Trafic, lumea vazuta din dreapta soferului

Scaunul Pasagerului
Am spus de multe ori ca nu am carnet de soferi in schimb ma bucur de orice plimbare cu masina in dreapta lui. Desi popular i se spune locul mortului prefer sa stau in dreapta decat in fata volanului. Poate o sa vina si vremea in care o sa stau acolo dar inca nu este cazul. Ma bucur de drumurile cu masina, stau si privesc drumul, privesc inainte, inapoi, in lateral in toate directiile fara sa fiu nevoit sa stau concentrat la drum si la trafic. A fi pasager este cel mai simplu lucru dar si important in cazul drumurilor lungi parcurse cu masina. Un pasager bun poate ajuta la condus indirect, poate mentine soferul alert si poate sa il relaxeze foarte usor prin discutii lipsite de importanta in sine dar care nu ii permit sa lase condusul mai lejer din cauza oboselii. Un pasager poate cunoaste uneori masina mai bine decat soferul pentru ca asculta fiecare zgaltaitura si este atent la fiecare sunet iesit din motor. Un bun pasager poate fi un bun cunoscator al nivelului de ulei, al uzurii si al rezervorului stiind cand este timpul pentru realimentare. Fac toate astea ca pasager si zilnic pot sa spun ca 2-3 km stau in masina respectiva. Imi place. Pot intoarce in voie capul dupa orice domnisoara pe drum fara sa fiu nevoit sa dau explicatii nevestei si fara sa imi fac griji ca cel din fata mea a pus o frana brusca si sa ma leg de stopurile lui. Ca pasager observ mai bine miscarea de pe trotuare si acord o atentie deosebita semnelor de circulatie. Ca pasager urmaresc miscarile volanului si ale cutiei de viteze. Invat din mers cum s-ar spune si consider ca asta ma poate ajuta la scoala de soferi atunci cand ma voi decide ca a venit timpul sa conduc si eu. Ca pasager invat despre masina fara a fi nevoit sa experimentez pe propriul autoturism si stiu de la inceput cum sa o intretin astfel incat sa nu se degradeze. Stiu de la inceput ce piese auto vor ceda mai repede si care este cel mai apropiat magazin de piese auto. Totusi ca pasager mi-ar placea sa contribui mai mult la intretinerea masinii, macar cu un plin lunar. Tocmai de aceea recomand tuturor soferilor si pasagerilor sa faca achizitii de pe lumea-auto.ro. De ce ar face asta? 


Pentru ca: Lumea Auto iti face plinul lunar! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras lunar pe data de 1 a fiecarei luni.”

3 comentarii:

  1. Din punctul meu de vedere, nu vreau sa stau in dreapta. Cel mai bun motiv al meu este ca am rau de masina si daca soferul nu este unul bun si ma bruscheaza, iese urat:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am reusit sa imi iau si eu carnetul de soferi. Nu am apucat la 18 ani insa sunt foarte bucuroasa ca il am. Totusi iti impartasesc sentimentul E mult mai relaxat sa fi copilot! Imi place sa ajut soferul cu semne (atunci cand suntem intr-un oras nou) sau sa ii dau o sticla de apa. Totusi unele senzatii sunt foarte faine la volan, mai ales in afara orasului unde drumul e liber si e o mare placere sa conduci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vezi ce senzatie o sa ai dupa ce vei deveni sofer si stai in dreapta. Recunosc e foarte bine sa ai pe cineva in dreapta mai ales la drum lung. Personal intre a sta in dreapta si a conduce aleg varianta 2. Un drum de munte si o masina buna fac totul.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!