Panouri solare

Azi voi scrie din nou despre panouri solare si despre utilitatea acestora.
Am observat ca dupa multe insistente pe blog foarte multi prieteni au apelat la informatii despre panourile solare, ce sunt, la ce le folosesti si cam care ar fi alegerea cea mai buna. Dupa multe studii, in aceasta vara am gasit un nou portal de cumparaturi online pe care se pot comanda astfel de panouri, portal de cumparaturi care prezinta atat avantajele cat si dezavantajele fiecarui model pe care il au la vanzare si care permite in acelasi timp plata prin Paypal, fapt intalnit rar  inca pe portalurile romanesti.
Pe alte situri de panouri solare nu prea am gasit informatii atat de relevante si totodata am aflat aici ca exista mai multe tipuri de panouri solare nu numai cele standard. Panouri solare presurizate, galvanizate si asa mai departe. 
www.eglobalmarket.ro

In acelasi timp fiecare produs in parte are atat specificatiile tehnice de instalare cat si materialul din care este fabricat. Un exemplu foarte bun poate fi acesta:

Panou Solar presurizat compact din Inox contine
boiler din inox 175L SUS304-2B/316 [1.2mm]
izolatie Polyurethane 55mm
suport din inox SUS201/304 [1.2mm]
8 tuburi vidate cu Heat Pipe 8mm-Φ58/1800mm Borosilicate Glass 3.3
supapa de protectie la presiune si temperatura
anod de magneziu (impotriva coroziunii)
rezistenta electrica 1.5Kw
suprafata de absorbtie : 1.37m²
dimensiuni de instalare : 1830*1690*1600 (L×W×H)
greutate : 95Kg
controller si oglinzile reflectorizante CADOU !Avantajele acestui model :Acest panou solar presurizat cu tuburi vidate Heat Pipe este cel mai raspandit model pe programul "CASA VERDE" . A fost montat cu succes in toate zonele tarii , si s-a bucurat de aprecieri foarte bune , el functionand pe tot parcursul anului, fara intrerupere . Are foarte multe avantaje : nu necesita legarea la reteaua electrica deci penele de curent nu-l afecteaza, nu necesita pompa de recirculare , nu are nevoie de glicol sau alta solutie antianghe , este foarte usor de montat si nu necesita specialist , nu are nevoie de intretinere periodica, poate fi montat la orice inaltime inclusiv jos, in curte .Are o perioada de viata intre 15-20 ani (in functie de calitatea apei)


O noutate intalnita pe acest site ar fi Boiler Solar Inox.
Acest tip de boiler este perfect pentru dusurile facute la marginea unei piscine. Din capacitatea acestuia de 200 de litri cu siguranta ajunge sa faci un dus inainte de a intra in piscina sau dupa ce iesi. Te scapa foarte usor de consumul de curent electric in cazul unui boiler clasic pe energie electrica, de ars lemne sau gaz pentru a incalzi apa.
La fel este si in cazul panourilor solare, mai ales cele care nu trebuiesc golite iarna si care au tuburile confectionate din materiale izolante astfel incat apa in interior se incalzeste dar nu se si raceste, doua panouri solare inox mai mici fiind suficiente pentru o familie destul de numeroasa.

Platforma de cumparaturi nu are numai panouri solare in stoc, disponibile atat informatii cat si alte materiale necesare pentru a le face montajul singur fara ajutorul vreunul mester de tipul lui “Dorel” sau “instalatorul stie tot”.

Cum este mult mai usor si pagina lor de facebook este foarte functionala si se gasesc informatiile foarte rapid. In acelasi timp orice intrebare isi poate gasi raspuns mult mai usor asa. Ii gasiti aici.

35 de comentarii:

  1. S-a cam dus soarele...totusi panourile solare reprezinta o investitie ok

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesante panourile solare, dar totusi nu stiu daca se merita investitia doar pe principiul sa fim eco. Daca nu aduce o economie serioasa in buzunarul propriu, atunci nu se merita. Dar asta depinde de fiecare situatie in parte si de necesitati.

    RăspundețiȘtergere
  3. panourile solare reprezinta o afacere de viitor si de profit, deoarece energia electrica este in crestere continua, iar panourile solare va fi un bum pentru cei care vor sa economiseasca mai multi bani in special cei cu vile,pensiuni sau o cabana de vancanta, ar fi ideal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Reprezinta o afacere de viitor, dar nu toata lumea isi permite asa ceva. Preturile mi se pare destul de mari si nejustificate.

