Paypal in Romania

Cum lumea evolueaza si mergem foarte mult spre zona de online nu cred ca nu s-a auzit de sistemul de plati si prin PayPal. Ce este PayPal, cum functioneaza si ce faci cu el in Romania?

PayPal este un fel de banca, online, in care iti faci cont, adaugi carduri, poti adauga fonduri si poti face sau primi plati pentru diverse produse sau servicii. Este un instrument financiar foarte eficient si foarte securizat il folosesc de cativa ani buni dar din pacate se pare ca in Romania acest instrument este aproape inutil. Pana acum l-am folosit doar la plata serviciilor de gazduire din Romania, fiind printre primele firme care au introdus acest sistem in modalitatile de efectuare a platilor si facturilor emise de ei. In acelasi timp piata online din Romania a crescut foarte mult si magazinele s-au dezvoltat si ele cu o interfata online nu numai fizic.

In aceasta seara m-am gandit sa fac niste cumparaturi online si sa platesc prin PayPal, fara sa folosesc cardul desi este o posibilitate si aceea. In cautarea de magazine online care accepta plata prin PayPal am gasit doar cateva dar acum ne concentram doar la doua dintre ele: Elefant.ro si Bershka.com/ro.

Prima optiune de cumparaturi a fost o pereche de ghete de pe Bershka, ca doar sezonul rece e in toi si nu e timp de slapi. La sectiunea plati se regasesc informatii despre metodele de plata acceptate de ei printre care se numara si PayPal. Am gasit, am comandat si acum sa finalizam comanda. Aici surpriza, doar cu cardul se poate plati indiferent de modalitatea de livrare. Sun la suport clienti sa vad daca e o eroare si nu s-a incarcat modalitatea la mine sau este ceva ce nu pricep eu. Domnisoara m-a lamurit: subsidiara din Romania nu accepta plati prin PayPal, doar in alte tari, dar nu la noi. Sau este o problema de la PayPal, nu este sigura dar cel mai degraba nu voi putea plati in viitorul apropiat (cat tine sezonul rece) ghetele cu banii din contul de Paypal, doar cu cardul, sau cash, la magazin.

Hai sa facem cumparaturi atunci in alta parte si cum reclamele sunt in plin Boom am ajuns pe Elefant.ro, dragut, plin de oferte si de produse, aleg ce imi trebuie si hai sa platim, dar pregatesc si cardul in caz de vreo supriza. Alegem Paypal si abracadabra a functionat, a venit confirmarea comenzii si chitanta de la PayPal ca au efectuat plata. Ce simplu a fost, fara 10 minute in asteptare la un CallCenter si lamuriri suplimentare. Mi-au spus ca am pot utiliza PayPal si a fost real, deci un punct pozitiv pentru Elefant.ro.

In Romania exista foarte putine optiuni de utilizare a fondurilor din contul de PayPal, in principal la cei pasionati de jocuri pentru conturi premium sau alte bonusuri, firme de webhosting si rar poti plati pentru produse sau servicii. Nici macar eMag nu are acest sistem implementat desi este unul din magazinele online cu cel mai mare trafic si vanzari. Ce pot spune este ca cei care accepta si aceasta modalitate de plata sunt seriosi si comercianti adevarati.

5 comentarii:

  1. Intradevar, s-a extins destul de mult Paypal in Romania si inca este la inceput!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este cea mai simpla metoda de a face cumparaturi

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a extins foarte mult aceasta metoda de plata, insa eu tot o consider ca fiind o metoda nesigura!

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a extins foarte mult si este o metoda simpla de a face cumparaturi.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!