Orientarea sexuala

Poate ca titlul suna putin abuziv dar uneori stau si ma intreb sincer oare in ce an suntem? Care este progresul tehnologic al nostru? Si cum ne ajuta aceasta libertate daca noi alegem sa gandim inchisi in aceeasi cutie, dupa aceleasi tipare si cu aceleasi prejudecati? Toata lumea a auzit despre situl youtube, cei cu acces la internet il acceseaza destul de des pentru orice tip de filmulet, videoclip si asa mai departe. Pe acest mare site, pe care se presupune ca ar trebui sa socializam prin posibilitatea de a comenta videoclipurile incarcate am observat un trend. Un trend foarte suparator, deranjant si care ma trimite cu gandul la oamenii fara creier care actioneaza pur si simplu din instinct pentru a supravietui si nimic mai mult. Spun asta pentru ca indiferent de limba in care comenteaza orientarea sexuala se pare ca prezinta o problema pentru multi. Daca ar fi sa traduc o reactie ar suna cam asa: "Canta bine dar pacat ca e gay" sau "Are voce si melodia e faina dar e homosexual". Poate ca biserica nu accepta aceste devieri de la comportamentul lasat de Biblie sau comportamentul generic acceptat de barbat-femeie si nici o alta combinatie posibila in matricea asta mare dar sunt si ei oameni si sincer incep sa imi pierd increderea complet in umanitate cand vad artisti reali nu umflati de agentiile de publicitate care isi pierd din valoare tocmai datorita orietarii sexuale. Cel mai celebru exemplu pe care il pot da este cel al lui Freddie Mercury, solistul trupei Queen, un om cu o voce deosebita si iubit de generatii intregi pentru ale sale melodii "Love of my life", "The show must go on", "Bohemian Rapsody", "We will rock you" si multe altele. Cand pui deoparte arta pentru a judeca omul avem o problema. Daca pastram acest tipar de prejudecati putem spune la fel despre Mozart care a fost membru mason sau putem sa ne punem o intrebare sincera despre Beethoven: de ce a compus muzica din moment ce era surd? Presimt ca lumea se bazeaza prea mult dupa tipare incat dispare critica reala, constructiva si apare din nou extermismul religios de tip inchzitie. Sper numai sa nu revenim la spanzurari si arderi pe rug pentru ca un om are idei geniale dar prefera altceva decat majoritatea. Un mare geniu a spus cateva cuvinte care ar trebui sa ridice semne de intrebare la un asemenea comportament: "daca judeci un peste dupa abilitatea de a se urca in copac vei trai cu impresia ca acesta este inutil" (Albert Einstein).

45 de comentarii:

  1. eu tot nu reusesc sai inteleg pe cei care-si schimba sexul, decat daca au fost hermafroditi la nastere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Alin, doresti sa faci schimb de link cu:
    Adresa: http://cinemasas.ro
    Titlu: Faze de Ras
    eu te-am trecut la mine

    Multumesc, O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de ce lumeaa este asa reticenta. Poate pentru ca si Biserica tipa sus si tare ca e impotriva homosexualitatii. Ideile se schimba, in timp. O sa inteleaga pana la urma ca fiecare este liber sa iubeasca pe cine vrea, persoana de sex opus sau nu, si trebuie sa le fie respectate alegerile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu personal nu am nimic cu homosexualii, dar nu-i suport. De ce? Pentru ca ne fura barbatii. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai suntem in stare sa apreciem nimic. Cautam defecte, partea urata a lucrurilor, vedem doar jumatatea goala a paharului. Tine de educatie faptul ca nu suntem in stare sa apreciem valori acolo unde exista.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru prima data sunt de acord cu Gigi Becali care a comentat dur despre Lady Gaga si a spus ca nu este de acord cu venirea ei in romania ptr ca ea incurajeaza homosexualii/ schimbarile de sex si chestiile astea dezgustatoare ..

    RăspundețiȘtergere
  7. Cei care isi schimba sexul cred ca sufera de vreo boala psihica..