    RăspundețiȘtergere
  5. am observat ca din ce in ce mai multi oameni recurg la panourile solare

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred că panourile reprezintă o investiție sigură, de viitor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi interesanta o comparatie de la A la Z intre panourile solare si cele fotovoltaice. Parca cele fotovoltaice sunt mai utile pentru ca au nevoie doar de lumina nu si de soare... da nu-mi dau seama de ce diferente sunt la costuri, randament etc. Mi-ar placea sa citesc un articol comparativ. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. In anul 2008 Tariceanu promova o lege prin care statul subventiona cu pana la 90% costul unei investitii in energia verde, din pacate cum la noi lucrurile bune nu tin decat 3 zile, s-a renuntat prea usor si , dupa parearea mea, am pierdut cu totii. M abatea gandul la momentul acela sa fac o investitie dar cum lucrurile au involuat m-am lasat pagubas.

    RăspundețiȘtergere
  9. stiu pe cineva care vinde panouri de ani de zile,e de parere ca nu se merita investitia...

    RăspundețiȘtergere
  10. panourile solare e o investitie buna, de oare ce investesti bani o data si te scoti pe alta parte ca nu mai dai bani la curent electrica folosesti totul in casa pe curent,..

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia astept sa adoptam aceasta tehnologie!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. O sa fie adoptata! Era mai usor daca statul incuraja folosirea energiilor alternative!

    RăspundețiȘtergere
  13. CU preocuparea statului nostru... probabil dupa ce o sa isi faca vreun baron local o firma sau mai multe de instalat panouri, o sa acorde si guvernul ceva ajutoare. Oricum, tehnologia e de viitor, si, foarte probabil inca mai poate sa fie imbunatatita.

    RăspundețiȘtergere
  14. In vara asta mi-am luat si eu 2 panouri solare. Deocamdata sunt pe pierdere, dar va anunt in 10 ani :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte util articolul. Cred ca panourile solare reprezinta o investitie care isi merita cu adevarat banii!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma si gandeam daca se merita sa pun si eu, dar pana la urma pare o investitie foarte okey pentru casa

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai dureaza pana incep si romanii sa instaleze mai multe panouri solare. E o sursa de energie destul de buna iar in alte tari e foarte folosita

    RăspundețiȘtergere
  18. e o investitie buna dar pe parcurs iti scoti bani

    RăspundețiȘtergere
  19. Panourile solare par mai atractive decat turbinele eoliene.

    RăspundețiȘtergere
  20. Interesant, sunt curios totusi daca este reala perioada de viata...avand in vedere ca nu este nevoie de intretinere.

    RăspundețiȘtergere
  21. Totusi costa foarte mult ! Are o buna eficienta mai ales pe timpul veri dar totusi romani sunt saraci pentru A-SI PERMITE !!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cred ca este o solutie de viitor care la noi inca nu este foarte cunoscuta

    RăspundețiȘtergere
  23. Din specificatii vad ca panoul este excepent, dar totusi este 3000 lei ... o persoana care lucreaza in romania nu isi poate permite asa ceva daca nu are bani pusi deoparte , si daca ar fi sa ne gandim la ce salarii sunt in romania iti faci datorii de la luna la luna si tot nu strangi bani...

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte interesante si foarte utile.Ma gandesc sa fac(facem) un calcul,pro si contra la pret ,randament si investitie .Ar fi bine ca locatarii blocurilor sa se axeze pe aceste panouri si ar scapa de facturile incarcate la electricitate si la preturile umflate la KW.La urma urmei daca investitia se intoarce in 10 ani eu zic ca se merita.

    RăspundețiȘtergere
  25. De suflet sau de ultima generatie, televizoarele se pot defecta. De cate ori ati vrut sa le reparati dar ati amanat pentru faptul ca transportul Tv-ului devine greoi? Cauti un specialist in domeniul Service-ului de Tv si nu stii la cine sa apelezi? Ai un Tv de ultima generatie care nu mai functioneaza?Contacteaza http://reparatiitelevizoare.eu/

    RăspundețiȘtergere
  26. Magazinul online activpspecial iti ofera produse Danke! si Oskar la cele mai bune preturi, le comanzi online, rapid, curat si simplu http://www.activspecial.ro/ , Hai in site!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma bucur ca aduceti in atentia multor persoane aceste panouri solare deoarece sunt un pas inainte si o buna realizare pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sunt bune rau dar sa stai la curte si sa ti le pui pe casa cu finantare europeana ca altfel te cam rupe si se amortizeaza in 10-15-20 de ani si nu se mai renteaza. Dar pe termen lung se renteaza!

    RăspundețiȘtergere
  29. Totusi multa lume spune ca nu renteaza d.p.d.v al costurilor, adica se amortizeaza investitia f. greu. Oricum am in proiect montarea unui astefel de sistem asa ca o sa va tin la curent cu noutati din propria experienta. Toate cele bune !!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Este foarte aiurea ca trebuie sa platesti taxe pentru ele, cand soarele este gratis.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!