Europolitica

Stau si privesc cu mahnire la alegerile ce se apropie cu pasi repezi pe 25 mai pentru alegerile in Parlamentul European. De aceasta data nu vom alege doar deputatii care sa ne reprezinte tara dar avem ocazia sa ne alegem inclusiv presedintele Comisiei Europene. Sunt curios daca multi stiu ca au si aceasta posivilitate. Este de nedescris ceea ce se intampla si in politica nationala in cursa spre Bruxelles.

Avem ministri tineri intre lupi batrani si situatia din tara noastra este exact opusul modelelor europene. Stau si analizez situatii politice cu personaje asemantoare la varsta din alte natiuni din marea familie UE. Sunt state in care cei tineri sunt invatati de cei batrani sa fie vicleni pentru a atrage cat mai mult capital strain in tarile lor, pentru a juca pe o piata economica periculoasa si sunt invatati cum sa se comporte ca sa creasca increderea in economia lor nationala. Vad politicieni care se lupta sa mareasca investitiile in capital, care desi sunt corupti in spatele cortinelor nu se lupta sa isi invete urmasii sa fure pe fata, ci sa aduca bani in tara. Sa furi dintr-o economie bogata este simplu, nu prea se prinde lumea, ca bani sunt suficienti.

Vad si ministri tineri de la noi invatati de lupii batrani ai nostri, vicleni si care actioneaza in haita. In haita ataca economia Romaniei si o arata deloc discret si celor tineri. Ii invata cum sa fie corupti, cum sa minta, cum sa se dea cap in cap cu propriile declaratii si cum sa deturneze cat mai multe fonduri, ca si asa Romania nu este o tara bogata, de ce sa ne crestem PIB-ul cand putem sa ne facem fortarete pe malurile lacurilor si la liziera padurilor? A fura dintr-o tara bogata o simte 99% din populatie. Sunt banii lor, si asa putini care se duc la bugetul de stat sa isi plateasca pensiile la batranete, consultatiile medicale si asfaltul inexistent de pe autostrazile in curs de constructie ale noastre.

In prima batalie Europolitica am avut parte de cativa oameni foarte buni in meseria lor, am avut comisar european in Agricultura care a ajutat foarte mult tara noastra, am avut oameni care din putinul lor bun-simt au incercat sa faca ceva, macar sa dezbata niste legi prin parlamentul de la Bruxelles. In rest cei ramasi acasa se lupta crancen pentru un centimetru de ciolan, sa roada si ei pentru familia lor niste posturi in deconcentrate, niste posturi intr-o agentie de stat si sa isi numeasca oameni cheie in pozitii numai bune de sifonat bani. In loc sa construiasca distrug. Si desi o haita de lupi, care vaneaza pentru conservarea familiei si bunastarea tinerilor, astia de pe la noi se mananca intre ei, masculul alfa schimandu-se mai des decat lenjeria intima.

Europa m-a invatat ca impreuna este mai bine, luptand cot la cot putem deveni un continent prosper. Europolitica trebuia sa fie unificatoare. Citand doi Francois, "Nationalismul inseamna razboi" - Mitterand (socialist) si "Europa inseamna pace" - Hollande (proeuropean). In acest context, lupii tineri ar trebui sa vada un exemplu. Ar trebui este cuvantul cheie, dar vom ajunge vreodata acolo incat sa vedem si noi acel lucru?

4 comentarii:

  1. Cu mahnire si dezgust! Politica din ziua de azi lasa un gust amar...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu daca acum in generatia asta sunt oameni care pot intradevar sa conduca aceasta tara asa cum trebuie, nu stiu cand o sa ajungem la nivelul tarilor straine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenii voteaza in functie de bucatile de paine pe care le primeste...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu, parca generatia tanara nu are puterea sa razbata printre lupii batrani...si nesatui!Nu stiu ce este de facut....sunt dezamagit!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!