    RăspundețiȘtergere
  8. eu tot nu reusesc sai inteleg pe cei care-si schimba sexul, decat daca au fost hermafroditi la nastere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vis'a'vis de comentariile care nu sunt strict legate de muzica, inseamna ca nu au capacitatea de a aprecia sau pur si simplu nu se pricep, insa vor sa fie si ei "activi" acolo! Cat despre schimbarea de sex, s'au facut cercetari si se spune ca nu sunt influentati de nimeni ci pur si simplu aceste diferențe apar datorită acțiunii hormonilor asupra creierului fătului, în timp ce acesta se află în uterul mamei sale. Sa nu mai spunem ca homosexualitatea "dateaza" de secole, nu de ieri de azi de cand s'au apucat unii si altii sa comenteze!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt curios cand o persoana isi da seama de orientare... cam la ce varsta.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu is curios de ce-i asa important ce face altcineva? Daca un homosexual iti face avansuri il poti refuza la fel de frumos cum refuzi o femeie grasa cu mustata. Nu prea inteleg ce e asa deranjant la toata treaba asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. A mai spus cineva sus o chestie draguta : cum refuzi o grasa cu mustata, refuzi si un gay ! Si are in totalitate dreptate. Si o poveste : eram cu un prieten la unirii, in parc, si ne-am asezat pe singura banca libera, pe care o imparteam cu alti doi oameni la vreo 35-45 ani, care nu erau romani. Si stateam noi si vorbeam si la un moment dat il vad pe unul dintre ei ca-si pune piciorul peste celalalt si suge din paiul paharului cu suc maxim de senzual. I-am facut semn prietenului meu si maxim de oripilati ne-am ridicat si plecat. Si nu a fost nimic maxim de urat, ci doar ne-au atentionat, in cazul in care imparteam aceleasi orientari, eram si doi baieti, nu de alta. Deci, nu e mare chestie, si daca nu ne acceptam noi, intre noi, cine sa ne accepte. Fii schimbarea pe care-o vrei in oameni, cre'ca Ghandi a zis-o p-asta :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu pot sa cred ce citesc aici!!! Parca suntem in era glaciara, fraaate. Ce tot intereseaza pe unul si pe altul ce faci tu. (nu sunt gay sau altceva), dar ma dispera la culme sa vad tot felul de oameni "open minded"...

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu unul sunt de acord cu gay-ii si bi-sexualii si toate celelalte. Pot sa isi pastreze orientarile sexuale, pot sa le stiu, atata timp cat ei nu ma deranjeaza pe mine din acest punct de vederem totul e ok.
    Sunt oameni, au cap pe umeri, prefera ce vor ei si fac ce vor... insa nu dupa crestinism sau legi de astea te iei... daca te legai de ceva, te legai de faptul ca asa ar fi normal in legea firii, deoarece cum altfel se inmulteste o rasa ? Ti se pare ca omul este o specie asexuata ? Asta este singura chestie care imi pune semnul de intrebare...
    Da, in acelasi timp stiu ca sunt si animale de oameni care isi abandoneaza propriul copil si pe care ei l-ar putea adopta... insa daca nu e copilul tau, nu se schimba anumite lucruri in tine, care te face sa fii si mai apt in a fi tata/mama.
    Plus va fi dificil pentru acel copil ca sa aiba mama si tata de acelasi sex... din privinte sociale ma refer.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca omul are valoare,jos palaria.N-am nimic cu nimeni atata timp cat ceea ce face nu ma afecteaza.

    RăspundețiȘtergere
  16. n-am nimic cu oamenii astia ;)

    eu imi vad de treaba mea. . .

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu nu pot sa inteleg cum poti frate sa renunti la o femeie pentru un barbat, adica stati fratilor adica sa se suie ala pe tine cu parul de pe burta, graznic, wow:)) !

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu nu iau in seama deloc orientarea sexuala a oamenilor din jur. Una din prietenele mele cele mai bune e pe invers si atata timp cat partenera o face super fericita ma bucur pentru ea enorm. DAR consider ca a fii pe invers are cauze externe..atat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am citit cateva din comentariile de mai sus si m-am intristat. Chiar traim intr-o lume unde oamenii sunt judecatii pentru ceea ce sunt si nu pentru ceea ce fac. Nu va ganditi ca traim intr=o lume unde normalul este stabilit de o majoritae si nu fiecare individ se poate acomoda la acea normalitate. Da, sunt de acord ca nu e firesc sa fi gay insa nu cred ca oamenii acestia merita jupuiti si pedepsiti. Nu avem cum sa ii intelegem si mai ales sa ii judecam. Noi, restul, nu suntem asa insa uite ca "gradina domnului" e mare si multi incap in ea. Mai bine judecati oamenii dupa actiunile lor nu dupa orietarile religioase, etnice, politice sau sexuale. In caz ca nu v-ati dat seama tocmai ati incalcat unul din drepturile omului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Orientarea sexuala tine foarte mult de educatia de acasa si de anturajul cu care umbla persoana respectiva

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai dreptate Dan. Conteaza foarte mult si educatia primita, dar si mediul in care ai copilarit.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu nu pot sa inteleg pe cei care fac acest lucru, sa renunti la o femeie pentru un barbat, wow...

