Topul smartphone-urilor in functie de durata de viata a bateriei

Aparitia smartphone-ului a reprezentat un mare pas pentru industria telefoanelor mobile. Avantajele sale sunt nenumarate: portabilitatea unui numar cat mai mare de date, posibilitatea de accesa Internetul de oriunde, si implicit email-ul si diverse retele de socializarea, existenta functiei GPS, a unei camere foto performante, a unui cronometru si a unui monitor al activitatilor fizice, etc. Toate acestea sunt sporite de o mai mare autonomie a bateriei.
Desigur, durata de viata a bateriei depinde de tipul de operatiuni efectuate, precum si de timpul de utilizare a Internetului.
Pentru persoanele active, aflate in continua miscare, durata de viata a bateriei este un element hotarator in alegerea unui smartphone.
In acest sens, va prezentam un top al smartphone-urilor in functie de durata de viata a bateriei. Clasamentul este rezultatul testarilor efectuate pe Laptop Mag Battery Test, care implica utilizarea indelungata a Internetului prin 4G.
Pe primul loc s-a situat Huawei Ascend Mate 2, a carui baterie are o autonomie de functionare de 14 ore si 43 de minute. In plus, cu un cablu aditional, acesta poate servi pentru incarcarea si altor dispozitive.  La o distanta mica, de doar cateva minute se situeaza OnePlus One. Acesta are un ecran full HD de 5.5. inch si o baterie care rezista pana la 13 ore si 16 minute.
Pe locul 3 se situeaza un device de la Sony – Xperia Z3. Printre avantajele acestuia se numara o camera de 20.7 MP si posibilitatea de a face poze subacvatic. Si, evident, o baterie care rezista pana la 12 ore (si inca 9 minute). Este urmat indeaproape de Samsung Galaxy S5, si acesta rezistent la apa, si avand o autonomie a bateriei de aproape 11 ore (10:50).  Aceeasi autonomie a bateriei (10 ore si 50 de minute) se regaseste si la HTC One M8.
Varianta Sport a Samsung Galaxy S5, cu o camera de 16 Mp,  si cu o mare rezistenta la praf si apa, are o baterie care rezista pana la 10 ore si jumatate (mai exact 37 de minute). Durata mare de viata a bateriei, precum si anduranta la diverse intemperii il fac ideal pentru persoanele extrem de active.
Pe locul 6 regasim HTC One M8 for Windows (printre alte diferente fata de modelul prezentat mai sus, acesta opereaza cu Windows), a carui baterie rezista aproximativ 10 ore si jumatate (10: 28), urmat de Apple iPhone 6 Plus. Avand o camera de 8MP si un procesor A8, bateria acestui telefon rezista 10 ore.
9 ore si jumatate (9: 37) rezista si Samsung Galaxy S5 Active. Pe langa durata de viata a bateriei, acesta rezista la scufundarea in apa pentru 30 de minute, la praf si la temperaturi extreme (atat scazute dar si extrem de ridicate).
Ultimul pe lista este Motorola Droid Turbo, cu o autonomie de 9 ore si jumatate. Iar odata conectat incarcatorul, bateria poate ajunge la 15% din capacitate in numai cateva minute.

Prin urmare, data viitoare cand va cumparati un smartphone, acordati o atentie sporita si duratei de viata a bateriei. Desigur, celelalte componente sunt importante, dar cu siguranta nu va veti bucura prea mult de ele daca nu aveti baterie, nu?

7 comentarii:

  1. Un clasament bun. Eu am un HTC One M8 si sunt multumita de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca nu e o regula general valabila. Detin acelasi telefon si mi-am creat o sumedenie de probleme!

      Ștergere
  2. Niciunul din primele locuri nu este ocupat de samsung sau apple, asa ca, oameni buni, trebuie sa mai faceti schimbari la telefoane :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu detin Samsung Galaxy S5 si pot sa spun ca sunt multumita de acest telefon, si mai ales de camera.

    RăspundețiȘtergere
  4. Samsung mi se pare cea mai buna marca de telefoane de pana acum

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant acest articol.Eu cred ca Apple este cel mai bun smartphone.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!