O bucata de panza

Acesta este un articol despre o emisiune TV. Nu ii fac publicitate si nici nu ma intereseaza vreun venit de pe urma acestuia. In schimb mi se pare absolut incredibil ce poate face o bucata de panza dintr-un om, o bucata de panza care poate avea semnificatii enorme pentru persoane simple. Emisiunea in cauza este MasterChef Romania, difuzata de PRO TV. Aceasta emisiune mi se pare oarecum o incercare febrila de a reconstitui originalele difuzate in afara granitelor prin comportamentul juriului, prin iesirile isterice sau prin sarcasmul si ironia cu care ii intampina pe concurenti. Cu toate astea sunt foarte multi participanti la acest concurs care se straduiesc sa realizeze feluri de mancare iesite din comun si in acelasi timp sa aibe si un gust foarte bun (din spusele juriului, eu nu am gustat). Toti participantii se duc acolo cu un singur gand, daca nu toti majoritatea, cel de a lua sortul, de a pune mana pe acea bucata de panza si nici decum pentru castigarea premiului sau pentru a avansa cat mai mult in concurs pentru a obtine o experienta si eventual de a fi remarcat de vreun restaurant si sa primeasca un contract pentru un post de bucatar. Cu toate astea bucata respectiva de panza provoaca fericire, lacrimi si multa suferinta dar si umilinta pe fata participantilor. Da, sunt de acord cu faptul ca pentru fiecare lucru trebuie sa muncesti, sa te arati demn de el, sa il obti prin puterea ta proprie dar nu sunt deloc de acord cu umilirea, cu jignirile si cu ironia in cazul multora. Daca un om iti pune in fata un produs il apreciezi indiferent de calitatea acestuia. Si produsul respectiv a costat munca si energie pentru a ajunge in forma respectiva si este extrem de jignitor sa ironizezi sau sa arunci pe jos doar pentru simplul fapt ca nu e pe placul tau. Poti refuza foarte usor, sa il rogi sa se perfectioneze pentru a concura la un asemenea concurs si apoi sa il rogi la fel de frumos sa paraseasca platoul. Dar cred ca ne-am obisnuit deja cu mizeria din televiziunea romaneasca. Cu toate acestea tot recomand emisiunea celor pasionati de gatit. Nu pentru ca pot invata foarte multe tehnici de gatit noi sau descopera cine stie ce modele revolutionare pentru aceasta bransa dar cu siguranta pot descoperi retete noi pe care le pot incerca si pot experimenta cu gusturi noi.

11 comentarii:

  1. e plina de sentimentalisme emisiunea, as vrea sa fie despre ce e vorba nu cum plang aia,....

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca e interesanta emisiunea, chiar si din punct de vedere tehnic, foarte tare.. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E clar o copie ,deci este cred "o franciza", la care primesti "la pachet" tot chiar si indicatiile regizorale care sa iti aduca "maximul de audienta".Deci nu cred ca ai nostri fac prea mult, doar joaca rolurile foarte prost prost

    RăspundețiȘtergere
  4. O mizerie de emisiune, la fel ca 90% din Rromânia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea m-a incancat master-chef. Se cam cauta raca si scandal si aici, nu ma mira:) Am auzit in editia trecuta si ce li se soptea in casca. Oameni de nimic care gonesc dupa audienta, nu se face treaba asa tati.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am urmarit varianta americana a emisiunii! Nici nu se compara cu ceea ce vedem pe pro tv! La noi bunul simt lipseste cu desavarsire!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie'mi place mult, iar ca un comentariu la subiect ar fii ca nici "juratii" nu au de ce sa'si piarda timpul cu unii care vin cu porcarii si care sunt neinformati cu privire la emisiune,,, :) parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu de ce sunteti asa de "suparati" ca emisiunea este "doar o copie", "ca se vrea doar audienta". Normal ca se vrea audienta, in asta stau principiile televiziunii (ai audienta rezisti, nu ai audienta dispari).

    RăspundețiȘtergere
  9. De multe ori cred ca iesirile isterice sunt regizate tocmai pentru a creste ratingul....exacat ca la "ROManii au talent" tre sa fie si un "rau " in juriu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cam multa umilinta pentru un sort de panza.

    Sorturi pentru doritori:
    http://iuta.ro/magazin/sort-de-iuta

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie unu nu-mi prea place cum e regizata aceasta emisiune. Mai mult ca sigur e o regie la mijloc. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!