Autonomie

Energie Verde
Azi voi vorbi despre autonomie. Nu, nu desprea cea teritoriala, culturala sau economica ci o autonomie energetica. Vad multa lume care se plange de costul facturilor la utilitati: apa, energie electrica, gaze, lemne si toate cele. Multi dau un saculet de bani la ghiseu si sunt foarte frustrati de costul ridicat al facturilor. In acelasi timp toti dintre cei frustrati ar spune ca fac orice numai sa le scada factura dar cand le aduci vorba de investitii nici nu vor sa auda de dat bani pe "prostii".Nu vor sa auda te termoizolatii dar nici nu vor sa auda despre vreun program precum "Casa Verde".

Oamenii care au inteles ca printr-o investie relativ mica pot scade nivelul facturilor cu 10%-15%-20% sau chiar mai multe procente. Sunt oamenii care au inteles faptul ca panourile solare pot fi folosite la incalzit apa, sunt oameni care stiu ca o turbina eoliana poate genera curent astfel incat sa acopere aproape tot necesarul casnic. Panourile fotovoltaice pot fi folosite din nou si la producerea energiei electrice si atunci cand te gandesti la aceste lucruri spui ca sunt foarte "de viitor" si "nerentabile". Dar la un calcul brut cu aceste investitii scazi lunar minim 100 de lei din facturi. Si ce faci daca economisesti 100 de lei lunar pentru urmatorii multi ani in conditiile in care pretul utilitatilor va fi in continuare in crestere? Ai unde sa ii pui, de asta sunt sigur.

Am facut o mica cercetare de piata pentru a gasi solutia si sursa de informare perfecta pentru toate aceste instrumente prezentate mai sus. Din gama destul de mare de magazine online am gasit acest portal: energie-verde.ro, un portal care iti ofera toate informatiile posibile despre programul "Casa Verde", panorui fotovoltaice, panouri solare, turbine eoliene si modul de utilizare al acestora. Utilizatorii acestui site sunt indrumati pas cu pas in acest gen de investitie si ofera produse pentru toate buzunarele avand in vedere ca nu  sunt multi cei care si-au revenit din punct de vedere financiar si tot mai multi sunt in cadere.

9 comentarii:

  1. Panourile fotovoltaice pot fi comparate cu masinile, azi ai cumparat-o si peste o luna iti pare rau cand apare un nou model, mai performant, mai nu stiu cum. Turbinele eoline pot fi eficiente, daca climatul e favorabil. Cred ca cea mai buna solutie e energia geotermala, astfel ai tot timpul, aproape, o temperatura constanta in locuinta. Cel putin asta cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. poate se merita cu panouri cand erau subventionate 90%, acum cu banii aia nu se merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei care se plang de costurile mari sunt in general cei care nu accepta schimbari! Oameni conservatori, de cele mai multe ori trecuti de prima tinerete. Cel putin asa vad eu lucrurile. Nu cred ca o persoana deschisa la nou nu ar lua in calcul o varianta "verde".

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as merge pe panouri solare avand in vedere ca primesti subventii pentru casa verde.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu as alege panourile, pe o perioada lunga de timp salvezi foarte multi bani! Si mai esti si eco'!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu as alege o combinatie intre panouri fotovoltaice si turbina eoliana dar de unde atata fericire
    Partea de eco - vorba aia cu o floare nu se face primavara, probabil cand o sa fie obligatoriu pentru marii consumatori. In afara am vazut ca majoritatea firmelor se bazeaza pe panourile fotovoltaice pentru a reduce consuml de energie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu as merge tot pe panouri fotovoltaice..

    RăspundețiȘtergere
  8. Depinde si ce materiale constructii folosim atunci cand alegem sa termoizolam locuinta. Cand vine vorba de autonomie energetica, azi am pus mana pe o carte care prezenta pas cu pas cum se poate construi o turbina eoliana din lucruri ce se gasesc in jurul casei si nu mai sunt de folos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe langa partea eco mai vine si partea financiara. Cu astfel de alternative la energie platesti mai putin decat cu energia data de Electrica au enel. Am observat ca foarte multi si-au instalat panouri solare pe casa si nu cred ca s-ar fi raspandit atat de mult daca nu erau efecte pozitive! Asa ca bravo lor!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!