Pasiuni transformate

Zilele trecute am vizitat o prietenă veche. M-a invitat la un ceai în atelierul ei, unde diverse materiale sunt transformate în accesorii elegante de purtat. În timp ce povesteam, se agita prin încăpere, deschizând cutii și arătându-mi bijuterii, broșe și mărțișoare ce urmau să fie trimise spre a încânta doamne și domnișoare din diferite părți ale țării. Mi-a arătat apoi câteva din materialele pe care le preferă, mărgele și perle din sticlă, diverse elemente metalice frumos lucrate, lână colorată și plăcută la atingere. (Într-un colț avea câțiva metri de mătase, despre care mi-a spus un secret pe care intenționez să îl împart cu voi: în curând va transforma mătasea în fuste și rochii delicate.)
Un atelier în care se crează bijuterii e un spațiu privilegiat, fiindcă aici scopul este de a ajunge la un produs frumos. Atmosfera e întotdeauna plăcută și relaxantă, căci se lucrează cu plăcere, iar bucuria de a trimite în lume obiecte frumoase s-a înstăpânit în această încăpere și o simte chiar și un simplu musafir, ca mine. As putea sa povestesc foarte multe despre acest atelier si despre modul in care se lucreaza. Prefer totusi sa va spun mai mult despre cum s-a nascut acest mic atelier, cum o idee, o pasiune s-a transformat intr-o mica afacere. O afacere mica pusa intr-o lumina eleganta si plina de energie, o afacere fara sefi cu ordine si fara angajati cu scuze multe. Daca mie imi place un anumit material, oare pot sa il prelucrez frumos cat sa arate bine intr-o bijuterie? De ce nu? Si uite asa, de cateva luni se lucreaza, incet, sigur, cu pasiune. Ce m-a frapat este faptul ca se daruieste fiecarui mic material pe care il prelucreaza si produsul final emana de pasiune. Va spun, nu peste tot poti vedea asa ceva. Partea si mai frumoasa este ca din mana ei ies adevarate minuni, obiecte aparent banale dar defapt exceptionale. Coliere, bratari, medalioane, tot felul de mici accesorii confectionate cu daruinta. Din pacate inca nu exista un magazin fizic si nici online nu este un site special. Se raspandeste deocamdata incet, incet prin facebook. Se preiau comenzi, se trimit prin curier iar catalogul se poate vedea studiind fotografiile!

20 de comentarii:

  1. Foarte frumoase aceste bijuterii. Cunosc si eu pe cineva care confectioneaza asa ceva si se chinuie pana la cel mai mic detaliu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte dificil de lucrat, produsele handmade... trebuie sa ai mare rabdare. Cred ca se vand ieftin pentru cata munca se depune la executarea unora...
    Foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bani se pot face, dar raportul munca depusa/castig nu este deloc favorabil, merita sa le faci pentru uz propriu, nu pentru vanzare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut ca se pune din ce in ce mai mult accent pe bijuteriile handmade si prind la lume. Ii urez succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca pui pasiune poti face orice! Important este sa stii de ce te ridici din pat dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  6. De apreciat, ar trebuii sa coste mult mai mult fata de cele facute industrial.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intodeauna am apreciat produsele facute de mana omului (lucrate manual) sunt de parere ca in curand va deveni un trend in a purta bijuterii , coliere etc facute de mana

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate accesoriile sunt hand made, zic. Diferenta e ce alegi sa cumperi, hand made de serie fabricate in China pe vapor sau hand made unicat, ce necesita destule ore pentru a ajunge la nivelul celor din poza.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte dragute. M-am uitat si dupa poze cu atelierul...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare foarte frumos sa stii sa faci astfel de lucruri. Dar am observat ca nu sunt atat de apreciti oamenii care fac asta... din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesant. Multa rabdare si pasiune :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac la nebunie lucrurile lucrate manual..ori de cate ori am ocazia....sa fac un cadou prefer lucrurile oricinale in pofida celor de serie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am făcut și eu așa ceva, și încă mai fac, dar foarte puțin pentru că prefer să folosesc timpul făcând alte lucruri care îmi plac. Oricum, am participat și la targuri handmade, am avut pe blog si o sectiune dedicata acestor obicste, am prieteni care creaza bijuterii, insa majoritatea fie și-au facut magazin online (impropriu spus-mai degraba un blog cu ajutorul caruia isi etalau produsele) sau si-au facut pagina pe breslo care este foarte cunoscut.

    Oricum e frumos sa stii ca poti crea, e o energie aparte de care multe persoane se bucura - sunt multe persoane care tricoteaza, fac haine, bijuterii, obiecte decorative, etc..

    Mult noroc!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!