Incalzire in pardoseala pentru o casa deja construita

Dupa cum bine stiti am obiceiul sa caut lucruri utile pe care foarte multi dintre voi le pot pune in aplicare. Iata urmatorul lucru pe care il puteti gasi mai mult decat folositor:

Cu sistemele de incalzire prin pardoseala, cei mai castigati sunteti voi, aceia care ati ales sa schimbati vechile instalatii de incalzire, cu altele noi, economice si eficiente.

Confortul propriei locuinte este un obiectiv la care aspirati si cand vine vorba despre temperatura ambientului in care va petreceti majoritatea timpului. Cum in vremurile prezente, tehnologia avanseaza de la o zi la alta, aplicatiile acesteia se regasesc in orice domeniu, incluse fiind sistemele de incalzire. Sobele de teracota pe lemne sau pe gaz, centralele electrice cu un consum energetic ce poate aduce in pragul falimentului o familie din clasa de mijloc, sunt mijloace de incalzire care pierd tot mai multi ”adepti”. Motivul? Eficienta asigurata de noile sisteme inovative de incalzire in pardoseala, prin intermediul cablurilor electrice, montate imediat sub pardoseala locuintei.

Este posibila instalarea unui sistem de incalzire care sa va scuteasca de lucrari suplimentare de renovare?
Intr-o casa deja construita, cu lucrarile finalizate pana in cele mai mici detalii, primul lucru la care va ganditi in momentul in care va decideti sa va montati un sistem de incalzire, este evitarea mormanului de moloz si mizerie. Adevarul este ca incalzirea in pardoseala va scuteste de modificari esentiale in arhitectura locuintei, aceasta putand fi montata cu usurinta imediat sub parchetul sau placile de gresie prezente deja. O alternativa este posibilitatea de montaj peste pardoseala existenta, fara ca podeaua sa fie suprainaltata cu mai mult de 1-2 cm.

Montajul presupune aplicarea unui cablu electric cu o grosime de numai cativa milimetri, direct in sapa turnata, si ulterior, acoperirea cu un strat subtire de maltar, peste care vin aplicate placile de gresie, ceramica, marmura sau parchet. Lucrarile sunt executate intr-un timp scurt, necesita doar cateva zile si pot fi executate atat in cazul cladirilor noi, cat si a celor in curs de renovare sau a celor a caror ridicare s-a finalizat cu mult timp in urma.

Avantajele sistemelor de incalzire prin pardoseala

Acest tip de instalatii de incalzire rezolva problemele majore legate de consumul energetic si in ciuda faptului ca functioneaza pe baza de electricitate, veti fi surprinsi sa constatati ca factura la curent nu va inregistra majorari substantiale. Cheltuielile sunt mult reduse, datorita temperaturii scazute la care functioneaza, de maxim 30 grade Celsius, inferioara unor sisteme clasice de incalzire.

Asigura o distributie omogena a caldurii in interiorul suprafetei locuibile, fara fluctuatii de temperatura si controlul tuturor conditiilor ambientale. Tehnologia utilizata permite incalzirea uniformizata a intregului spatiu ambiental sau doar diferentiat, in anumite incaperi. Aplicarea unui termostat reglabil, va permite stabilirea timpului de functionare intre anumite intervale orare sau setarea temperaturilor in functie de necesitati.
Va scuteste de emisiile poluante (gaz, praf, cenusa) si in plus, nu necesita prezenta gaurilor de aerisire sau a hornurilor, putand fi montate fara sa fie nevoie de lucrari suplimentare in planul de constructie. Sistemul de incalzire in pardoseala este ideal in spatiile in care nu se pot aduce modificari structurii deja construite.
O data finalizata instalatia, nu exista pericolele scaparilor de gaz, de scurtcircuitare sau de aparitie a unor defectiuni la functionarea acesteia. Prin urmare, nu mai necesita lucrari de intretinere, fiind recomandate doar verificari periodice inainte de punerea in functiune.

