Imi plang orasul

M-am gandit azi toata ziua la acest articol. Si nici acum nu stiu daca il scriu in forma corecta! Fara vreo urma de ipocrizie spun cu regret ca iubitul meu oras si-a pierdut primarul. Lorincz Zsigmond, primarul statiunii Covasna, a murit vineri dimineata in urma unui infarct. Vestea m-a socat foarte tare si cu multa parere de rau toata imaginea asupra Covasnei s-a innegrit! Odata cu acest primar, iubit, popular si dedicat muncii sale cum nu cred ca a mai facut-o vreun primar pana acum, s-au dus foarte multe proiecte, foarte multe prietenii, foarte multe ocazii de a dezvolta si foarte multe oportunitati oferite de acest umil om comunitatii sale! Ca orice om si el avea defectele lui dar cauta sa vina in contrapartida cu lucruri bune. Si a facut, a lucrat si a cautat cele mai bune solutii ca acest mic orasel sa se dezvolte incet, durabil si sigur! A cautat modalitati prin care sa ridice nivelul de trai, oportunitati prin care sa ofere o lectie de turism in zona, modalitati sa rezolve problemele orasului atunci cand administratia centrala ii inchidea usile. Nu a cautat niciodata sa ne bage in sapa de lemn, sa faca promisiuni pe care sa le uite sau sa trateze cetatenii diferit in functie de etnie, religie, orientare politica si asa mai departe. Un om mare, cu proiecte multe, cu multa ambitie si cu foarte multa iubire pentru aceste meleaguri. A castigat al doilea mandat de primar cu un scor imens, lumea avea incredere in el pentru canu si-a uitat niciodata promisiunile. A privit asupra Covasnei si a cautat sa ne calauzeasca spre lumina, spre dezvoltare, spre bunastare.

Acum nu mai este, a murit, si-a lasat in urma trupul dar si multa durere! Il regret, il plang, pe el si pe orasul meu! Tot odata doresc sa laud toti comerciantii, magazine si colaboratori care din respect au arborat drapelul negru de doliu! Tot orasul il plange! Partide, prieteni, cunostinte, cetateni, alegatori, colaboratori, asociati! Toti sunt alaturi de familia indurerata!

Dumnezeu sa te odihneasca in pace domnule Primar. Sa iti fie somnul usor si netulburat de realitatea crancena ce ai lasat in urma! 

6 comentarii:

  1. un articol cum nu am mai vazut de mult timp

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu personal nu l-am cunoscut pe domnul primar, dar numai lucruri bune am auzit despre el. Domnul primar merita un astfel de articol. Sa speram ca urmasul lui va avea exact acelasi calitati bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Printre putinele articole pe acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  4. E bine sa mai auzi si despre primari care intr-adevar sunt iubiti de comunitate. Publicare acestui articol era un gest foarte frumos. Pana acum n-am citit niciodata un articol in care un politician sa fie asa de mult apreciat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ati avut noroc de un primar care sa tina si cu urbea, nu doar cu el insusi. Daca ar fi fost toti la fel, am fi avut probabil orase frumoase precum cele din Franta, Germania sau alte tari decente. Poate mostenirea ii va fi preluata de un primar la fel de dedicat.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!