Viteza de reactie

Viteza de reactie
Am citit ieri in presa locala ca Inspectoratul General de Politie Roman (IGPR) lucreaza la un nou proiect de reglementare interna prin care doreste sa interzica notificarea presei in timp real de evenimente, accidente sau alte informatii emise rapid prin sms de catre colegii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU)! Cum functiona treaba? ISU trimitea sms pe numerele de telefon ale jurnalistilor acreditati de institutie in legatura cu ultimele evenimente intamplate sau actiunile aflate in desfasurare pentru cei care doresc si material foto-video pentru ziar, radio sau tv. Domnii mari din IGPR se opun acum acestei practici motivand faptul ca jurnalistii de cele mai multe ori ajung mai repede la locul faptei decat echipajele de politie "patrunzand in spatiul de ancheta deteriorand sau distrungand involuntar materialele ce pot fi folosite drept proba". La prima lecturare am ramas nedumerit si cu o fata serioasa gandindu-ma la neseriozitatea jurnalistilor care ar face asa ceva, la nepasarea lor de ancheta si la obstructionarea justitiei de catre acestia. La urmatoarea lecturare mi-am dat seama de adevarata informatie din textul respectiv: "jurnalistii de cele mai multe ori ajung mai repede la locul faptei". Din toata propozitia asta eu inteleg faptul ca la primirea sms-ului jurnalistul a si plecat sa adune informatii dar ajunge mai repede acolo decat Politia care vorba aia, merge cu viteza prin oras, girofar, prioritate, toate cele. Din punct de vedere logic cei de la Politie primesc informatia mult mai devreme decat jurnalistii prin intermediul serviciului de apel unic de urgenta 112 si pot pleca imediat in caz de probleme grave astfel incat sa sigileze zona pentru a incepe cat mai curand ancheta. Partea proasta este ca nu se intampla asa. Mai stau de vorba, mai asteapa un telefon, mai fumeaza o tigara si abia apoi se gandesc sa se deplaseze la locul faptei, incidentului, lasand practic jurnalistului fereastra necesara sa ajunga primul. Partea si mai trista este faptul ca IGPR incearca sa se spele de incompetenta aruncand vina in curtea jurnalistilor acuzand colegii de la ISU care se pare ca isi fac treaba bine, repede si la timp. ISU se pare ca nu are probleme sa trimita in timp util echipajele de interventie dar Politia nu. Unde este problema si de ce sunt dati la o parte cei care incearca sa isi castige o paine documentand un incident?

83 de comentarii:

  1. foarte tare articolul...traim in Romania din pacate

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam asa se intampla.. nu prea avem ce face..

    RăspundețiȘtergere
  3. "jurnalistii de cele mai multe ori ajung mai repede la locul faptei decat echipajele de politie"...pai sa ajunga ei inaintea jurnalistilor :)

    RăspundețiȘtergere
  4. asa ar fi logic sa ajunga mai repede dar de obicei ajung prea tarziu

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai citit printre randuri exact purul adevar din aceasta stire. Sunt de acord cu tine 100% ca atunci cand primesc sms-ul cu interventia, stau sa-si termine gogoasa

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte trist ca se pot intampla asemenea lucruri intr-o tara europeana. Politia peste tot ar trebui sa fie de incredere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este de plans faptul ca in loc sa devina politia mai performanta si sa fie gata de actiune mai repede boicoteaza accesul presei. Presa, care uneori, pentru o stire buna nu mai tine cont de nici o restrictie.

    RăspundețiȘtergere
  8. As fi foarte curios sa vad un caz de urgenta preluat de politie, creca e de plans. Avem un sistem deurgente bine pus la punct datorita lu Arafat, si probabil e prea bine si confortabil la politie ca sa se deranjeze cineva sa puna lucrurile la punct.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-ar fi si rusine, ca reprezentant al IGPR, sa mentionez asemenea argumente. Politia sa puna mana sa isi eficientizeze angajatii! Stii ce ar fi frumos? Sa se faca o comparatie intre jurnalisti si ambulante. Daca tot jurnalistii ies in avantaj, sa fie domnule platiti suplimentar si sa invete sa dea primul ajutor :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa stii ca nu suntem singura tara in care jurnalistii ajung mai repede la locul unui accident.

