi soferi nu o recunosc sau nu vor.
    E mult mai simplu sa platesti si sa ti se aduca masina, e mult mai sigur.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu am condus o masina cu volanul pe dreapta si e putin greu pana te obisnuiesti dar dupa iti intrii in mana.

    RăspundețiȘtergere
  30. cel mai prost articol pe care l-am citit vreodata, sincer nu vreau sa jignesc pe nimeni dar autorul sau spune prea multe lucruri care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea, incepand de la masini ce valoreaza 5000-6000 de euro si se pot cumpara cu 5-600 de euro,pana la ideea articolului in sine, am condus pana acasa,in primul meu drum cu o astfel de masina, 2800 de km si n-am avut nici cea mai mica problema,inca o data vad cata prostie exista printre noi :))))

    RăspundețiȘtergere
  31. Stie cineva cat ma ajunge o platforma din Anglia pana in Romania ?

    RăspundețiȘtergere
  32. Si mie mi se pare absurd sa te duci in Anglia sa iti cumperi o masina si sa o conduci pana acasa. Chiar nu vad o so;utie mai buna pentru asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  33. Personal nu am avut nici o problema sa conduc din UK pana in tara, a fost intr-adevar un drum lung si obositor.

    Depinde de experienta soferului si de cat de mult se odihneste; pentru restul aducerea pe platforma este optiunea viabila.

    RăspundețiȘtergere
  34. Unii conducatori cu volanul pe dreapta isi monteaza pe partea stanga a bordului camere de filmat pentru a putea efectua depasiri.

    RăspundețiȘtergere
  35. cautand o firma de transport masini din uk in ro...am dat peste acest blog.
    sincer, aline, nu prea ai informatii. de ce naiba tre sa scrii ceva daca nu prea stii despre acel lucru, mai nimic!? ai nimerit-o in schimb pe aia cu ''peste 2000km'' :))
    la 5-6 sute iei o varza de masina din 1998 cu peste 170mii de MILE. cele bune sunt si aici peste 6000 lire( e class, bmw 3, 5, audi...). cum am zis bune si fara mile multe. ca si idee nu renteaza deloc schimbarea de volan, ci mai bine se cauta o masina cu volan pe stanga, care ar putea fi chiar mai ieftina decat una cu volan pe dreapta( vezi smart, hummer, bmw). ca unii castiga si ei 1000 de lire si isi cumpara o masina din banii aia , trebuind sa le mai ramana si de drum- asta ar fi alta poveste, dar adevaratii romani care traiesc pe aici de ceva ani, se respecta cu masini bune si scumpe.
    nu mai intru in amanunte, dar articolul a fost cam ''pe langa'' adevar.

    RăspundețiȘtergere
  36. FRumos Blog Aline.. Vreau sa facem o colaborare intre site-uri, cu www.firecs.ro

    RăspundețiȘtergere
  37. cine a scris articolul habar nare cum se conduce o masina cu volan pe dreapta, exat la fel ca celelante atita timp cit sti sa conduci o masina.Conduc de 7 ani masina cu volan pe stinga si pe dreapta la feL.Singura diferenta e sa te lasi putin mai in spatele tirului si dupa acea sa depasesti.

    RăspundețiȘtergere
  38. doar nu e Dacie de acum 100 de ani sa nu aiba sprint..

    RăspundețiȘtergere
  39. ma frate ti-ai facut reclama proasta am vrut da trimit cu voi fiinca nu am timp caci lucrez dar pt cei care nu stiu o masina mica ca sa o trimiti in Romania, adica um un audi a6 din 2007 este cam 400 de lire si tot pt cei care nu stiu pretul e de cam 4500 de lire ,daca nu credeti intrati pe Autotrader uk. si va veti convinge.

    RăspundețiȘtergere
  40. Te scapa de grija condusului cu volan pe dreapta, de costurile pe autostrazi, de costurile cu carburantul si de oboseala unui drum de peste 2000 de km. tractari bucuresti pret

    RăspundețiȘtergere
  41. Eu prefer sa vin cu autocarul. Am o masina acolo si una aici. E mai simplu asa. De cativa ani vin cu autocarul de la NICKTRANS. Au plecare din Londra si biletele sunt ieftine. Detalii: http://www.nicktrans.ro/

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!