Blog sustinut de

Ghidul tau de calatorie

Let's doi It din nou la linia start!

În 2012, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. 
România este pe harta mondială – Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care vor mai face curăţenie și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Acțiunea globală de curățenie este organizată sub numele de Let`s Do It, World!, fiind inițiată de comunitatea cu același nume, care cuprinde toate țările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!” Cele 85 de țări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală și să demonstreze că oamenilor le pasă de natură și de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă. În aceeași perioadă cu România vor organiza acțiuni și Estonia si Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria si SUA – statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai). Lista completă este disponibilă pe www.letsdoitworld.org. 

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” îi invită pe toți locuitorii României să ia parte la mișcarea internațională de curățenie și să arate că le pasă de țara lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500 000 de voluntari şi care au colectat peste 1300000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România.

România este cea mai mare ţară din comunitatea “Let’s Do It, World!” care a organizat o acţiune de curăţenie la nivel naţional. De asemenea, România este un model de succes pentru alte ţări din proiect, mai multe iniţiative locale fiind preluate și la nivel internaţional: aplicaţiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică sau comunicare sunt acum folosite și în alte ţări „Let`s Do It!”

Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ vor fi propuse și alese zonele în care se va face curățenie, fiecare locuitor al țării având astfel posibilitatea de a propune și a vota zona pe care și-o dorește curată. Numărul de zone din fiecare județ va fi stabilit în funcție de zonele propuse, dar și de resursele locale. Printre primele propuneri se numără pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi sau Lacul lui Eminescu în Botoşani.

În urma etapei de vot, echipa “Let’s Do It, Romania!” va comunica zonele alese în fiecare judet pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curățate pe 12 mai. Întregul regulament al campaniei va fi disponibil în curând pe www.letsdoitromania.ro. După Ziua de Curățenie Națională, zonele curățate vor fi monitorizate constant de echipele locale Let`s Do It, Romania!

Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 și 17% în 2010. 

Curățenia Națională nu este singurul proiect organizat de echipa “Let’s Do It, Romania!” în acest an. După data de 12 mai, 3 proiecte noi vor fi demarate: 
Registrul Naţional al Deşeurilor
0 deşeuri şi Let’s Train It. 
Mai multe detalii vor fi anunțate în momentul lansării.


detalii pe: http://www.letsdoitromania.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează-mă!