    RăspundețiȘtergere
  11. La felul la care jurnalistii se baga peste tot, cred ca este o initiativa buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiam despre aceste proceduri prin care sunt anuntati jurnalistii . Presupun ca nu este vorba doar de distrugerea de probe ci poate de distrugerea " imaginilor " oamenilor mai "importanti" din tara noastra draga si frumosa .

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu cred ca este o initiativa buna...

    RăspundețiȘtergere
  14. Misto treaba, si banuiesc ca era pe baza de spaga toata treaba? Ca jurnalisti sunt deja prea multi...

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu cred ca mai apare o alta problema: de exemplu daca un mare sef din politie/guvern/interlop etc este implicat intr-un accident in care este vinovat si jurnalistii ajung primi acestia vor relata adevarul si va fi destul de greu de spalat respectivul.

    Daca ajunge prima politia aceasta poate intervenii pentru a schimba putin realitatea ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. E o idee buna însa poate veni cu doua tăișuri. Prezervarea cazului dar și sabotarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  17. Politia la noi in tara oricum e lenta. Macar jurnalisti ajung acolo sa isi castige o paine. Asta e tara in care traim trebuie sa ne multumim cu ce avem.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ar fi binevenit un Arafat si la politie !

    RăspundețiȘtergere
  19. Cam asa sunt toti nu doar politia. Si la salvare e cam acelasi lucru

    RăspundețiȘtergere
  20. Ca sa folosesc cuvantul tau, dupa o imediata "lecturare" putem trage concluzia ca politia din Romania "doarme in post" , daca ar fi legile si regulile interioare mult mai drastice, unele accidente nici nu ar mai avea loc fiind evitate de logic si competenta acestor politai !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Din punctul meu de vedere politia a fost intotdeuna neasumata fata de cetatean ca si organ de ordine. Ma gandesc aici la oamenii care lucraza efectiv in sistem si la faptul ca nu au constiinta faptului ca, in fond, ei "servesc patria" si nicidecum nu sunt in serviciu ca sa se simta bine. Ei mai isi permit asta deoarece majoritatea celor cu care au de-a face sunt la un nivel care inghit usor si nu-si permit sa reactioneze aparandu-si dpreturile chiar in instanta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Destul de interesanta si cat se poate de reala observatia facuta de tine si din pacate tara asta in care traim recupereaza timpul pierdut in perioada Ceausista cu pasi prea marunti

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu este relativ deoarece noi nu avem cum sa aflam ce zone sunt restrictionate datorita accidentelor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cam asa sunt toti nu doar politia. Si la salvare este la fel, deci nu va mirati.

    RăspundețiȘtergere
  25. E de toata jena politia romaniei, numai sa nu ajungi la mana lor ca-ti rezolva cazul in 100 de ani

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca presa exagereaza. Gasesc si ei o astfel de situatie si se comporta de parca mereu este la fel.

    RăspundețiȘtergere
  27. Au interzis asta ca sa nu ii mai faca pe politisti de ras jurnalistii care ajung inaintea lor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sa te mai bazezi pe politie,salvarea....poate ar fi bine sa faca schimb cu jurnalistii daca tot sunt primii!

    RăspundețiȘtergere
  29. E foarte trist ca se pot intampla asemenea lucruri intr-o tara europeana. Politia peste tot ar trebui sa fie de incredere.

    RăspundețiȘtergere
  30. Va spun sincer ca ma gandesc sa plec din tara asta si unul dintre motive e lipsa sigurantei. Cu asa politie, medici...etc nu ai liniste.

