Topul celor mai scumpe țigări din lume

 Lumea a fumat dintotdeauna sub diferite forme. În trecut, oamenii foloseau pipe rudimentar fabricate pentru a arde diverse ierburi sau chiar tutun în scopul comunicării cu divinitatea.
Astăzi, se fumează diversificat, unii oameni preferând sa fumeze tutunul din pipe ce aduc aminte de clasica epocă englezească, alții fumează tigări – de foi, iar alții – majoritatea se multumesc cu clasicele țigarete, care se pot achiziționa de la diverse magazine.
Cu toate acestea, există anumite mărci de țigări care sunt foarte scumpe, unele foarte căutate altele mai puțin cerute, iar 10 din cele mai scumpe tigări din lume sunt prezentate în următoarele rânduri.
Locul 10. Davidoff Royal Salomones
Această faimoasă marcă Davidoff a fost înființată de un ucrainean ce locuia în Elveția și a devenit cunoscută pentru țigările sale produse în Cuba. Astăzi, țigările Davidoff sunt fabricate în Republica Dominicană, însă sunt în continuare la fel de bune și la fel de căutate și respectate.
Tigările Royal Salmones sunt considerate țigări de lux, fabricate din tutun produs în Cuba și Republica Dominicană. Fiecare asemenea țigare costă 48$.
Locul 9. Louixs
Aceste țigări sunt produse de firma Goldwin și sunt considerate unele dintre cele mai luxoase țigări din lume. Chiar dacă nu sunt pe primul loc, sunt destul de bune pentru a fi considerate ,,țigările casei,, pentru Clubul Beverly Hills Cigar.
Locul 8. Opus X BBMF
Aceste țigări sunt primele dintr-o serie de 3 fabricate de renumitul Arturo Fuente, considerat primul producător american de țigări. Numele desfășurat se citește ,,Big Bad MotherF****er,, și nu se poate traduce foarte frumos în limba noastră. Cu toate acestea, este de menționat că o astfel de țigare este lungă de 7 inch si costă 55$.
Locul 7. Don Arturo Edicion Aniversario
Acestea sunt seria a 2-a de țigări, dupa Opus X BBMF. Au fost create in anul 2001, însă au apărut pe piață 8 ani mai târziu în 2008. Carlito Fuente a cumpărat compania de la tatăl său pentru 1$ și a creat aceste țigări în onoarea tatălui său. O singură țigare costă 78$.

Locul 6. Opus X A
Acestea sunt ultimile din seria creata de fabrica lui Arturo Fuente. Sunt cele mai scumpe fabricate de această fabrică si de asemenea sunt cele mai mari și cele mai rare. Au o lungime de 9,2 inchi și inel de 43. Sunt vândute individual și costă 79$.
Locul 5. Cohiba Behike
Aceste țigări au fost lansate în anul 2006 pentru a celebra 40 de ani de existență a companiei Cohiba. Au fost fabricate în ediție limitată, fiind executate numai 100 de humidoare cu 40 de bucăți fiecare. O singură țigare costă 450$, iar un humidor costă 18.000$. Au fost fabricate manual de o doamnă din Cuba, pe numele său Norma.
Locul 4. Her Majesty’s Reserve
În traducere liberă – Rezerva Majestății Sale – sunt țigări speciale fabrica de compania Gurkha, întrucât la producerea lor a fost folosit tutun vechi de 18 ani înmuiat în coniac. Acest coniac folosit este Louis XIII de Remy Martin, unul dintre cele mai rare si scumpe din lume. Pentru fiecare cutie de 20 de țigări se folosește o astfel de sticlă, ce costă 2500$. O cutie costa 15.000$ sau 750$ o singură țigare.
Locul 3. The Black Dragon – sau Dragonul Negru
Produse tot de Gurkha, au fost lansate în 2006 și prețul piperat se datorează folosirii unui amestec de tutun adunat din toată lumea. O țigare costă 1150$ iar o cutie costă 115.000$.
Locul 2. Corojo #5 El Gigante
Este o țigare gigant, cu un inel de 1920. Inițial a fost creată pentru a fi fumată și conține destule kilograme de tutun pentru a fabrica sute de țigări normale.
Ce este deosebit la această țigare este faptul că designul a fost astfel creat încât să permită fumatul din ea pentru cel putin 40 de oameni. Această țigare costă 200.000$ și se pare că nu a cumpărat-o nimeni.
Locul 1. Țigări Mayașe vechi de 600 de ani
Se pare că acestea vor deveni cele mai scumpe țigări din lume, întrucât vor fi scoase la licitație, la un preț mult mai mare de 200.000$.

În luna aprilie, arheologii au descoperit în Guatemala un vas pe care scria ,,sicars,, cuvând care în Yucatec înseamna ,,să fumezi frunze răsucite de tutun,, si este cuvântul din care a apărut denumirea actuală. Țigările descoperite sunt foarte bine conservate și experții consideră că sunt perfecte pentru a fi fumate. 

10 comentarii:

  1. Un articol interesant...Nu stiam de toate aceste tigari (ffff scumpe).

    RăspundețiȘtergere
  2. O tigare sa coste 200.000$??? Oau..nu am mai auzit pana acum..

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucruri informative nu stiam de aceste tigari..

    RăspundețiȘtergere
  4. Muncesti o viata intreaga si nu cred ca reuseti sa-ti iei o tigara :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. locul 4 mi se pare cel mai interesant , suna foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. da..interesant top..nu auzisem de aceste tigari..si mai ales de preturile lor :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dintr-o tigara poate sa fumeze 40 de oamnei...Oare cum arata aceasta tigara?

    RăspundețiȘtergere
  8. Tun de lux....ne fac acelasi rau!

    RăspundețiȘtergere
  9. O tigara de 200.000$??? E ca si cum ai fuma o casa:)) Cat de bogat sa fii sa-ti permiti asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare au gust de tutun? sau la pretul acesta se transforma in functie de preferintele fiecaruia? :)

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!