Norme discriminatorii ale Uniunii Europene

Discriminare cpe.ro
Exact asa cum spun si in titlu exista astfel de reguli, seturi normative sau orice act juridic emis, acceptat sau sugerat de Uniunea Europeana care discrimineaza. Din cate stiu eu Uniunea Europeana promoveaza egalitatea de sanse mai ales prin programele precum cele POSDRU ( Program Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane). De ce spun asta? Recent am fost in mijlocul unei discutii intre doi prieteni, amandoi calificati in meseria de asistent medical, cu ani multi de ingrijire medicala in spatele lor si foarte respectati la locul de munca pentru profesionalismul de care dau dovada in rezolvarea situatiilor mai delicate.
Ei bine acesti doi prieteni au incercat sa candideze la un program de calificare derulat prin fonduri europene, culmea tocmai prin cadrul POSDRU, dar au fost refuzati la inscriere. Sa elucidez misterul calificarii respective: cei doi prieteni lucreaza de cel putin 15 ani in cadrul Spitalului de Cardiologie din statiunea Covasna si fiecare are pe sectie cel putin 100 de persoane din categoria pensionarilor pe caz de varsta, adica batrani. Cei doi au dorit sa se califice prin acest program POSDRU, un proiect anume, in asistenta si ingrijirea batranilor la domiciliu. Cu ce ajuta asta? Ajuta mult avand in vedere ca suntem inconjurati de multi oameni simpli si incuiati care pentru simplul fapt ca faci un ban in plus sunt in stare sa te reclame si la Haga daca este posibil. Astfel ei au spus: ok, ne calificam pentru orice eventualitate, pot demonstra ca am calificare in acest domeniu si nu pot fi sanctionat cu nimic. Si acum surpriza surprizelor discriminatorii: nu pot fi acceptati sa urmeze cursurile din cadrul acestui proiect pentru ca sunt BARBATI. Da domnule, pentru ca sunt barbati, masculi, pentru ca au testosteron ca hormon dominant. Ce nu inteleg este tocmai acest fapt: Uniunea Europeana pompeaza foarte multi bani in POSDRU si dezvoltarea egalitatii de sanse si ma vad pus in situatia in care persoanele sunt discriminate pe baza de sex nu pe baza profesionalismului. In cadrul unui spital sunt calificati in asistenta medicala a batranilor si au voie sa isi practice meseria iar in afara serviciului nu? Unde este logica?

19 comentarii:

  1. Egalitatea in drepturi ar trebui sa fie valabila, dar din pacate in Romania nu se intampla acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar nu au citit care era grupul tinta al proiectului? Sunt proiecte speciale, pentru grupuri dezavantaje, femei, anumite etnii, etc. Nu este vorba de discriminare, pur si simplu fiecare proiect se depune spre aprobare in functie de cerintele din ghidul solicitantului. E complicat... Dar pot sa se calmeze, e foarte probabil sa se opreasca TOATE fondurile pentru proiecte, indiferent de POS

    RăspundețiȘtergere
  3. In Romania ne sunt incalcate in mod abuziv atatea drepturi :-j

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta este unul din sutele de exemple ale discriminarilor si abuzurilor la care UE le face...

    RăspundețiȘtergere
  5. Totusi, consider ca lucrurile merg inspre mai bine. In materie de discriminare, cazurile au scazut drastic, mai ales in mediul urban.

    RăspundețiȘtergere
  6. Egalitatea in drepturi ar trebui sa fie valabila,

    RăspundețiȘtergere
  7. Prin natura meseriei sunt scarbit de modul in care se compromit o parte din cei care administreaza aceste fonduri si in final tot noi pierdem ca tara...speram ca o data sa ne trezim.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate birocratia din Romania descurajeaza foarte multe persoane care doresc sa acceseze fonduri europene. Bariere peste bariere...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am mai auzit eu de discriminare, dar asta e deja de ras. Sau de plans daca stai sa te gandesti ca suntem in 2012 si suntem descuiati la mine, sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu ce sa zic. Am participat si eu la acest program si chiar am fost acceptat usor. In fine poate se mai intampla..

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu e chiar asa simplu pe cum pare, insa aceste persoane nu trebuie descurajate. In zilele noastre totusi nu trebuie sa ne mai mire niciun esec.

    RăspundețiȘtergere
  12. Egalitatea in drepturi ar trebui sa fie valabila peste tot si nu numai in Romania. Insa mai avem de lucrat cu totii la acest capitol.

    RăspundețiȘtergere
  13. Aline, daca imi permiti am sa incerc sa iti dau o explicatie din propria experienta. Cand Managerul de Proiect POSDRU vrea sa acceseze un fond, el depune documentati: x, y, z si printre altele si grupul tinta (cui i se adreseaza programul de calificare). In cazul prietenilor tai, ei au avut ghinionul sa dea peste cineva care a accesat un fond Mare si a declarat ca va instrui DOAR femei (care in UE sunt considerate DISCRIMINATE asa in general... de orice).

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai mai multe drepturi daca ai si mai multi bani.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa vedeti la someri ce alimente gratuite s-au dat de la Uniunea Europeana,asa de bine suntem vazuti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Diferentele astea vor exista mereu ,peste tot in lume.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!