    RăspundețiȘtergere
  31. Am multi prieteni prin Europa si SUA si cand imi povestesc despre politie si medici am impresia ca fabuleaza,mi se pare ireal. Sa mai stai pe-aici?!

    RăspundețiȘtergere
  32. Trebuie sa recunoastem ca avem politie buna. Mult mai buna fata de cum era in anii precedenti...Sper sa fie mai seriosi in cativa ani. Cat despre jurnalisti...ii respect, le respect munca dar uneori trebuie sa recunoastem ca se baga prea mult in unele treburi. Va doresc o zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
  33. Deci daca se intampla ceva si suna cineva la 112, primul lucru pe care il facea Politia era sa trimita un SMS catre presa?

    Ma gandesc ca ar fi trebuit sa verifice si ei, sa vada ca nu e vb. de o gluma sau ceva. Caz in care cineva de la Poltie deja ajunsese acolo si putea confirma veridicitatea evenimentului.

    P.S. Nu lucrez la Politie :-))

    RăspundețiȘtergere
  34. mai trebuie sa termine si ei tigara si dupa trec la treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  35. S-ar parea ca nu doar la noi functioneaza asa... Imi amintesc ca am vazut in urma cu ceva vreme afirmatia unei personalitati (sportive, cred) din SUA care zicea ca e gata sa parieze ca daca suna simultan la Politie si la Pizza Delivery, primul ajunge baiatul cu pizza :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Intr-un fel, e de inteles... Politistul, daca ajunge cu 10-20 minute intarziere, tot banii aia si-i ia. Reporterul, daca nu a ajuns inaintea celorlalti reporteri, risca cel putin o sapuneala din partea sefilor lui, daca nu chiar un stagiu de documentare la birourile fortelor de munca ;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Ce sa zic.Creca asumarea responsabilitatii ee problema.Asta ee si problema in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  38. Pacat ca s-a ajuns asa, adevarul e ca de cele mai multe ori jurnalistii ajung mai devreme decat Politia Romana. Eu sper ca acest lucru sa va schimba.

    RăspundețiȘtergere
  39. Sper sa fie mai seriosi in cativa ani. Cat despre jurnalisti...ii respect, le respect munca dar uneori trebuie sa recunoastem ca se baga prea mult in treburile altora.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cu asa politie, medici...etc nu ai liniste.

    RăspundețiȘtergere
  41. foarte greu ajunge politia sau salvarea... pizza ajunge mai repede :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Serviciile romane sunt de toata jena! Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  43. Deci asa ajung jurnalistii la locul accidentelor inaintea politistilor. Primesc informatia prin sms in timp ce echipajele stau la coada ca sa primeasca prin statie. Limpede ca buna ziua.. ;-) Lasand gluma la o parte, serviciile se misca destul de bine, atat salvarea cat si politia, si in cele doua cazuri in care a trebuit sa le solicit interventia au fost foarte ok dpdv profesional.

    RăspundețiȘtergere
  44. Sa dea Dumnezeu sa iti moara cineva si sa afli asta de la un dobitoc de ziarist! In tarile civilizate ziaristii nu transmit identitatea victimelor si nic amanunte privind ceea ce s-a intamplat decat cu acordul politiei.

    RăspundețiȘtergere
  45. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  47. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  49. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  50. Machiaj mireasa in bucuresti, machiaj profesional

    RăspundețiȘtergere
  51. fotograf profesionist din bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  52. fotografii cu stefan banica jr, concerte din bucuresti si din tara

    RăspundețiȘtergere
  53. Consultanta gratuita la domiciliu. Contactati-ne acum pentru cea mai buna oferta de perdele si draperii

    RăspundețiȘtergere
  54. Perdele si draperii profesionale la preturi avantajoase.