Fiind localizat sub pardoseala, fara elemente la vedere ca si in cazul instalatiilor mai vechi, sistemul de incalzire in pardoseala nu este afectat si nici nu afecteaza estetica dispunerii pieselor de mobilier.

Pentru precizari si informatii suplimentare, specialistii Total Heat va stau la dispozitie, oferindu-va solutii fiabile, conform necesitatilor voastre.

48 de comentarii:

  1. Si frete-mio are tot asa ...are avantaje si dezavantaje...caldura face de dormi pe jos..dar sa stii ca si consuma iarna al meu frate plateste ca popa cateva sute pe luna gazul..cam 5-6 sute ceea ce nu mi se pare putin...este adevarat sta in boxeri in casa!

    RăspundețiȘtergere
  2. si care este motivul pentru care factura de electricitate este mai mica?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Alina: E cu dus si intors. Depinde de natura instalatiei, depinde de ce arie trebuie incalzita samd. In principiu, pot sa-ti spun ca sistemele de incalzire in pardoseala sunt cu 30% mai eficiente decat o centrala pe curent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt eficiente sistemele de incalzire in pardoseala cred ca merita instalat un astfel de sistem.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant dar probabil tot caloriferul ma ramane baza

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, ramane printre cele mai economice sisteme de incalzire in acest moment...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu credeam ca se poate monta un astfel de sistem si intr-o casa finalizata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu cat de multa economie se face, dar cu siguranta mi-ar placea un astfel de sistem.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este destul de costisitoare cand o pui dar este o investitie buna pe termen lung ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ideea este foarte buna, dar ma gandesc ca totusi este prea costisitoare ideea de a face asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am inteles ca nu e recomandata, mai ales atunci cand ai copil mic, tot praful se ridica.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest tip de incalzire are multe avantaje, va spun din propria experienta pentru ca anul trecut am ales si noi aceasta solutie pentru locuinta noastra. Costa putin cam mult dar eu zic ca merita sa faci o astfel de investitie.

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu as vrea acest tip de incalzire. Am stat si eu intr-o casa cu incalzire in pardoseala si e foarte placut

    RăspundețiȘtergere
  14. E buna ideea cu incalzirea prin pardoseala, am un prieten care a optat pentru asa ceva si mi-a spus ca este mai ieftin sa tii caldura in camera pe timpul sezonului iarna, mai ales cu centrala pe gaz.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest tip de incalzire este foarte benefic mai ales daca ai copii mici pentru ca ei fug si mai joaca peste tot in casa dar daca ai o asemenea tehnologie atunci sansa sa se raceasca este mult mai mica deoarece poti configura temperaturi egale in toata casa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am reusit sa pun si eu anul trecut si s-a dovedit o investitie foarte buna. Marele avantaj este consumul mic, spatiul se incalzeste imediat si uniform si temperatura se mentine fara ca tu sa mai ai nici o grija,

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt inca in dubii cu o astfel de instalatie..am de ales intre incalzire in pardoseala, o instalatie pe baza de abur de joasa presiune si clasicele centrale..

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi se pare o solutie buna de incalzire, mai ales daca ai copii

    RăspundețiȘtergere
  19. Am stat 6 luni intr-o casa care avea incalzire in podea. Unde era instalata era ok, in rest era rece ca gheata podeaua. Trecerea intre suprafete era aiurea de tot. Unde e instalata poti sa umbli in picioarele goale, dar daca treceai prin hol sau prin zone neacoperite iti venea sa injuri tot sistemul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Incalzirea in pardoseala se foloseste in Occident de aproximativ 25 de ani, dar din cauza costurilor ridicate la noi nu prea a avut succes.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu siguranta mi-ar placea un astfel de sistem.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si noi avem deja asa ceva in cateva camere si pot sa va spun ca e foarte economic din toate punctele de vedere. Pacat ca nu am pus in toate camerele. Am si sfat pretios pentru cei care se gandesc la o astfel de investitie in viitor: incercati sa programati investitia cam pe la sfarsitul lunii septembrie pentru ca in perioada respectiva se pot gasi mai multe firme care ofera si o oarecare reducere.

