Directorul fricos

Sa presupunem o companie mare, cu zeci de puncte de lucru in toata tara, fiecare punct de lucru cu un director raspunzator direct de activitatea in punctul respectiv, cu un buget de personal, cu un plan de activitati si cu raspundere la biroul central din Bucuresti.

Odata ce am dat cu presupusul si avem imaginea ne putem construi acum si colectivul de angajati, cei care practic tin punctul respectiv de lucru pe linia de plutire si care isi sacrifica tot ce au pentru a creste atat in vanzari cat si ca prestigiu, angajati care duc tot greul din punctele respective. Angajati care se respecta intre ei, respecta programul impus si care nu saboteaza activitatea pentru a se ingriji de pastrarea locului de munca, in Romania zilelor noastre gasindu-se destul de greu un loc de munca.

Din punctul meu de vedere directorul unitatii ar trebui sa se implice direct in activitatea ce se desfasoara, sa intervina atunci cand lucrurile se inrautatesc, sa comunice cu biroul central problemele ce apar pe parcurs si sa se implice in rezolvarea problemelor aparute si sa nu se considere mai superior decat toti numai pentru ca el a ajuns director din terte motive subiective.

Spun asta pentru ca un director real asa ar face, nu ar cataloga angajatii dupa vechimea lor in firma, ar da tuturor acelasi respect si si-ar face treaba astfel incat angajatul sa isi desfasoare si el activitatea in mediul perfect, mediu care duce implicit la cresterea pe toate nivelurile: prestigiu, vanzari, respect, moral.

Dar ce facem cu directorul care atunci cand apare o problema fuge in birou, il ia pe "nu stiu" in brate, iti paseaza problemele tie iar telefonul lui de serviciu il tine in sertar ca sa iti consumi tu minutele incercand sa negociezi cu Bucurestiul rezolvarea problemelor in relatia cu clientii? Ce faci atunci cand angajatul munceste pe rupte, depaseste orice bariera impusa si obtine un scor excelent in vanzari dar bonusul pe care il ia este infim pentru ca directorul unitatii in comparatie cu el sta inchis in birou si primeste de 3 ori mai mult?

Nu poti numi un asemenea director fricos? Cel care in loc sa lupte pentru angajatii lui ii saboteaza direct apoi le spune: stii in compania noastra se cam practica sclavagismul, daca nu iti convine poti sa pleci ca orele suplimentare tot nu ti le platim si daca nu stai la ore suplimentare te dam afara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează-mă!