Gandirea de dreapta si asigurarile medicale

Stateam intr-o zi la o discutie cu un foarte bun prieten despre diferentele intre politica de stanga si cea de dreapta, modalitati de aplicare a normelor dintr-o parte si alta si beneficiile acestora. In principal politca de dreapta castiga. In politica de dreapta toata lumea are de castigat, in principal toti traiesc mai bine si implicit statul incepe sa o duca mult mai bine decat in politica de stanga.

Dar care este diferenta dintre cele doua politici? Pe scurt si foarte clar: politica de stanga urmareste sa dea mai multi bani populatiei, in special categoriilor defavorizate, adica o politica de asistenta sociala precum duce acum Romania. Toata lumea primeste intr-un fel sau altul de ajutor financiar din partea statului dar nici unul din ei nu ar misca prea multe in gasirea unui loc de munca. Politica de dreapta ia mai putini bani de la om, in special clasa de mijloc. Il taxeaza mai putin si ii lasa o libertate mai mare pe ce sa isi cheltuiasca omul proprii bani.

Se tot vorbea recent de reducerea unor taxe, de largirea bazei de impozitare si multe actiuni ce urmeaza a fi introduse pentru reducerea evaziunii fiscale. Eu personal, doar din punctul de vedere al impozitului platit sub forma contributiei la asigurarile de sanatate, pentru a primi asistenta medicala gratuita si de a beneficia de tratament gratuit nu as plati sumele pe care le platesc la momentul actual. Mi se par absurde in conditiile in care eu imi vad medicul de familie mai rar de odata pe an iar in caz de alte accidente, interventii chirurgicale de orice fel sau spitalizare beneficiez de asigurare medicala privata, facuta pe buzunarul meu. Stiu ca banii mei se duc intr-o directie si in caz de boala asiguratorul meu se va ocupa de toate cheltuielile, ca doar pentru asta platesc.

De ce as plati statului sute de lei anual in conditiile in care sistemul romanesc de sanatate este muribund, in conditiile in care sunt sute de cazuri de lipsa de interes, de igiena, de conditii umane si de spalari grave de bani in spitalele din toata tara? As reduce la doar 1% acea suma ce o virez spre stat. De ce? Sunt intr-adevar si cazuri sociale care nu isi permit sa plateasca acei bani. Pentru sustinerea lor consider ca ajunge. Banii mei prefer sa ajunga la un asigurator privat, el nu imi va spune in momentul spitalizarii ca CAS-ul (Casa de Asiguraru de Sanatate) nu are bani sa imi acopere costul tratamentului si sa dau statul in judecata pentru recuperea banilor care tot din venitul meu a fost tras.

Sustin asigurarile medicale private, vorbim de sume mult mai mici anual decat am plati la stat. In cazul asiguratorului privat avem si ocazia de a merge intr-o clinica privata unde beneficiem si de toate conditiile necesare recuperarii noastre mult mai rapide decat dezinteresul gasit in spitalele de stat. Este o solutie simpla, rapida si sanatoasa!

6 comentarii:

  1. Un articol foarte interesant, felicitari! :)

    Eu nu m-am hotarat inca daca sustin sau nu asigurarile medicale private... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare o nedreptate ceea ce se intampla acum in Romania. Nu e normal ca un om sa munceasca si pentru serviciile medicale ale celui care sta acasa si nu cauta sa se angajeze. Eu sustin politica de dreapta privind asigurarile medicale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost martora unui astfel de caz. Tatal meu dupa ce a muncit o viata si desi i s-au impozitat toate veniturile luna de luna, tot a trebuit sa mai plateasca o suma de bani pentru a i se face niste analize, iar in acelasi timp au adus in spital un om al strazii, ametit bine de aurolac, caruia i s-au facut aceleasi analize gratis.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am vazut o emisiune referitor la asigurare si cum inseli asigurarile.
    Mergi intr-o tara straina, ca de exemplu in orasul Delhi , iar acolo gasesti un doctor care sa te declare bolnav si nu poata zbura inapoi inca o saptanana, si pentru 10$ doctorul i-a eliberat o fisa care a trimiso la asigurari sa ii dea bani de zbor inapoi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. asa e in romania platim la stat toate prostiile si cand avem nevoie sa ne ajute statu cu cv TEAPA totul trebuie platit in romania asta

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!