Varsta si aparatele auditive

Dupa multe discutii si cercetari am ajuns la concluzia ca multa lume priveste purtarea unui aparat auditiv ca pe un handicap si tind sa marginalizeze persoanele pentru ca sunt surde. Dar in acelasi timp cei intervievati nu au reusit sa raspunda ce vor face in caz ca sunt nevoiti sa poarte asemenea aparate auditive.

Tot in urma unei cercetari am ajuns la concluzia ca purtarea unei proteze auditive este asociata cu batranetea si cel mai probabil randamentul acelei persoane este foarte scazut. Destul de gresit zic eu, pentru ca oricand se poate intampla un accident in urma caruia sa ti se slabeasca auzul si sa fii nevoit sa porti un asemenea aparat.

Acum cei mai rusinosi dintre noi pot folosi proteze auditive intraauriculare ce se pot ascunde foarte usor. Sunt si cele clasice de tip retroauricular, adica se agata de ureche si se ascund in spatele lobului sau aparate auditive cu fir, sa ne simtim ca intr-un film cu James Bond sau de la serviciile secrete. Consider ca in lumea moderna a fi rusinat de purtarea unui aparat auditiv sau sa fi marginalazat petnru ca ai in ureche proteza auditiva este un lucru mai mult decat scandalos.

Un alt motiv pentru care am purta aparat auditiv este depresia. Se cunoaste deja in lumea medicinei moderne ca un om in stare de depresie isi pierde treptat si abilitatea de a auzi si de a filtra sunetele de la o anumita distanta si le captezi atentia din ce in ce mai greu. Pacientii diagnosticati cu depresie deseori au fost sfatuiti sa poarte o proteza si de a elimina medicamentul clasic. De ce acest lucru? In momentul unui soc sau a unei depresii severe ne concentram prea mult asupra acelui subiect si nu mai acordam atentie lucrurilor marunte din jurul nostru care ne-ar face totusi sa zambim. Cu un sunet mai clar putem sa ne ridicam capul si sa privim mai usor in jur, mai ales acum ca e primavara si printre nori razele de soare ne incalzesc foarte bine.

Sa nu mai asociem varsta a treia cu aparatul auditiv si nici o proteza cu un handicap, poti fi tu cel care nu mai poate asculta simfonia preferata sau cuvintele dulci ale partenerului. Situl spre care fac trimitere este specializat in comercializarea aparatelor auditive, la un pret acceptabil tuturor. Sa acordam si sunetului o sansa!


3 comentarii:

  1. Dupa o anumita varsta multa lume are nevoie de aparat auditiv, dar sunt si foarte multi tineri care au, datorita motivului ca stau toata ziua cu castile in urechi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic bravo celor care au inventat aparatele auditive, fiindca vom ajunge cu totii la un moment dat sa-l purtam.

    RăspundețiȘtergere
  3. da se pare ca ne sunt de foarte mare folos aceste aparate, si mai nou sunt foarte mici si nu se vad nu ne incomodeaza deloc

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!