Despre carti

Despre carti filosofie
Dupa cum se observa cartile sunt un subiect destul de des abordat pe acest blog. Acum nu voi recomanda nici una, nu voi prezenta nici un titlu sau vreun autor. Acum voi scrie despre cartile pe care le citim degeaba. Stiu. Suna foarte urat dar sunt si asemenea carti. Sunt carti care le citim degeaba, le citim dar nu gasim nici un mesaj in ele sau le citim numai sa ne ocupe timpul. Recent din lipsa de alta ocupatie am acordat din nou mai multa atentie acestui hobby, lectura. Am citit mult, am terminat carti, am cautat altele, am reluat alte carti din biblioteca personala si tot asa. Din (ne)fericire am dat peste o carticica, subtirica si cu o coperta destul de lucioasa si am spus ca o citesc daca tot mi-a picat in mana. Am citit cateva pagini, am adormit. M-am trezit am mai citit cateva pagini am adormit din nou. Cu mare greutate am reusit sa o termin si la final gasesc descrierea autorului, a cartii respective si mi-am dat seama ca practic mi-am irosit timpul degeaba pentru ca nu am gasit nimic nou, nu este explicat nimic fiind doar un amalgam de termeni filosofici dar care nu se leaga unul de altul. Cartea asta se vrea a fi una didactica, una mareata pe care sa o porti tot timpul cu tine si sa citezi filosofie din ea. A se retine termenul "se vrea". Cartea apartine unui profesor al unei universitati (dis)creditate si pentru a lua titlul de doctor a aruncat cateva cuvinte in 100 de pagini si pac este gata cartea, am adus o noutate in comunitatea stiintifica iar de acum sunt doctor in domeniu. Eu ca cititor nu regret in sine cartea ci timpul pierdut in a lectura ceva care nu are sens, nici pentru mine, un amator, dar nici unui critic adevarat de litere. Indiferent de inclinatiile politice sau religioase, credinte sau calificari profesionale, decat sa faci o treaba jalnica pentru a primi un titlu onorific mai bine pastreaza mandria si orgoliul pentru un produs de o calitate mai buna, o calitate demna de titlul de "doctor".

12 comentarii:

  1. Cand am vazut titlul articolului, m-am gandit fix la filmuletul ala cu "carti" al celor de la Sector 7 :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum de ai avut rabdare sa o citesti pana la capat? Eu nu as putea sa trec de jumatate si sa nu am nimic interesant de aflat din pagini. Citesc foarte mult, mai bine zis citeam foarte mult, si cel mai tare lucru la o carte mi se pare 1.mirosul si 2. exista acele carti pe care nu le poti lasa din mana. Am avut parte de cateva carti pe care le-am citit pe nerasuflate. Asta mi se pare magia unei carti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Crede-ma am stat pret de cateva minute sa ma gandesc daca trebuie sa comentez cumva acest articol...ciudat este ca mai nimic nu-mi venea in gand;ceva punctual nu gasesc insa te rog sa- mi comunici si mie titlul acelei carti,nu de alta de am destui ani si de viata si de lectura in spate ca sa spun ca pana acum nu mi s-a intamplat acest lucru...as vrea s-o citesc si eu pentru ca da, intr-adevar ar fi interesanta o carte care nu-ti transmite nimic,dar chiar nimic...!

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil ca era vreun coleg de-al domnului Ponta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, nu ma mira ceea ce spui, este foarte probabil, in conditiile un care apar tot felul de teze de doctorat plagiate ... multi vad dar putini pricep.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inclin sa cred ca o carte plagiata nu este, in mod necesar, si o carte proasta. In mod cert, nu este 100% originala. Nu o sa te apuci sa scrii, de exemplu, ca ai fost la strand si peroxidul de hidrogen era prea rece, doar pentru a evita termenul "apa", atat de folosit, vai!, de alti autori inaintea ta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este o problema cu cartile scrise nu din pasiune sau din nevoia de a impartasi cu ceilalti ceea ce ai acumulat in domeniul tau, ci din nevoia de a bifa una dintre cerintele pentru obtinerea unui post/salariu mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic ca sunt si carti de calitate pe care n-ar trebui sa citim, pur si simplu pentru ca nu ne intereseaza, si nu vom avea nevoie de informatiile respective niciodata.
    E interesant ca de cand cartile si informatia au devenit si mai accesibile, lumea citeste mai putin, desii se pot citi carti si pe laptop, nu neaparat trebuie sa fie din hartie. Cititi cartea Q'vadis - merita, filmul nici nu se apropie de roman.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt total de acord cu tine. Mi-am luat teapa cu cateva carti unde speram sa gasesc ceva interesant pana la final, dar pana la urma s-a dovedit ca le-am citit degeaba. Acum inainte sa citesc o carte imi place sa o rasfoiec inainte si sa caut si opiniile altora care au citit pentru a-mi faceo idee daca merita sau nu sa citesc acea carte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand am vazut titlul articolului, m-am gandit fix la filmuletul ala cu "carti" al celor de la Sector 7 :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Decat sa te uiti la tot felul de cancanuri sau wowbizuri, mai bine citesti o carte... Dar multi prefera paparazii si de aia tara noastra e unde e....

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!