Locuri de munca

Locuri de munca
Nu stiu care este treaba aceasta cu bunul simt la oameni. Pot spune ca unii au prea mult si din aceasta cauza sufera, altii isi bat joc de ei, profita si asa mai departe. Sunt unii oameni care au un bun simt comun, nu depasesc anumite limite si nici nu se lasa controlati de alti oameni lipsiti de scrupule. Si mai este acea categorie de oameni care nu are bun simt deloc. Oamenii acestia, fara gram de bun simt nu stiu a respecta nimic. Nu respecta omul, replica, locul de munca, transportul in comun.Oamenii fara putin bun simt uita faptul ca relatia cu apa este foarte importanta si in acelasi timp sanatoasa. Nu imi pot imagina niciodata sa merg murdar si mirosind a transpiratie la un interviu pentru locul de munca. Nu as lasa niciodata sa se vada ca din cauza caldurii curg apele de pe mine si mereu voi incerca sa minimizez impactul transpiratiei. Exista solutii sa poti controla acest lucru. In acelasi timp nu inteleg comportamentul lipsit de bun simt intr-un mijloc de transport in comun. Stai si te gandesti inainte de a pleca de acasa daca ai deranja involuntar persoanele de langa tine si mergi si te speli putin, dai cu deodorant, te stergi, te imbraci cu haine curate si abia apoi iesi pe usa. Nu ti-ar trece niciodata prin cap faptul ca mirosul tau nu este atat de placut pentru alti oameni? Ca poate de asta esti respins oriunde mergi pentru ca omul nu se poate apropia de tine? Ciudat comportament. Partea urata este ca acesti oameni cunosc acest lucru, stiu ca sunt marginalizati din cauza lipsei de igiena dar nu fac nimic in a schimba acest lucru. Se complac cu situatia sau aleg sa se planga de acest lucru. Doresc sa subliniez faptul ca am intalnit persoane care intr-un mod sigur au abordat un interviu pentru un loc de munca dar care au fost refuzati din start din cauza faptului ca mirosul urat era prea greu pentru a respira aerul din incapere si a fost rugat ca prima schimbare din viata sa fie igiena. In acelasi timp atrag atentia asupra faptului ca mijloacele de transport in comun le imparte si cu alte persoane si nu este singurul care trage pe nas combinatia chimica de substante si nu vor fi niciodata acceptati intr-un cerc social pana nu vor incepe sa fie mai curati. Nu trebuie sa fi un om cu un bun simt exagerat, trebuie doar sa ai bunul simt de a te spala pentru ca altfel nu ai dreptul de a te plange de faptul ca ai fost respins. Treaba este simpla. Stiu ca la un anume punct transpiratia barbatilor este privita ca un afrodisiac dar in cantitate prea mare taie cheful de orice ce... pana si cheful de respirat piere in compania unei astfel de persoane. 

Toata nebunia asta poate fi evitata cu un time management software. Sau dupa caz poti apela si la hr consulting. Incearca, va fi mai bine!

17 comentarii:

  1. Cam asa e! Spre norocul meu nu am in anturaj astfel de persoane, dar cand vine vorba de transportul in comun e o a devarata problema! Pur si simplu nu pot pricepe de ce se ajunge intr-o asemenea situatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul trebuie educat de cand e copil in spriritul bunului simt. Hainele nu tocmai curate, mirosul "corporal" reprezinta de fapt numai varful aisbergului unor probleme mult mai grave.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pune problema de educatie si de cei din jurul tau. Atunci cand nu te-a invatat nimeni ca e bine sa te dai cu deodorant si sa te speli zilnic, nu constientizezi necesitatea. Daca in jurul tau sunt doar muncitori care ... neglijeaza aspecte de bun simt, vei tinde sa te comporti ca ei, chiar daca ai fost bine educat. Si mai apare o conditie - posibilitatea. Sunt oameni care pur si simplu nu au conditii pentru o igiena corecta. Dar acestea din urma sunt totusi cazuri extreme...

    RăspundețiȘtergere
  4. Important este sa le atragem atentia celor din jurul nostru daca au astfel de probleme!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine ma "macina" o alta intrebare: oare ei nu simt si pe ei nu'i deranjeaza?!? Nu as putea intelege sa zica cineva ca se complace sau ca s'a obisnuit ca n'ai cum... Oricum, problema asta va fii vesnic... :|

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand am lucrat in Casino, personalul primea 50 USD pe luna pentru produse cosmetice

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti dai seama ca este vorba de cei 7 ani de acasa 60% si de nesimtirea lor 40%.

    RăspundețiȘtergere
  8. Transportul in comun este cea mai mare problema. Acolo am intalnit mirosuri greu de descris. Mai transpira omul insa una e transpiratia de caldura, emotie pe un om care nu e certat cu sapunul si altul e mirosul de oameni care cred ca baia corporala se face o data pe saptamana sambata! Serios...nu e o avere un sapun si cativa litri de apa pe zi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe aceasta tema se pot spune multe. Din pacate realitatea cruda este ca suntem un popor de nespalati. Transport in comun, colegi de servici, vecini...toti stim cate un nespalat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vara mersul cu transportul in comun este o aventura ... mai neplacuta. De asta si evit transportul in comun cat pot de mult, mersul pe jos este mult mai sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce bine ar fi daca toti ar gandi ca tine, de multe ori ma intreb daca genul asta de oameni chiar sunt nesimtiti si nu le pasa ca put sau nu isi dau seama....?!?

    RăspundețiȘtergere
  12. Conteaza foarte mult educatia si igiena care a avut-o atunci cand era copil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Macar la munca sa fim curati, acasa e treaba voastra.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nimeni nu e perfect dar incearca macar sa ai acel bun simnt daca vrei sa fii respectat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multi lucreaza de acasa. De exemplu unii creeaza scripturi ( trebe sa stii javascript )... Altii lucreaza in web design ( trebe sa stii CSS, HTML, etc)... Altii creaza logouri, bannere ( tre sa stii photoshop ) ... Depinde ce-ti place sa faci si de unde :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Pe langa ca trebe sa fac naveta in alt oras ca sa lucrez, nici macar nu gasesc un loc de munca... e bataie de joc... am facut o facultate degeaba :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Tine de igiena si de respect. Uneori de disponibilitate. Poate nu curge apa calda acasa iar lipsa de obisnuinta ii tine departe de apa rece.. ;-) Come on, te mumifici dandu-ti pe tot corpul cu spray anti-transpiratie si tot nu ai probleme din-astea. Cazurile extreme trebuie intelese, sunt oameni care transpira abundent fara sa poata controla. Deci e variabil, de la om la om.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!