Politica mizerabila sau politicianul roman

Obisnuiti cu politica mizera de rahat plina cu minciuni, sovinism, demagogie si prostie din Parlamentul Romaniei cel mai probabil nu dam atentie si scandalului din Parlamentul European. Trebuie sa mai spus care este conflictul? Ei bine trei europarlamentari sunt acuzati ca ar fi acceptat o suma de bani din partea unei firme de lobby pentru a aduce cateva reglementari la o lege. Totul a iesit la suprafata si 2 din cei 3 europarlamentari au anuntat ca parasesc Parlamentul Europei. Primul era un austriac, al doilea era slovac... Astia au spus ca sunt vinovati si este mai bine sa isi incerce norocul in alta parte. Al treilea, romanas de-al nostru, indura cu strasnicie huiduieli, injuraturi, fluieraturi si chiar daca a ramas singur pe front el continua sa stea pe loc cand ar putea sa se retraga in liniste si lumea sa-i uite intentiile. Desi demisia lui a fost ceruta in nenumarate randuri, colegii nu il mai suporta, el tine in continuare cu dintii de pozitia lui ca si demnitar.
Acum merita un asemenea handicapat votul nostru? Reprezinta interesele romanilor acolo sau pe ale sale si ale familiei lui? Am stat de vorba cu un deputat acum ceva timp. Om de treaba, stie ce cauta in Parlament si a explicat ca romanii nu sunt bine vazuti la nici o intalnire cu alti deputati din europa din pricina coruptiei mari si a dosarelor penale aflate blocate prin procuraturi. Eu personal pledez pentru deputati si senatori fara imunitate si sa raspunda in fata legii europene pentru faptele lor, legea romaneasca are prea multe lacune pentru a fi trasi la raspundere asa cum se cuvine.
Cata vreme totul ramane sub semnul coruptiei, a indiferentei si a nepasarii noi, romanii, vom avea mult de suferit si de indurat prin tari straine. De muncitorul roman cinstit se stie ca lucreaza bine, la timp si este foarte profesionist. Dar pana sa ajunga cinstit pentru ca in tara nu a crescut in virtutea acelei calitati va avea de suportat scuipatul in care se scalda, la fel ca si politicianul roman.
NU mai am incredere in sistem nici macar pentru o scobitoare si nu vorbesc despre lucruri mai grave, pregnante sau urgente! Adevarul este ca traim un sistem mult prea defect pentru a fi reparat in urmatorii cativa ani! Dar obisnuiti sa induram durerea pana la os de pe vremea lui Ceausescu vom sta linistiti in banca noastra pana cand ultimul corupt va disparea din sistem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează-mă!