    RăspundețiȘtergere
  23. Este foarte interesant un astfel de sistem de incalzire prin pardoseala insa foarte multa lume este reticenta in privinta acestuia deoarece nu stiu(nu sunt informati corect) care este durata de viata a unui astfel de sistem si care sunt costurile lunare generate comparativ cu clasica centrala termica.

    RăspundețiȘtergere
  24. In general astfel de sisteme de preteaza foarte bine la casele care se construiesc, insa eu am montat cu usurinta si la o casa care era deja construita.deranjul este mai mare, dar daca tii cont de avantajele pe care acest sistem le are, merita.

    RăspundețiȘtergere
  25. Si curent consuma cat casa, platesti cat casa...

    RăspundețiȘtergere
  26. Consuma curent, dar in timp se dovedeste mai economic decat sistemul de incalzire clasic.Si in afara de asta, ai si un comfort termic mai placut.

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu am acasa incalzire prin pardoseala si pot spune ca este o investitie nemaipomenita! Conteaza foarte mult contactul picioarelor cu podeaua.

    RăspundețiȘtergere
  28. din punctul meu de vedere, reduc costurile foarte mult fata de caloriferele normale

    RăspundețiȘtergere
  29. Un post desul de reusit. Daca e sa vb despre o incalzire eficienta pot spune ca o IZOLARE POLEURITANica ar putea scadea esential costurile la gaz si energie electrica.

    RăspundețiȘtergere
  30. Este Adevarat foarte eficienta,incalzirea prin pardoseala americanii o foloseau de acum 50 de ani,ce sa spun ei au evoluat au sisteme de aer conditionat su...performante,noi ne multumim cu putin si bun !Ca si retetele mele http://retetaromaneasca.com/

    RăspundețiȘtergere
  31. Costa cam mult luxul asta, dar asta e, vrei comfort...platesti!

    RăspundețiȘtergere
  32. O fi incalzirea in pardoseala un lux insa isi merita toti bani. Este eficienta, are o estetica deosebita si este foarte usor de folosit, elemente peste care cu greu putem trece cu vederea.

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte des intalnim situatii in care proiectantii si beneficiarii doresc sa realizeze si racirea casei cu sistemul de incalzire in pardoseala, casele ajungand la un nivel de izolare atat de bun incat este suficient sa scadem temeperatura in casa cu 4 grade ca sa ajungem la un confort optim de temeperatura pe timp de vara.

    RăspundețiȘtergere
  34. Atentie ce sistem achizitionati, eu m-am zgarcit si sa vezi ce distractie cu inundatia....

    RăspundețiȘtergere
  35. Recunosc ca este cea mai buna investitie pentru confortul casei tale

    RăspundețiȘtergere
  36. mi se pare cel mai ingenios sistem de incalzire, nu ocupa spatiu

    RăspundețiȘtergere
  37. ai fi ca intr-un cuptor cu aceasta incalzire in pardoseala

    RăspundețiȘtergere
  38. Exista si incalzire electrica in pardoseala. Costurile sistemului si cele de instalare sunt cu aproximativ 60% mai mic decat la sistemul clasic cu centrala si radiatoare sau la incalzirea in pardoseala cu agent termic. Pentru mai mute detalii viziteaza http://www.incalzirepardoseala.ro

    RăspundețiȘtergere
  39. Confortul casei nu se compara cu nimic deci merita o astfel de investitie.

    RăspundețiȘtergere
  40. Este foarte buna incalzirea in pardoseala atata timp cat nu ai animale in casa.Apropo de incalzire electrica ,costurile de montaj sunt mai mici fata de costurile la incalzire clasica , dar factura la curent in timp este mult mai mare fata de factura de gaz .

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  43. Am montat si eu la o casa deja construita, si pot spuna ca sa pretat foarte bine acest sistem de incalzire, care de altfel mi-a adus si economie la factura de incalzire.....

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua doresc sa stiu un pret informativ pe m.p.Va multumesc.Ma refer la incalzirea in pardoseala cu materiale si manopera.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!