    RăspundețiȘtergere
  23. Fiecare are modul său de gândire și fiecare are orientările sale sexuale. Dacă iei și-au găsit alinarea în brațele unui bărbat nu văd unde ar fi problema ?
    Din punct de vedere ortodox este o problemă destul de gravă dar ținând cont de lumea în care trăim orice este posibil

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu nu am nimic cu homosexuali doar daca stau in cuibusorul lor. Drepturile homosexualilor in ziua de azi sunt prea mari mai ales in Anglia

    RăspundețiȘtergere
  25. Multa lume o considera o boala. O dereglare a celulor si eu cred la fel.

    RăspundețiȘtergere
  26. Si eu sunt de aceeasi parere. Homosexualitatea e o delegrare hormonala si psihica...

    RăspundețiȘtergere
  27. De articolul asta imi aduce aminte de Filmul Tropic Thunder cu Robert Downey J si e o faza cu un Gay - ""Man, everyone`s gay once in a while!" :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Sincer sa fiu nu am nici o problema cu cei care au alte orientari sexuale decat cu pedofilii , daca x e gay / necrofil / zoofil sau altele de genul acesta nu inteleg de ce ar trebui sa-l judecam cat timp isi face treaba la el in "ograda" ....

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu am sa inteleg niciodata asa ceva !

    RăspundețiȘtergere
  30. o parere interesant...eu personal n-am nimic cu astia pe invers...treaba lor fiecare cu orientarea lui...dar mi se pare ciudat totusi:)

    RăspundețiȘtergere
  31. Stigmatizam oamenii doar pentru ca nu sunt ca noi. Dar noi suntem perfecti? Nu vrem sa fim educati, nu vrem sa fim civilizati, ne place aceasta ignoranta in care traim si care...cat de jos ne poate trage?

    RăspundețiȘtergere
  32. Niciodata nu o sa discriminez o persoana numai dupa orientarea sexuala, dar nici nu cred ca ar trebui incurajata si promovata ideea de gay.

    RăspundețiȘtergere
  33. Pareri interesante dar cum ar fii daca un prieten bun cu care te duci la fotbal, iti petreci timpul, si asa mai departe ai afla ca este gay. La o betie gravaa se destainuie cum l-ai privi?

    RăspundețiȘtergere
  34. Dar atunci de ce e normal sa zic "mama ce buna e aia"====, Daca este acceptat atunci pot sa zic side ala ca e gay, nu?

    RăspundețiȘtergere
  35. E mai bine sa nu stim de orientarea sexuala a ciuva atunci .

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu perosnal iubesc barbatii gay, nu in modul in care si-ar dori ei, dar ii iubesc pentru ca raman mai multe femei pentru mine:) More pussy for me!

    RăspundețiȘtergere
  37. Fiecare este liber sa iubeasca pe cine vrea, ce este asa greu de inteles, oricum toti ajungem intr-un final pe pamantul asta.

    RăspundețiȘtergere
  38. Cred ca îsi dau seama de orientare dupa 8 ani incolo.

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca trebuie sa judecam, este normal sa judecam fiecare detaliu separat si doar cand au legatura unele cu altele atunci sa judecam lucrurile la gramada. De exemplu, pot aprecia calitatile muzicale ale unui artist independent de orientarea sexuala, dar in acelasi timp pot judeca mesajul general transmis de artist cunoscand aceste detalii intime.
    Pot spune ca el are o voce frumoasa, ca interpreteaza super, dar daca mesajul lui promoveaza anumite aspecte legate de convingerile si orientarile lui sexuale, am tot dreptul sa nu-l aleg pe lista cantaretilor de la nunta mea... nu?

    RăspundețiȘtergere
  40. Majoritatea gaylor au avut probleme in copilarie. De acolo pleaca totul :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Oamenii care au ajuns la un nivel suficient de inalt de apreciere din partea celorlalti nu mai sunt judecati dupa orientarea sexuala. Cel mai bun exemplu este chiar Freddie Mercury despre care ai scris chiar tu. Ceilalti, care sunt jos sau, in cel mai bun caz in urcare, sunt vazuti diferit pentru ca restul lumii, normalii, nu vor ca acestia sa reuseasca sa treaca si peste acel pas al aprecierii la nivelul cel mai inalt. Uite, un alt exemplu care merita blamat: Michael Jackson si schimbarea culorii pielii lui sau procesele de pedofilie. Ar fi trebuit judecat pentru astea, nu? Si totusi lumea a apreciat ceea ce a dat lumii, lasand la o parte apucaturile lui.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!