    RăspundețiȘtergere
  55. http://www.baciomusic.ro/formatie-nunta/
    formatie nunta formatie nunta formatie nunta formatie nunta formatie nunta

    RăspundețiȘtergere
  56. trupa nunta trupa nunta trupa nunta trupa nunta

    RăspundețiȘtergere
  57. muzica nunti muzica nunti muzica nunti muzica nunti muzica nunti

    RăspundețiȘtergere
  58. formatie nunta formatie nunta formatie nunta formatie nunta formatie nunta

    RăspundețiȘtergere
  59. desfundari canale desfundari canale desfundari canale desfundari canale desfundari canale desfundari canale

    RăspundețiȘtergere
  60. reparatii instalatii reparatii instalatii reparatii instalatii reparatii instalatii reparatii instalatii reparatii instalatii

    RăspundețiȘtergere
  61. desfundari canale desfundari canale desfundari canale desfundari canale desfundari canale desfundari canale

    RăspundețiȘtergere
  62. Formatie Nunta Trupa nunta muzica nunta, nunti si botezuri in Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Tg Jiu si alte Orase. Tel: 0723906517

    RăspundețiȘtergere
  63. Dacă îți dorești tricouri personalizate exact pe gustul tău, FansPage este magazinul online de care ai nevoie. Prin tehnicile pe care le utilizăm reușim să satisfacem orice preferințe, poți alege modelele noastre sau grafica / poza proprie.

    RăspundețiȘtergere
  64. Stefan Banica in Concert - Foto by: Vali Greceanu
    Stefan Banica in Concert - Foto by: Vali Greceanu
    Stefan Banica in Concert - Foto by: Vali Greceanu

    RăspundețiȘtergere
  65. Concert Photography
    Cool Tips for Concert Photography by Vali Greceanu Official Photographer of Stefan Banica

    RăspundețiȘtergere
  66. Personalizează-ți tricoul cu imaginea, motivul sau textul tău propriu. În zilele calde de vară nu există ceva mai plăcut decât să stăm afară, la soare!

    RăspundețiȘtergere
  67. Esentele din produsele noastre sunt realizate de catre companiile specializate, aceleasi care furnizeaza esente pentru casele de parfumuri si parfumieri.

    RăspundețiȘtergere
  68. Ne place sa ne implicam in procesul de educare a pasionatilor de fotografie. Pentru ca va … Nu se adreseaza evenimentelor.
    Fotografia de natura pe intelesul tuturor se adreseaza tuturor pasionatilor de … de „aur” venite de la cei mai renumi si fotografi profesionisti din Marea Britanie.

    RăspundețiȘtergere
  69. Persoana juridica autorizata ca operator RSVTI pe langa cele enuntate mai sus mai are are urmatoarele obligatii specifice:
    a) transmiterea catre ISCIR a datelor de identificare ale operatorului/operatorilor RSVTI desemnat/desemnati pentru fiecare detinator/utilizator;

    b) verificarea ca operatorii RSVTI nominalizati sa respecte obligatiile prevazute la alin. (2) si cele din prescriptiile tehnice aplicabile;

    c) informarea în scris a ISCIR, în termen de 15 zile, asupra oricaror modificari ale conditiilor care au stat la baza eliberarii autorizatiei;

    d) sa nu permita desfasurarea activitatii cu operatori care nu detin la momentul efectuarii activitatii de supraveghere tehnica o autorizatie valabila.

    RăspundețiȘtergere
  70. Oare care este primul lucru care conteaza cand se vorbeste despre mancare? Noi am spune gustul. Dar care este al doilea care contează pentru bucureșteni, când vine vorba despre masă? Poate prețul?

    RăspundețiȘtergere
  71. Cine suntem noi, și de ce vorbim despre gust și preț laolaltă? Noi suntem Primo Fast Food, lanțul de reastaurante tip fast food, unde calitatea produselor primează, iar prețul este întotdeauna cel corect. Coincidența face că prețul este unul, și anume, mic

    RăspundețiȘtergere
  72. Servicii de operator RSVTI in Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  73. Cum ar trebui sa fie Machiajul de mireasa facut de catre un make-up artist

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!