Google Chrome, Adio

Cand a aparut Google Chrome, dupa cateva zile de teste am decis sa il fac browserul prestabilit de internet. Se misca incredibil de bine, foarte simplu de utilizat, foarte usor de personalizat si care incarca cel mai rapid orice pagina de internet. Are absolut toate extensiile construite in cod si isi face update singur cand se conecteaza la unul din serverele Google. Nimic mai simplu, foarte bun pentru orice internaut si foarte cautat de un procent din ce in ce mai mare din utilizatorii de internet.

Toate aceste lucruri despre Google Chrome au fost valabile la inceput. Au aparut apoi tot felul de aplicatii, extensii si programele ce puteau fi adaugate in Chrome. Un fel de toolbars foarte multe ca pe Internet Explorer, doar ca ascunse. Google Chrome a urmarit sa integreze in acelasi browser incarcarea rapida pe care o realiza Opera, functionalitatea Firefox si ceva in plus pentru a deveni foarte rapid cel mai popular, folosit, rapid browser de internet.

Vremurile bune pentru Google Chrome au apus. Recent au anuntat pe pagina lor oficiala ca roaga dezvoltatorii de aplicatii sa isi retraga produsele care incetinesc activitatea de browsing. Le dau dreptate, prea multe extensii care consuma din ce in ce mai multe resurse din laptop. Sau orice alt dispozitiv multimedia (smartphone, tableta, PC, etc.).

Am inceput sa testez din nou mai multe browsere de internet, Google Chrome a inceput sa ma dezamageasca. S-a dezvoltat cu prea multe aplicatii preinstalate, cu prea multe conturi conectate si cu prea multe minute necesare pentru un loading complet al paginilor ce le accesez cand il deschid prima data. Firefox in schim a ramas fidel. A introdus cateva chestii noi dar incarcarea o face acum mult mai rapid decat Chrome. Si ofera acelasi suport pentru HTML 5 ca si Chrome. La Internet Explorer nu ma voi intoarce indiferent cat de mult lucreaza Microsoft la designul acestuia, ramane prea repede in urma cu prea multe bug-uri.

Firefox isi face treaba mai rapid. Google Chrome, adio! Cel putin pana redevii acel browser rapid pe care l-am instalat fara sa clipesc.

6 comentarii:

  1. Și eu tot pentru firefox optez. De ce? Pur și simplu nu mă pune să mă loghez de fiecare dată cu contul de google. Urăsc să mă oblige cineva să fac o acțiune doar ca să instalez o extensie amărâtă sau un plugin. Deci firefox the best !
    www.animekage.org

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, Firefox este de departe cel mai bun, cel putin pentru moment. Se misca bine si in plus vine cu cateva add-ons-uri utile atunci cand vrei sa iti optimizezi actiunile pe care vrei sa le intreprinzi in el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu optez tot pentru Firefox in momentul asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu pentru asta am ales G. Pentru conectarea cu toate dispozitivele. Ma loghez si am istoricul oriunde. Ce-i drept... nu mai consuma putin de multtttttt timp!

    RăspundețiȘtergere
  5. As spune ca ai dreptate in articolul dat, insa acele aplicatii care le instalezi nu sunt instalate de browser automat, este alegerea ta sa ti le instalezi si nu, evident daca o sa instalezi 5-6-7-8 aplicatii, el isi face treaba mult mai greu, la fel cred ca se intimpla si cu celelalte browsere, asa ca nu ar fi vorba ca e opera, mozila sau chrome.. sau safari.. aici e vorba in aplicatii merita ele instalate sau nu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Firefox rules, si cand ma enerveaza daca mai da cate un crash, ma mut pe Safari. Misto ca si look, plus ca se misca binisor.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!