Salata originala

Cum la mine nu exista saptamana in care sa nu imi prepar cel putin o salata ieri seara m-am gandit sa ies putin din traditionalul rosie, castravete si ardei si sa ma joc putin mai mult cu ingredientele. Pentru asta am stat in magazin la raionul de legume-fructe destul de mult dar cu siguranta a meritat efortul. Dupa ce s-a terminatt as mai fi mancat dar ia de unde nu-i.

M-am gandit asa, daca fac salata mai colorata, mai plina de de toate cu siguranta amestecul de gusturi o sa fie mai bun. Nu doar ca mai bun dar mai multe ingrediente inseamna mai multe vitamine si minerale care poate ca nu exista in fiecare iar asa daca pun mai multe sunt mai multe sanse sa fie din fiecare cate putin.

Mi-am luat o salata verde, doua rosii, un ardei gras rosu, un ardei gras galben, un ardei capia, o legatura de ceapa verde, doi castraveti cornichon, o legatura de ridichi si o ceapa rosie mica, mica de tot. Am ajuns entuziast acasa, am spalat si am curatat toate legumele, le-am taiat frumos pe fiecare si le-am pus intr-un singur bol mare. La ele am mai adaugat un ou fiert, pe care l-am ras deasupra legumelor, putina sunca presata taiata felii apoi feliile taiate feliute si mai mici si am inceput sa amestec. Lipsea ceva, putina sare si un strop de piper udate cu putin otet balsamic.

Toate acestea se amesteca bine, bine incat sa fie cat mai colorata si sa nu existe straturi de genul jos rosii la mijloc ardeiul si sus salata sau in orice alta ordine. La toate acestea se adauga doua linguri sanatoase de smantana, preferabil cu continut de 30% grasime, Nu va faceti griji, ceapa este un catalizator metabolic foarte bun deci nu exista pericolul unei bombe cu calorii. Dar acea smantana... ofera un plus de gust tuturor legumelor si a salatei in general. La final sa fie totul proaspat, din ghiveciul cu busuioc proaspat rupem doua-trei frunzulite verzi si le adaugam deasupra. Ei bine, in acest moment explozia de miros si gust al salatei ofera adevarata savoare a mancarii facute cu dragoste.

Pofta buna!

P.S. Poza este doar cu caracter sugestiv. Salata reala a fost devorata mult mai repede decat blitz-ul camerei de fotografiat.

7 comentarii:

  1. arata foarte bine, pe seara o sa incerc si eu aceeasi reteta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat sa mananc cu smantana...am sa incerc si eu..sunt Fan salate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva similar am gatit in weekend insa am apelat la cateva mici artificii pentru a oferi o nuanta ceva mai picanta..

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-ai dt o ideee pentru urmatore masa. mai ales ca sunt fan peste :)

    RăspundețiȘtergere
  5. mm, ce bine arata. Reteta perfecta pentru meniul light de vara :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O salata delicioasa, perfecta pentru acest sezon.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!